sâmbătă, 28 mai 2011

Guvernul olandez va interzice strainilor sa cumpere canabis din coffee shopuri

Guvernul olandez a anuntat vineri ca va incepe sa interzica turistilor sa cumpere cannabis din coffee shops si ca va impune restrictii cumparatorilor olandezi pana la sfarsitul acestui an, transmite Reuters. Olanda are una dintre cele mai liberale politice in domeniul drogurilor, iar localurile de tip coffee shops sunt atractii turistice foarte populare, in special in Amsterdam si orasele de la granitele cu Belgia si Germania.

Sprijinita de partidul de extrema dreapta al lui Geert Wilders, coalitia de guvernamant care a ajuns la putere anul trecut a anuntat planuri de a reduce "turismul drogurilor", ca parte a unei campanii nationale impotriva consumului de droguri.


Noua politica va intra in vigoare in provinciile sudice Limburg, Noord Brabant si Zeeland pana la sfarsitul acestui an, in timp ce in restul tarii va fi implementata in 2012.

Amsterdam, unde exista 223 de coffee shops, a inceput inca de anul trecut sa inchida unele dintre localurile aflate in asa-numitul "Red Light District".



Unele orase de granita, precum Maastricht si Terneuzen, au restrictionat deja vanzarea marijuanei catre straini.


Mda, asa e cand ajunge la putere extrema dreapta. pe langa alte ciudatenii pe care le impune, au o problema intotdeauna cu canabisul. La fel s-a intamplat recent si in Ungaria, de cand guvernul Orban a inceput sa apese pedala de acceleratie cu masuri tot mai dictatoriale.


sursa







Niciun comentariu: