marți, 9 noiembrie 2010

"Revolutia" din '89

In sfarsit, adevarul despre "Revolutia" din '89.
Un film uimitor,  foarte valoros, extrem de inteligent realizat, de catre  Susanne Brandstätter pentru Arte TV.
Puteti uita tot ce stiti, ce vi s-a spus despre Revolutia Romana.
E suficient sa priviti acest film.
O operatiune gigantica, conjugata a CIA si a altor servicii secrete , practic a tuturor serviciilor secrete straine din tarile care chiar conteaza, pentru intrarea Romaniei sub influenta SUA si "integrarea" sa in NATO, avand motivatii strategice foarte importante - printre care si viitorul teritoriu sub control american de transport al petrolului din uriasele zacaminte din zona Caspica spre Vest. Era obligatorie rasturnarea lui Ceausescu printr-o baie de sange a populatiei. Era nevoie de sange, era nevoie de morti. Revolta de la Brasov din '87 esuase fiindca nu fusesera morti. S-a ajuns la concluzia ca fara morti, populatia nu va putea fi nicium manipulata sa se revolte. Macar cativa morti. Aveau ei grija sa  convinga, sa faca propaganda,  ca sunt de mii de ori mai multi.  " Trebuie sa fie morti, altfel revolutia nu e credibila". "Daca CIA a decis ca trebuie sa aiba loc o revolutie, sau sa fie asasinat un sef de stat, atunci acest lucru se va intampla. Nu exista nici o lege care sa opreasca acest fapt".  Tragatori de elita - "sniperi", tabere de antrenament sub controlul CIA. Pregatirea disidentei. Interviuri cu sefi ai diverselor servicii secrete. Autoarea pune cap la cap inteligent informatiile si reconsituie , conexand punctele nodale, imaginea unei lovituri de stat pregatita in cele mai mici detalii. Practic, Romania era placa turnanta a tot ce avea sa urmeze in Europa in urmatorii ani, si ceea ce se intampla in prezent. Totul era stabilit pentru viitorul Europei. Doar Ceausescu era ghimpele din coasta americanilor, rusilor, etc. Doar el nu voia sa inteleaga ce s-a stabilit pentru viitorul Europei. Si fara Romania, nimic nu se putea infaptui pentru realizarea  "maretului plan" ce  se croise popoarelor Europei. Gorbaciov - omul lor, al americanilor. "De la inceput, americanii nu au jucat poker cu rusii. Au jucat sah. Si ei eu avut tot timpul piesel albe. Si la final au castigat", dupa cum declara un fost sef de servicu secret francez. Titilul filmului " Sah mat. Strategia unei Revolutii ". 
Dar sa nu anticipez. Urmariti filmul.
P.S  Pentru subtitrare in romana, apasati pe CC in josul ferestrei youtube si selectati "Romanian"

2 comentarii:

miaw spunea...

Am vazut filmul in iarna trecuta, cam in perioada de comemorari, si, impreuna cu alte fragmente similare, stenograme, declaratii etc se creeaza o imagine infricosatoare a cruzimii cu care astfel de actiuni sunt planificate si duse la bun sfarsit, actiuni in care viata unor oameni e doar un pion neimportant. Nu mai stiu daca in acest film sau in alta parte am auzit si am retinut o fraza de genul"S-a constatat ca romanii fara varsare de sange nu pot fi convinsi sa iasa in strada si sa schimbe ceva-legat de evenimentele de la Tractorul Brasov, parca, atunci li se va da si acest impuls"-inchei citatul asa cum am reusit sa il reconstitui. Urat. Am auzit relatata o scena in care pe fundalul revolutiei unii(lichele le-as zice) si-au pus in practica invidii si au platit polite si rivalitati atragand colegi in capcane pentru a fi omorati si ei si soldatii din subordine. Ce cuvinte sa mai gasesti...?

originar spunea...

da, in filmul acesta se spune ce ai retinut tu: ca s-a mai incercat in RO si la Brasov, dar s-a constatat ca mentalul colectiv al romanilor este de asa natura incat, fara varsare de sange, morti, nu poate fi determinat sa se revolte, sa iasa in strada; si s-a decis: vor fi morti. La inceput, cativa ucisi de sniperii pregatiti in taberele de antrenamanet ale CIA, iar pentru macelul care a urmat, au facut o miscare diabolica: au dat arme dezorganizat si la plesneala populatiei nepregatite "pentru a se apara de teroristi"(dupa cum iti amintesti in zilele alea) si au fost incurajati sa vaneze teroristii, si in plus, alta miscare si mai si, au dat ordine unitatilor armatei sa traga in "teroristi", si pe fondul confuziei si ordinelor haotice intentionat date, si a manippularii ordinare si grosoloane de pe TV, au inceput sa traga unii in altii, ei, soldatii , fiind bine intentionati de fapt: si astfel s-au omorat intre ei. Pe fondul haosului intentionat creat, evident s-a ajuns la macel.