duminică, 21 noiembrie 2010

Oligarhul Warren Buffett scuipa oamenii in fata


Avand o imagine de briliant investitor, dar si de prietenos cu oamenii, imagine creata in presa platita de el si obedienta, nenea Warren Buffett da dovada de un cinism maxim, scriind o scrisoare dechisa in NY Timess catre Uncle Sam.
In aceasta, ii multumeste Unchiului Sam (guvernului SUA) pentru "bailout" (planul de salvare a bancilor de catre guvern prin injectarea de multe zeci si sute de miliarde de dolari). Recunoaste ca acest plan i-a salvat compania de a fi inghitita de o catastrofa financiara.
In aceasta scrisoare insinueaza ca bula imobiliara a fost din vina maselor, a omului simplu, dar uita sa mentioneze ca a profitat la maxim de criza din 2008, cumparand actiuni la Goldman Sachs de 5 mld $. Uita sa zica si ai cui bani i-a furat Unchiul Sam pentru a-l salva pe el si pe alti ecscroci ca el de la faliment.
Unchiul Sam va face tot timpul ceea ce a facut si pana acum, adica va salva pe cei ultra-bogati pe spatele banilor si muncii saracilor, sub pretextul prabusirii economiei. S-ar fi prabusit economia? Cu siguranta nu. Aici Buffett dovedeste inca o data cinism. De fapt s-ar fi prabusit marile banci si ecscrocii de pe Wall Street, fara posibilitatea de a continua inselatoria pentru a provoca daune si mai mari pe viitor.
Daca Buffett e asa de recunoscator, ar returna pana la ultimul banut din profitul nesimtit pe care l-a facut de pe urma crizei (70 %).
scrisoarea catre Unchiul Sam

Niciun comentariu: