joi, 11 noiembrie 2010

Revolte fara precedent impotriva guvernului, in Germania

Forte de politie din Germania, Polonia, Croatia si-au conjugat eforturile in cea mai de amploare operatiune de securitate impotriva protestatarilor ce se opuneau gararii unui tren cu reziduuri nucleare intr-o zona izolata din Saxonia. 17,000 politisti ajutati de elicoptere, tunuri de apa, vehicule blindate au incercat sa tina piept furiei dezlantuite. Unele ziare au titrat " Razboi civil", "Cetateni in revolta".
Unul dintre conducatorii revoltei : " Ne-am pierdut total increderea in guvern, pana cand ne va demonstra ca politica acestuia e pentru oameni si nu pentru corporatii"

sursa

7 comentarii:

nbsh spunea...

stii ce-i ironic? ca daca acele deseuri nu sant depozitate in tara lor iubita si curata, vor fi depozitate in una de mana a doua sau a 3-a ca romanistan sau congo. cat occidentalii tot vor ascunde mizeria sub presul altora, sistemul se va mentine. cand le va ajunge si lor cutitul la os poate se va schimba ceva cu adevarat, nu doar niste miscari anarhiste ce le incurajeaza consumerismul. spun asta pentru ca grecii au facut "revolutie" pentru ca nu aveau bani sa consume ce le baga pe gat occidentul, nu pentru ca au constientizat ca sistemul e putred si ca munca transformata in sclavie duce la extintia umanitatii. cand nu stii pentru ce lupti, cum sa lupti si ce sa faci dupa ce castigi (daca vei castiga) ajungi in situatia romaniei actuale: haos. capitalismul iubeste haosul, pentru ca nimeni nu poate "reglementa" "libertatea" pietei sau a agentilor de influenta intr-un haos...controlat totusi de capital ;)

originar spunea...

stiu ce zici...ca altfel deseurile alea ar fi ajuns la noi; dar situatia la nivel social a ajuns atat de disperata, incat deja oamenii abia mai au puetere sa se revolte pentru ce ii "arde" pe ei, pentru proximitatea lor, ce sa mai militeze si pentru altii aflati la mii de km departare...
macar de ne-am revolta si protesta si noi ca si nemtii cand ar ajunge pe aici deseuri si alte cele; daca constiinta civica ar fi la fel in toate tarile, tot s-ar schimba ceva, nu ar mai avea pe unde sa mai plimbe gunoiul.

originar spunea...

Foarte bine au facut somalezii;
Practic furati sistematic de sursa de hrana, otraviti pana la moarte...ce pot sa faca din disperare pentru a supravietui?
Mainstream media ne zice doar "pirati" somalezi (cu conotatie negativa) "au facut...", au dres, au cerut rascumparare...nu zice si de ce s-au apucat sa faca asta... nu intra in fondul si profunzimea problemei...? Asta nu intereseaza pe nimeni...

nbsh spunea...

@need2trip
cred ca n-ai inteles ce vreau sa zic: problema nu e ca se depoziteaza deseuri, ci ca exista acele deseuri.
cum mai spuneam, adevaratele probleme sant acoperite de vuvuzelele sistemului mascate in forme dizidente ca sa acopere nevoia de manifestare a nemultumirii populare, dar sa nu afecteze cu nimic sistemul. iar sistemul nu are interes ca energia sa fie obtinuta ieftin, pt ca ce e ieftin nu e profitabil. plus ca combustibilii actuali se obtin prin razboaie care, asa cum s-a recunoscut, salveaza economia capitalista.
despre somalezi: au intrat in jocul impus de capitalisti - razboiul. care aduce profit capitalistilor ce le vand armament (americani sau rusi), companiilor care vor reconstrui tara dupa ce capitalistii isi vor pune papusile la conducere etc.
e un cerc vicios cu originea in lacomia si egoismul ridicate la rang de principii de baza capitaliste.

originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...

la faza cu combustibilii: ce iti ziceam eu intr-o postare mai veche despre canabis si nu erai de acord? :)...o planta ce se poate cultiva ieftin de oricine, si din care se obtine combustibil, si nepoluant, interzisa de capitalisti, caci nu ar mai avea ei controlul?http://www.examiner.com/freethought-in-national/why-hemp-could-save-the-world

la punctul 2, da, au intrat in joc, dar alta varianta ce aveau?

nbsh spunea...

sa faca revolutie, sa-si apere tara, daca tot au avut logistica si oamenii. dar probabil cei care i-au ajutat au avut grija sa fie niste lacomi cei care se ocupa de "dizidenta" piraterica. capitalistii se fura intre ei. aia cu siguranta nu sant haiduci, ca nu impart prada la popor.