marți, 12 martie 2013

CIA - organizatie terorista, bratul armat al Wall Street-ului

Programul de asasinare cu drone şi pericolul unei dictaturi


Audierea care a avut loc pentru confirmarea lui John Brennan, nominalizat de Preşedintele Barack Obama pentru funcţia de director al CIA-ului din SUA, a oferit un spectacol revelator şi sumbru al dezintegrării a ceea ce a mai rămas din drepturile democratice în Statele Unite.

Conform unor relatări din presă, Brennan a fost "de-a dreptul interogat" privind programul de asasinare cu drone a SUA. Dimpotrivă însă, procedura nu s-a asemănat cu nimic mai mult decat cu o pisică bine hrănită care era interogată de un grup de şoareci speriaţi.

Brennan s-a prezentat ca fiind reprezentantul celor din cadrul aparatului de informaţii militare a SUA, însărcinat cu apărarea clasei conducătoare prin asasinate, detenţii şi tortură. Fostul consilier al lui Obama pentru contraterorism şi arhitectul şi directorul unui program de asasinare derulat de la Casa Albă, el a prezidat peste o extindere fără precedent a puterii executive şi un asalt asupra drepturilor constituţionale de bază.

Un senator după altul, democraţi cât şi republicani, l-au măgulit pe Brennan şi i-au declarat acestuia admiraţia şi recunoştinţa lor pentru acţiunile sângeroase ale CIA-ului. Totodată au declarat că sunt dornici să îl confirme în funcţia de director al CIA-ului şi să lucreze îndeaproape cu el în viitorul apropiat. Nici unul dintre ei nu a contestat direct cea mai zdrobitoare afirmaţie a puterilor extra-constituţionale, care este identificată cu persoana sa - puterea Preşedintelui Statelor Unite de a ordona în mod unilateral şi în secret asasinarea cetăţenilor americani.

Printre cei care au exprimat anumite mustrări legate de acest sistem de execuţii extrajudiciare a fost senatorul Angus King din Maine. El a sugerat că ar fi util să fie înfiinţată o curte secretă care să aprobe şi să binecuvinteze "listele crimelor" de la Casa Albă.

În contextul prezent al politicii SUA, cel mai "liberal" dintre membrii comisiei de informaţii a Senatului, senatorul Ron Wyden din Oregon, l-a rugat pe Brennan să ofere publicului mai multe informaţii despre programul de asasinare cu drone. "Americanii au dreptul să ştie când guvernul lor consideră că are dreptul să-i omoare, " a declarat el.În urma acestui schimb de cuvinte, ameninţarea dictaturii unui stat poliţienesc american devine tot mai evidentă. Brennan nu va nega "dreptul" Preşedintelui de a omorî în secret cetăţeni americani pe teritoriu american, deoarece aceste metode s-ar putea dovedi necesare, chipurile pentru lupta împotriva "terorismului" şi pentru apărarea "securităţii naţionale."

Până la urmă, acestea s-au dovedit a fi necesare în alte ţări. Obama şi Brennan nu sunt inventatorii metodelor " listelor de crime" secrete şi de asasinate sub acoperire. Acestea au fost implementate la scară industrială, cu mai puţin de patru decenii în urmă de către generalul Augusto Pinochet în Chile şi în Argentina de către generalul Jorge Videla.

Acolo, armata şi oficialii serviciului de spionaj, majoritatea dintre ei instruiţi în SUA, au întocmit liste cu zeci de mii de cetăţeni din propria ţară şi au efectuat asasinarea lor. Şi ei au acţionat, de asemenea, în numele unei lupte împotriva "terorismului" şi pentru apărarea "siguranţei naţionale", însă au avut ca scop real strivirea rezistenţei clasei muncitoare.

Muncitorii, studenţii, ţăranii, intelectualii şi oricine a fost perceput ca fiind un potenţial inamic al statului au fost adunaţi de către echipe ale morţii, torturaţi şi ucişi în închisori secrete sau aruncaţi cât erau înca în viaţă din avioane, în mare. Asemeni dl. Brennan, oficialii din cadrul dictaturilor argentiniene și chiliene au refuzat să recunoască vreun rol avut în aceste crime de stat, lăsând victimele lor să fie adăugate celor "disparuţi."

Cei care au încercat să se liniştească cu vechea zicală, "aici nu se poate întâmplă," ar trebui să-şi reconsidere părerea. Tendinţa înspre dreapta din partea întregului establishment politic american şi ruptura sa irevocabilă de principiile democratice enunţate în Constituţie şi în Legea Drepturilor (Bill of Rights) sunt deosebit de avansate.

Cu mai puţin de 40 de ani în urmă, o comisie specială a Senatului, condusă de senatorul Frank Church din Idaho a interogat oficiali de top ai CIA-ului privind asasinatele sub acoperire, a denunţat agenţia pentru acestă practică şi a introdus o lege împotriva sa. Chiar şi preşedintele republican Gerald Ford a fost obligat să declare că administraţia sa " nu acceptă sub nicio formă orice tentativă de asasinat " şi să "condamne orice implicare a CIA-ului" în "planificarea asasinatelor."

Fără îndoială, agenţia de spionaj şi guvernul SUA au continuat să efectueze crime şi în anii următori.


Cu doar patru ani în urmă, implicarea lui Brennan - un oficial CIA de top sub administraţia Bush - în infracţiunile de tortură,  şi în "locaţiile secrete negre" ale CIA-ului a făcut imposibil pentru Obama să-l desemneze ca director al CIA. Acum, nu doar că acele crime sunt iertate, dar cele chiar mai grave din cadrul programului de asasinare cu drone trec necontestate.

În ultimii ani am fost martorii unor legi anti-teroriste invocate împotriva protestatarilor interni şi a disidenţilor: de la arestarea a cinci bărbaţi în Chicago în luna mai a anului trecut pentru " conspiraţia pentru a comite acte de terorism" , acuzaţii aduse pentru implicarea lor în protestele anti-NATO, la dezvăluirea că FBI-ul a efectuat o anchetă la nivel naţional tratând protestele din cadrul "Ocupaţi Wall Street-ul" drept "terorism domestic."

Tendinţa înspre metodele asociate cu dictatura unui stat poliţienesc reprezintă schimbări adânci în structura societăţii americane. Prăpastia vastă care se adânceste între miliardarii şi multi-milionarii, care controlează vieţa economică şi politica, şi clasa muncitoare, marea majoritate a populaţiei, este incompatibilă cu democraţia.

Aceasta sunt în cele din urmă motivele care explică complicitatea administraţiei Obama, a Congresului, a ambelor partide majore şi a mass-mediei în programul de asasinare cu drone. Oligarhia de la conducerea Americii îşi dă seama că aprofundarea polarizării sociale şi a crizei economice prelungite crează condiţii pentru răsturnări sociale şi se pregăteşte în consecinţă.link


 There is nothing particularly new about John Brennan’s policies and his love of assassinating people. The CIA is a terrorist organization that functions to serve the Wall Street monopolists."
Political activist Caleb Maupin


The CIA is the military arm of the Wall Street cartels which dictate US capitalistic policies throughout the world, an American political activist tells Press TV.


“That’s what the CIA is all about. It is an armed wing of the capitalist government of the United States, which serves the Wall Street. That’s what, it is plain and simple,” said Caleb Maupin in a Saturday interview.


“All over the world wherever people are demanding justice and fighting for things people want like peace, jobs, democracy and equality, the CIA goes in to defend the interests of Wall Street, to assassinate, to murder and to commit chaos and crimes,” he pointed out.

link 
 

3 comentarii:

Anonim spunea...

filibuster si Rand Paul - iti spun ceva cuvintele astea sau scrii dupa ureche

originar spunea...

Da, bai, desteptule, stiu despre discursul de 13 ore al lui Rand din Senat, nu mai fa pe interesantul.Nu e nevoie sa folosesti cuvinte mari gen filibuster, ca oricum conceptul nu a fost inventat de amerloci. Si apropos, la cat de spalat pe creier esti - ca te vad foarte incantat de formele fara fond cu care va ia ochii baietii destepti de pe la voi, nu stiu de ce te deranjezi si iti pierzi vremea intrand pe blogul asta. Ai la indemana Fox, CBS, CNN, etc...hrana ce iti place tie...

originar spunea...

Ah, si apropos de formele fara find din sistemul yankeilor: ce a rezolvat ''labartarianul'' Rand cu discursul ala? S-a schimbat ceva, a obtinut vreun cat de mic succes in a curma agenda impusa din umbra de smecherii vostri si la care face referire articolul prezent? A obtinut un rahat.