joi, 26 mai 2011

Episcopul Madridului condamna revolutionarii din Spania

Episcopul Madridului si unul din capii Bisericii Catolice Spaniole, considera ca problemele tinerilor Los Indignados sunt in sufletele lor si nicidecum nu sunt economice sau de constiinta.
El sustine ca tinerii trebuie sa caute adanc in sufletul lor si sa-si rezolve problemele, caci acestea nu pot fi rezolvate prin reforme de ordin legal, economic si social.
Hahahahahahhah. Abjectul.
Revolutionarii spanioli care au umplut pietele centrale ale marilor orase de 10 zile in miscari fara precedent impotriva sistemului capitalist, ca urmarea a saracirii accentuate si a degradarii cnditiilor de trai, propun in mod pasnic schimbarea din temelii a sistemului, avansand zeci de propuneri pentru o reforma radicala.
Dar, nu: marele sef peste biserici nu e de acord. Evident, cui sa tina partea , ca doar nu gloatei care isi cere drepturile. El e de partea bancherilor, a politicenilor, a puterii, asa cum a fost dintotdeauna Biserica.
Biserica institutionalizata, partea a elitei dominante, prin natura ei nu poate fi de partea libertatii oamenilor, ci de partea asupritorilor.

http://www.publico.es/espana/378506/rouco-dice-que-los-indignados-tienen-problemas-con-sus-almas

3 comentarii:

InfoAlternative.net spunea...

daca ar fi fost o revolta in genul in romania (extrem de putin probabil, tocmai din cauza indobitocirii prin religie), ce ar face popii? ar face la fel!

e normal sa sustina sistemul, deoarece biserica e una din pietrele de temelie a sistemului. pentru ca biserica e una din primele forme de manifestare totalitara.

asa ca, ori la ei, ori la noi, cei "razvratiti" sunt considerati "rataciti", cu probleme de spiritualitate... Solutia popilor: sa ii imbie pe revolutionari sa dea pe la biserica, sa se spovedeasca, sa-si ceara iertare pentru pacatul nesupunerii, sa rabde orice de la "stapani", pentru ca asa e firesc( firesc tocmai pentru ca biserica are o dogma foarte interesanta: stapanii sunt dati de dumnezeu:)) )

originar spunea...

vechea smecherie a popilor: "sa facem apel la suflet, ca sa putem profita de pe urma corpului omenesc, a muncii lui, a avutiei sale"

mizantropescu spunea...

Episcopul Madridului ar trebui sa se uite adanc in sufletul lui si sa recunoasca ca a trait o viata intreaga fara sa munceasca ceva cinstit. Ar mai trebui sa invete o meserie, si sa fie folositor societatii pe care o sustine.