marți, 23 noiembrie 2010

Ramtha: Cartea Alba

"In calitate de mari Dumnezei, creatori ce sunteti, cine credeti ca v-a creat viata?
Credeti ca o fiinta suprema sau forte din exteriorul vostru v-a controlat existenta?Voi sunteti total responsabili pentru orice ati facut, ati fost sau experimentat vreodata.
Voi ce aveti puterea de a crea maretia stelelor, v-ati creat fiecare clipa si fiecare eveniment din viata.
Voi ati ales sa fiti cine sunteti.
Voi ati creat felul in care aratati.
Voi ati proiectat felul in care va duceti viata, creindu-va propriul destin. Aceasta este incercarea si privilegiul, daca vreti, de a fi Dumnezeu/om.
Va creati viata prin intermediul propriilor procese de gandire, prin felul in care ganditi.
Veti simti fiecare gand - iar tot ceea ce simtiti se materializeaza pentru a crea conditiile vietii voastre.

Ganditi-va la urmatoarele: nu e nevoie decat de o clipa pentru a va imagina fericirea si intreg corpul se simte fericit. Aveti nevoie doar de o clipa pentru a juca rolul unei creaturi jalnice pe care nimeni nu o doreste - si deja veti incepe sa va autocompatimiti. E nevoie doar de o clipa pentru a inceta sa mai plangeti si pentru a rade cu bucurie. Numai o clipa este necesara pentru a inceta sa mai judecati si pentru a incepe sa simtiti frumusetea tuturor lucrurilor.
Si cine face toate astea?Voi. Iar, in timp ce ati creat aceste sentimente in interiorul fiintei voastre, ati observat ca s-a schimbat ceva in jur?Nu. Dar tot ceea ce sunteti voi s-a schimbat.
Sunteti exact ceea ce ganditi. Tot ce ganditi se va materializa in viata voastra. Daca va ganditi la o fantezie erotica, fiinta voastra va fi ispitita. Daca va ganditi la suferinta, veti avea parte de suferinta. Daca va ganditi la nefericire, o veti avea. Dar daca va ganditi la bucurie - bucurie veti avea. Daca meditati asupra geniului, acesta va aparea instantaneu.
Cum va creati viitorul? Prin gand.
Toate zilele de maine sunt proiectate prin gandurile voastre, chiar in aceasta zi, caci fiecare gand pe care il aveti - fiecare fantezie, oricare ar fi scopul ei emotional - creeaza in corp un sentiment, care este inregistrat in suflet. acel sentiment fixeaza apoi un precedent pentru conditiile din viata noastra, caci va atrage circumstante ce vor crea si se vor potrivi cu aceleasi sentimente care v-au fost inregistrate in suflet. Intelegeti ca fiecare cuvant pe care il rostiti va creaza zilelele ce vor urma, caci vorbele nu sunt decat sunete ce exprima sentimentele din suflet, care au fost nascute prin gand.
Credeti ca lucrurile vi se intampla accidental? Nu acesta este adevarul, asa cum este el cunoscut. In aceasta Imparatie, nu exista lucruri precum accidente si coincidente. si nimeni nu este o victima a vointei sau a planurilor altcuiva. Tot ce vi se intampla in viata, ati gandit si ati simtit; fie ca ati privit acele lucruri ca posibilitati sau temeri, fie ca cineva v-a spus ca asa se va intampla, iar voi ati acceptat asta ca pe un adevar.
Tot ce se intampla se intampla ca act voit, predestinat prin gand si emotie.TOTUL. Tot ce ati gandit vreodata - fiecare fantezie si toate lucrurile pe care le-ati spus - toate s-au petrecut sau asteapta sa se petreaca.
Cum credeti ca este creat totul?
Este creat prin gand. Gandul este adevaratul datator de viata vesnica, ce nu poate fi distrusa, iar voi v-ati folosit de acest proces de a gandi ca sa va dati viata - caci gandul reprezinta legatura pe care o aveti cu mintea lui Dumnezeu.
Timp de milenii, diferite entitati au incercat sa va invete acest adevar prin parabole, cantece, scrieri, dar majoritatea dintre voi ati refuzat sa-l intelegeti, deoarece putini v-ati dorit sa purtati pe umeri reposabilitatea propriilor vieti. Dar modul in care functioneaza aceasta imparatie spune ca tot ceea ce ganditi - fiecare atitudine pe care o aveti fata de voi insiva si fata de viata - se va materializa, de la cele mai josnice si oribile lucruri pana la cele mai sublime si alese, caci numai voi cunoasteti diferenta. Asadar primiti ceea ce afirmati. Sunteti ceea ce ganditi. Sunteti ceea ce hotarati sa fiti.
Cu cat va ganditi mai putin la voi insiva, cu atat va minimalizati singuri. Cu cat va subestimati mai mult inteligenta, cu atat veti deveni mai imbecili. Cu cat va subestimati mai mult frumusetea, cu atat deveniti mai uarati. Cu cat veti considera ca sunteti mai saraci, cu atat veti deveni mai amarati, caci astfel ati predestinat sa fie.
Contemplati cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru voi, o dragoste care va permite sa fiti si sa creati orice doriti, care nu va judeca niciodata. Contemplati dragostea care v-o poarta, astfel incat sa se materializeze prin fiecare gand pe care il aveti si prin fiecare cuvant pe care il rostiti.
Contemplati-o."

Niciun comentariu: