marți, 2 noiembrie 2010

Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis si economia Argentinei

Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis si economia Argentinei
S-a tot vorbit de asasinii economic, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.

Iata ca asasinul economic al FMI si-a aratat in fine fata, s-a devoalat. Este acelasi care a contribuit la criza majora din Argentina, din 2001. Apoi, la prabusirile economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, dupa 2004, odata cu venirea "portocaliilor" la putere. De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alti "potocalii", odata cu noile alegeri, si si-a pus amprenta pe criza economica din Romania, incepand cu 2009. Situatia in care se afla tara, indatorarea fata de FMI, faptul ca Franks este adevaratul conducator al Romaniei se vede cu ochiul liber. Tara a intrat cu un picior in groapa, iar groparii sunt Franks si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Care Mihai Tanasescu, cel mai probabil, ar putea deveni urmatorul premier al Romaniei.
Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: "In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina" (in 1997, Jeff s-a mutat in America Latina. El a fost desk economist pentru Argentina). Apoi a ajuns in Ecuator, dupa aceea in Paraguay, iar inainte de Romania s-a ocupat de Ucraina. In Paraguay s-a ocupat de criza serioasa care afecta tara, de datoria uriasa la FMI care a rezultat in urma acestei crize economice. La fel cum acum administreaza datoria uriasa a Romaniei.
Franks provine din gasca de la Princeton, dintr-o "fratie" de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secreta infratita cu celebra Skull and Bones de la Yale .

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii."
Nu cred ca romanii nu stiau despre ce e vorba. Stolojan deja e un exemplu cunoscut: a fost premier pentru ca era omul bancii mondiale. asta se intampla imediat dupa lovilutie, in anii '90.
Eu eram adolescent in '89, dar ma temeam de ce va urma vazand cum scandeaza bizonii lozinci anticomuniste in centrul orasului in 21-22 decembrie.
Degeaba au speriat astia romanii cu strategia lor de securitate nationala in care mass-media e pe lista vulnerabilitatilor, daca politicienii de la varf mimeaza incapacitatea decizionala ca sa inchine tara licuriciului. Pana la urma mass media si politicienii isi fac reciproc servicii cu atenta, blanda si ocrotitoarea prezenta si participare a...serviciilor. Si asta pentru ca au capitulat neconditionat in fata serviciilor de peste ocean mai rau decat au facut-o pe vremea comunistilor cu rusii.

originar spunea...

da, Stolojan e un exemplu bun.
Iar faptul ca stam in genunchi si dam din coada in fata licuriciului de peste balta, e deja evident si ridicol de ani buni.