marți, 2 noiembrie 2010

7 decembrie - ziua colapsului bancar?

Cu toii suntem co-creatori ai propriului univers.
Daca mai multi indivizi convin sa impartaseasca si sa actioneze conform acelorasi perceptii, acestea pot prinde contur in planul fizic, si influenta perceptia altora.
Cu totii stim mizeria adusa vietii de zi cu zi a oamenilor de catre sistemul financiar bancar, care este pilonul de baza al sistemului actual global capitalist.
O comunitate numeroasa de pe mapamond a stabilit ca data de 7 decembrie sa fie o zi de actiune comuna de retragere a sustinerii acestui sistem bolnav, si au decis sa actioneze in consecinta, in mod legal, "lawful rebellion" cum ar zice vorbitorii de engleza. Mai exact, de a-si retrage in mod masiv economiile de la banci in acea zi, stiut fiind fragilitatea sistemului bancar, care se bazeaza pe increderea oamenilor si nu pe bani reali. Daca un numar suficent de oameni si-ar retrage banii, bancile ar intra rapid in colpas.
Prin urmare, haideti sa le dam un ajutor si noi.
Iata situl in limba franceza si linkul pe facebook.
Stire via Flavian

9 comentarii:

Anonim spunea...

nici o sansa: la retragerile cu card sant puse limite de retragere pe zi. iar la ghisee ar fi cozi prea mari. oricum cei cu multi bani, adica cei care conteaza cu adevarat, nu vor face un asemenea gest. sorry, asta-i realitatea...

originar spunea...

stiu :)
dar poate fi un exercitiu de educare a oamenilor; un exercitiu de constientizare ca puterea sta in mainile lor :)

nbsh spunea...

pai cum sa le arati "ca puterea sta in mainile lor" cand tocmai se va demonstra ca nu e asa? :)

originar spunea...

nu; n-ai inteles; deci daca chiar se vor duce in masa si isi vor retrage economiile, "bank run" cum se zice, chiar ar avea loc falimente bancare; exemple sunt destule; chiar si in isotria recenta.
ma refeream la constientizarea faptului ca facand asa, pot influnenta lucrurile, pot face diferenta, pot provoca chestii marete; adica incet, incet, introdus in mentalul colectiv aspectul asta; ceva asemanator campaniilor "boicotati produsele companiilor XXXX" sau "cumparati doar produse nationale", etc, campanii care au avut succes in vest.
evident ca daca nu se va deranja nimeni, sau se vor duce 100-200 de "naivi", rezultatul e egal cu 0.

nbsh spunea...

La faza cu bancile raman sceptic. Afaceristii cu multi bani nu vor fraterniza cu restul.
La chestia cu consumul anumitor produse cred ca se poate, dar in anumite conditii greu de obtinut, ce tin tot de solidaritate: trebuie sa ai de unde sa cumperi produse macar la fel de ieftine fabricate in tara (in cazul in care vrem sa boicotam importurile de alimente). Dar eu ii vad pe producatorii romani cum manca rahat prin presa ca trebuie sa scumpeasca prosusele chiar daca nici o conditie economica nu impune asta. Capitalismul le convine cand pun adaos comercial, dar nu si cand e vorba de concurenta de piata. Pentru ca s-au obisnuit sa faca profit din costuri mici(salarii mici si tehnologie luata de la fier vechi) si preturi la vanzare mari, ca doar comertul e singura ocupatie banoasa "cinstita" de dupa lovilutie.
deci cand acesti autohtoni vor vinde alimentele la preturi rezonabile, nu li se va mai strica produsul in galantar. In timpul crizei din primul sfert al secolului trecut producatorii aruncau laptele decat sa-l dea aproape degeaba. Dar romanii mai bine il lasa sa se strice decat sa coboare adaosul sub un anumit prag "nerentabil". Toti au numa' manele-n cap si vor sa se imbogateasca peste noapte...

originar spunea...

corect;
asta imi aduce aminte de o situatie de anul trecut de sarbatori, cand un ziar a dezvaluit ca la Carrefour parca, dupa ce umflasera pretul cu pompa la carne de sarbatori, si nu cumparasera decat putini clienti, ziaristii au constatat ca astia de la supermarket au inceput sa arunce carnea decat sa coboare pretul

nbsh spunea...

in italia erau emigranti (printre care si romani si tigani muritori de foame) care mancau din ce aruncau produse expirate aia de la supermarketuri. cata foame e in lumea asta si astia ne baga in criza ca nu mai avem "crestere economica". planeta maimutelor...

originar spunea...

mda,realitatea frizeaza absurdul.
pentru ei nu insemnam nimic si nici nu vom insemna.
cat timp asteptam de la ei, doar ne vor exploata pana la epuizare si apoi arunca la gunoi ca pe niste mere stricate; sunt destui sclavi proaspeti si mai tineri care se vor inghesui sa ne ia locul, concurenta e mare pe joburi.

Claudiu spunea...

REVOLUTION! 7 DECEMBER! OUR REVOLUTION!
ACESTA ESTE LOCUL DESTINAT ROMÂNILOR!
http://www.facebook.com/event.php?eid=171585916191660