luni, 18 martie 2013

UE isi arata tot mai mult fata hidoasa: azi, Cipru

''Cu scopul de a îşi reduce participarea la acest împrumut, după ce Nicosia a solicitat 17 miliarde de euro, creditorii i-au cerut să instituie o taxă excepţională, în cuantum de 6,75% asupra tuturor depozitelor bancare în valoare de până în 100.000 de euro şi de 9,9% pentru cele ce depăşesc acest prag.
  Aceste prelevări, menite să colecteze 5,8 miliarde de euro, vor fi aplicate tuturor persoanelor rezidente pe insulă. ''

Se trece cu vederea insa cel mai important lucru ... toti detinatorii de bonduri au fost salvati, chiar cei care trebuiau sa-si asume riscul.

ACTIUNEA RESPECTIVA SE NUMESTE FURT!

Iote bre !
Modificarea unilaterala a contractului de depozit ?
Proprietatea nu mai e sfinta ? Sau e sfinta doar daca au unii de luat ?

Deci tot pulimea turmelor tine spatele cu nota de plata ... este un precedent acum..
Ce se intampla in Cipru inseamna ca oricand, in Romania, statul ne poate lua bani ca sa-i salveze pe bancheri. Mai bine la saltea!

Asa se fura in UE. Bruxelles ordona si statul cipriot se pregateste sa fure din conturie oamenilor ziua in amiaza mare. Asta este statul de drept european. Cand bunurile oamenilor devin ale statului peste noapte. Asta ca sa salveze niste banci private !!!
Si se mai plang ipocritii astia de europeni ca fura rromii sau romanii. Cel putin rromii nu se lauda cu statul de drept si unii fura de saracie.
Ce mai urmeaza pentru salvarea unor banci private care ar trebui intr-un capitalism si democratii adevarate sa dea faliment? Sa intre statul in casa cu politia si sa caute banii sub saltea? Sau se li se ia masinile din parcare?
What country is next?

Cand bancile au PROFIT atunci sant PRIVATE si directorii iau comisioane de milioane. Cand sant pe PIERDERE atunci trebuie ca STATUL sa se imprumute pentru a le salva de FALIMENT.  In cativa ani banca revine pe PROFIT ,directorii isi iau din nou COMISIOANELE iar POPULATIA statului respectiv PLATESTE ani buni banii cu care au salvat bancile care iar devin PRIVATE.

Traiam mai bine si intro lume mai buna fara bursa si banci private. In plina criza,cand bancile cereau de la contribuabilul american bani ca sa se salveze, primul lucru dupa ce l-au facut dupa primirea banilor a fost sa-si acorde prime pt. ca au salvat banca.

Oare de ce considera omul modern, occidentul, America, un model de urmat? Pentru ca le aduce libertatea? Dar libertatea lor , societatea de consum capitalista “paine si circ“, nu este decit o sclavie, sclavia viciului.

Miscarea"a fost facuta sa-i ,,faulteze" in principal pe rusi..care detin bani..in paradisul fiscal al Ciprului..
Lucrurile suna cam asa: capitalismu e bun daca ,,EU"controlez situatia ..comunismul e bun si el daca de asemenea tot EU..controlez!!...Se urmareste fortarea miscarii capitalului in locuri unde poate fi taxat..
,,Do not worry your money will be safe with us..so safe that you never see them again..." And of course non discrimination policy will apply..,,we" stole from poor,not so poor,from the sensible rich..but not from the real rich and so on..!
You get the ideea..of corse..but just a day too late...!


Cetatenii de rand sunt pedepsiti pentru fraudele pe care bancile le-au colportat zeci de ani cu stiinta guvernelor si in colaborare cu acelea.
Ce se face acum in Cipru este un test, sa se afle reactiile cetatenilor de acolo si din alte tari.
Desi chiar si 10% este o parte mica, nu este corect, adica moral, ca "statul" sa ia din economiile cetatenilor pentru ca Uniunea Europeana sa continue sa traiasca inca maximum trei ani.


Romania nu avea nevoie de nici un imprumut, avea si are de primit de la Irak si de la Libia si de la Germania zeci de miliarde de dolari/euro.
Datorii pe care USA le-a sters si nu stiu cu ce alta autoritate sau drept decat cu dreptul celui mai puternic militar care face ce vrea cu banii altora.
Ar trebui sa luam exemplu de la Coreea de Nord , de la Iran si de la Siria.

Nu exista nici un fel de stinga sau dreapta , nici macar europene, deoarece schimbarea lui Sarkozy cu Hollande nu a schimbat nimic din politica UE. Politica UE este unitara , unanima si consecventa. Nu exista in realitate nici un fel de opozitie, nici un fel de lupte politice partizane. Exact ca in Romania.Exact ca in USA , unde alternarea la putere a democratilor si republicanilor nu schimba cu nimic politica USA. Nici interna nici externa.
Stinga si dreapta politice si adversare nu mai exista de zeci de ani, de atunci si pina in prezent este doar un circ de prost gust , pentru trepanati .

Romania nu a luat nici un imprumut iar politicienii care au semnat nu aveau mandat. Contractul este nul de drept si nici macar nu s-a derulat in concret. In Romania nu au intrat nici un fel de bani.
Nici un presedinte si nici un parlament nu are mandat constitutional sa cedeze suveranitate, deoarece nu le apartine lor.
Nici un presedinte si nici un salariat al BNR nu are dreptul sa semneze un asemenea imprumut fara acordul parlamentului si al populatiei prin referendum.
Insa este clar ca nu conteaza legea, dreptul sau dreptatea. Conteaza puterea militara. Atat. Noua ni s-au pus in sarcina datorii pe care nu le avem, iar celor care ne datoreaza bani li s-a sters datoria catre Romania.

Aceasta este ina o masura de ‘reforma’ a noii drepte europene: baga mana in buzunarele deponentilor ca sa poata trai bancherii ca ‘nainte…

Mai fac si glume pentru ’stupid people’ cu rusii care vor fugi cu banii de la FMI! hahaaha!
Să analizăm logic. Rușii scoteau bani din Rusia și-i depozitau în Cipru. Exact invers.In Cipru doar ii ''spalau'' , pentru a se intoarce in Rusia curati si uscati.
Plus ca băncile cipriote mustesc nu numai de bani rusești, ci și de o groază de bani europeni. 
Motivatia acestei decizii aberante e alta: după introducerea măsurii, banii existenți vor fugi din Cipru, ceea ce va obliga autoritățile cipriote, in foame de bani, la creșterea impozitelor. Adică, va readuce Cipru pe ''calea cea buna'' a impozitarii excesive, asa cum vedem ca se intampla in toata Europa.

In Romania, chiar in lipsa unei astfel de masuri, deocamdata, situatia e mult mai grava: dupa ce au vandut distributia de energie electrica la cineva care stabileste ce pret vrea la curentul produs de hidrocentalele si termocentralele construite de parintii tai, doar pentru ca emit factura, nici nu mai au nevoie de depozitele tale. mai exact se pisa pe depozitele tale pe care le faci dupa ce te jupoaie ei cu 90%.
….la fel se intampla cu gazele, benzina si transportul in comun.

Aceasta CONFISCARE-FURT este o masura de DREAPTA,a PPE,a majoritatii din PE,a germaniei-merkel si acolitilor barosu&rompuy.Daca era pdl la putere in Romania,in spiritul fratiei cu PPE,ne puteam astepta si noi la o NATIONALIZARE-FURT de acest fel.
In alta ordine de idei,pe mine nu ma incalzeste ca voiculescu,videanu si cocos ar pierde zeci de milioane daca eu as pierde ,eu stiu,1000 de euro.
Prevad o DEZINTEGRARE A ZONEI EURO in urmatorii cativa ani!
In rest,udrea-presedinte!







3 comentarii:

Anonim spunea...

GeorgeS :
Uniuni monetare "falite" au mai fost in istoria "europeana". ......Ce e sus e si jos..ce a fost , va mai fi........ (adaptare dupa Hermes Trismegistul :)). Human nature, cel mare si puternic il haleste pe cel mic. Religia, politica ...aici vine Eminescu : O idee de dansii inventata...so on and on...

Anonim spunea...

GeorgeS :
Cine isi permite, face :
http://www.zf.ro/business-international/rusia-interzice-bancilor-straine-sa-deschida-sucursale-in-tara-10672842

nu il mai injura base ?
Asta in timp ce o va mai suge la licurici ?

Diferenta dintre tradatori alogeni si BARBAT DE STAT.

originar spunea...

De acord.
Atunci cand interesul propriei natiuni primeaza, si nu al finantei globaliste..