duminică, 8 mai 2011

Lumina "sfanta" de la Ierusalim, o inselatorie


In fiecare an, de Pastele ortodox,  mii de religiosi se duc la Ierusalim In Biserica Sfantului Mormant in ziua dinaintea Pastelui  sa participle la slujba de vecernie. In cadrul acestei ceremonii, Patriarhul grec al Ierusalimului alaturi de un sobor de ierarhi si preoti inconjoara  Sfantul Mormant.
Dupa aceasta ceremonie, Patriarhul intra in Mormant cu 33 de lumanari, unde se spune ca  LUMINA “SFANTA “ COBOARA SI LE APRINDE, apoi Patriarhul iese din mormant si imparte lumina oamenilor. Credinciosii numesc acest fenomen “minunea” Sfintei Lumini, si multi oameni religiosi din lumea intreaga cred ca acest lucru este intr-adevar o minune, lumina coborand de la Dumnezeu.
In Romania, crestinii spun ca aceasta lumina coboara numai la ortodocsi pentru ca numai ei sunt credinciosi adevarati, mai speciali . Ei mai spun ca este cel mai vechi miracol atestat anual, pe care nu-l poate nega nimeni.
Inca de la inceput, multi oameni au inceput sa nu mai creada in acest fenomen si sa-si puna intrebari daca nu cumva este o inselatorie. Acest lucru era tolerat deoarece religiosii calatoreau special pentru a vedea cu ochii lor acest fenomen, iar in urma acestor vizite aduceau venituri mari.
Dupa ce Ierusalimul a fost cucerit de cruciati iar preotimea ortodoxa a fost alungata, oamenii au descoperit ca MINUNEA A INCETAT SA SE MAI PRODUCA. Mai tarziu, din cauza ca nimeni nu mai calatorea sa viziteze acel loc si sa vada “minunea”, lipsa credinciosilor a adus si lipsa banilor. Atunci regele Baudouin a hotarat sa le permita preotilor ortodocsi sa se intoarca inapoi sis a faca din nou “minunea”. Aceasta intamplare a dovedit multora ca in realitate “lumina sfanta” era doar o inselatorie pentru a mentine credinta si a castiga bani de pe urma credinciosilor veniti la Biserica Sfantului Mormant.
Acest fenomen este descris de multi oameni importanti. Printre ei se numara si celebrul istoric Edward Gibbon care, în opera sa de căpătâi, Istoria declinului şi prăbuşirii Imperiului Roman, în volumul IV, publicat în 1788 scrie: “Musulmanii zâmbeau cu condescenţă la menţiunea flacării miraculoase ce se aprindea în ajunul Paştelui. Această fraudă pioasă, concepută în secolul al IX-lea, era apreciată de cruciaţii latini şi este repetată anual de către preoţimea sectelor greceşti, armene şi copte, impunând-o asupra spectatorilor creduli pentru beneficiul propriu şi pentru cel al tiranilor ce îi conduc. Cu timpul, toleranţa asupra acestui fenomen a fost sporită şi de interes, veniturile prinţului şi ale emirului crescând în fiecare an datorită miilor de străini ce veneau să observe fenomenul”.
O altă dovada sunt scrierile arhimandritului rus Porfirie. Acesta, în secolul al XVII-lea a fost trimis la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Rusă pentru a fonda misiunea rusească. În jurnalul sau, acesta menţionează că preoţimea din Ierusalim ştia că «miracolul» este de fapt o fraudă. “Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi“.
O alta dovada este cartea Victoriei Clark. Victoria Clark a fost  corespondenta pentru România a publicaţiei britanice The Observer care în anii ’90, a scris o carte dedicată miracolului de la Ierusalim, intitulată Holy Fire: The Battle for Christ’s Tomb. Victoria Clark relatează că în secolul al XIX-lea, clerul ortodox din Ierusalim a dorit să prezinte publicului larg miracolul ca fiind mai degrabă simbolic, însă pierderile financiare şi spirituale au fost considerate prea mari, aşa că ideea a fost abandonată. Nici incidentul grav din 1834, când sute de pelerini au murit călcaţi în picioare de mulţimea strânsă lângă micuţa biserică, nu a schimbat hotărârea clerului.
În 2001, un făclier armean care a luat de multe ori parte la ceremonia de la Ierusalim a dezvăluit pentru The Telegraph secretul Luminii Sfinte. “Nu este niciun miracol. Preoţii greci aduc o lampă – ce a fost folosită în acest scop de 1500 de ani – pentru a aprinde Lumina Sfântă. Pentru pelerinii credincioşi, ce vin din ţări îndepărtate, este un foc din rai, un adevărat miracol. Dar nu şi pentru noi“, a mărturisit el.
Lumina “sfanta” este intr-adevar o INSELATORIE!
Patriarhul dorind sa aiba credibilitate si mai mare,  vrea sa arate multimii ca nu poate pătrunde cu surse de foc ascunse  în biserică, astfel acesta se lasa  controlat de autorităţile israeliene la intrare. Bineinteles acestia nu il controleaza la piele, astfel chiar daca nu ar exista trucul cu fosforul, acel control nu dovedeste nimic. Oamenii de stiinta au explicat  că secretul Luminii Sfinte este ascuns în lumânările pe care patriarhul le ia cu el în Biserică si care sunt impregnate cu fosfor alb. Asadar nu este nevoie de nici o sursă de foc pentru a le aprinde, deoarece fosforul, în contact cu aerul umed,  ia foc .
Aceasta inselatorie, a fost dovedita in direct la televizor, acum cativa ani de un cercetator grec care a studiat acest fenoment de mai multi ani. Acesta a inmuiat fitilul unor lumanari in fosfor iar pentru a intarzia aprinderea acestora, au fost inmuiate apoi intr-un solvent organic, urmand ca fosforul sa ia contact cu aerul si sa se aprinda abia dupa ce acesta se evapora.
Daca oricine inmoaie fitilul unei lumanari in fosfor, va observa ca la contactul cu aerul aceasta se va aprinde singura.
Calitatile fosforului erau cunoscute in acele vremuri inca din antichitate, acesta fiind folosit de magicieni.
Urmariti videoclipul de mai jos pentru a va convinge cum preotii si slujitorii lorpacalesc milioane de religiosi din lumea intreaga cu acest truc.(pentru cine nu stie limba greaca, sa sara la minutul 4:30)
Si in Romania, Patriarhia alaturi de preotii din tara, pentru a insela milioane de oameni, a incetini procesul de disparitie a religiei si pentru a arata o “dovada” falsa celor care nu cred, trimite o delegatie la Ierusalim. Se spune ca aceasta delegatie aduce lumina “sfanta” exact de la mormant iar imediat ce avionul aterizeaza in aeroport alti reprezentanti ai bisericilor din tara ia lumina si o duc la bisericile din orasele lor pentru a o imparti credinciosilor.
Pana acum, orice “ minune” prezentata de Biserica s-a dovedit a fi o inselatorie grosolana, doar pentru a infrana procesul de disparitie al religiei, pentru a a atrage cat mai multi oameni de partea religiei si bisericii, pentru ca numai asa biserica poate castiga bani, prosti oamenii, si ajuta hotii sa ajunga la conducerea tarii.

3 comentarii:

mizantropescu spunea...

E...lumina sfanta....
Un rahat sfant. Si cai verzi pe pereti.
Asta'i sora cu hoiturile sfinte, scoase la pupat.

Anonim spunea...

Chiar ka rahat sfant, bine zis.
Sincer m-am plictisit de tampenia asta cu İsus care ınviaza ın fiecare an şi lumina sfanta.Vorba srainezilor
" we take it for granted".

viorel spunea...

In primul rand exista dovezi clare ale luminei sfinte in istorie. Cei care cauta sa explice totul din punct de vedere material, nu stiu cum fac, dar esueaza la oamenii posedati de divol, care cu ajutorul rugaciunilor se vindeca. Esueaza la vindecari micraculoase documentate etc. Auzi lucruri pe care stiinta nu le poate explica. Si cum se explica ca Biblia spune cum vor fi vremurile din urma, de peste 2000 de ani, iar stiinta nu este in stare sa prezica foarte exact vremea de azi pe maine...