marți, 14 iunie 2011

Facebook va dispare in cativa ani


Milioane de oameni renunță la Facebook


Dacă în unele state, numărul utilizatorilor crește, există deja țări unde utilizatorii de Facebook deja încep să-și șteargă conturile. Și nu e vorba de câțiva useri, ci de milioane.
Astfel, conform ultimelor date, Facebook a pierdut 6 milioane de utilizatori în Statele Unite doar în ultima lună, de la 155,2 milioane de utilizatori, la 149,4 milioane. 


Este prima dată când s-a inversat tendința de creștere. 


De asemenea, în Canada, Facebook a pierdut 1,52 de milioane de utilizatori, de la 16,6 milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă o scădere de 8%. 


Alte state în care oamenii renunță la Facebook sunt Marea Britanie, Norvegia și Rusia, unde s-au înregistrat scăderi de câte 100.000 de unici.


Acum, numărul total de utilizatori ai Facebook mai crește pentru că populația din statele emergente precum Mexic sau Brazilia încă îl mai descoperă datorită conexiunilor la internet în creștere. 


Inversarea tendinței reprezintă semnul unei maturizări pe piețele în care Facebook a intrat pentru prima dată, ceea ce confirmă faptul că într-un timp relativ nu foarte departe, Facebook va păți pe o curbă descendentă.  
Facebook va dispărea. Întrebarea e când 


Orice cunoscător al mediului online ar trebui să fie de acord cu ideea că Facebook, deși este un concept revoluționar, este o rețea de socializare ca oricare alta.


Poate că nu se va întâmpla la anul, poate nici peste doi ani, însă Facebook va avea aceeași soartă pe care au avut-o și celelalte rețele de socializare.


În România, hi5.com a fost călcat în picioare de venirea Facebook. Luna martie este prima de la listarea hi5.com în SATI când rețeaua de socializare a făcut sub un miliard de afișări, în condițiile în care "în vremurile de glorie" depășea lejer două miliarde de afișări, iar în aprilie, hi5 a avut prima lună în care a căzut pe locul al doilea, semn că lucrurile se schimbă.


Rețeaua creată de Zuckerberg a atins, în România, peste 3 milioane de utilizatori, conform statisticilor făcute de FaceBrands.


La un moment Facebook va atinge un apogeu, după care va începe declinul, așa cum s-a întâmplat cu hi5 sau MySpace.


În şapte sau zece ani,  Facebook nu va mai însemna mare lucru, spunea comentatorul Bruce Sterling nu demult.


În afară de faptul că va urma o tendință firească pentru orice rețea de socializare, Facebook se confruntă, în ultima perioadă, cu o atitudine în schimbare a utilizatorilor.


Din ce în ce mai mulți dintre utilizatori încep să-și pună problema că socializarea online nu poate substitui socializarea offline.


Mai mult, au început să fie lansate o serie de campanii și mesaje potrivit cărora Facebook este un pericol pentru viața reală. 
Si cateva comentarii ale cititorilor la articol, care mi s-au parut interesante :

-Renunta ca si-au dat seama ca FB este o mizerie prea mare.


-Pentru cei care se plang de faptul ca Facebook le foloseste datele personale:
Facebook - este un mediu virtual. Cine va pune sa va publicati datele REALE ? Adresa, numar de telefon...adresa de email...sper ca ati glumit cand ati spus ca le-ati dat pe cele reale.


-N-am avut cont pe FB, dar am renuntat sa am la Youtube de ex sau sa mai folosesc email virtual. Nu mai exista anonimitate. Cautandu-mi numele cu google, am dat de un comentariu care l-am pus pe youtube, legat de un email cu nume fictiv. Eu nu pun comentarii aiurea, pt ca stiu ca FBI-ul de ex. poate oricand afla ce si cum, dar nu vreau ca orice nea gheorghe sa-mi poata afla adresa daca il deranjeaza opinia mea. Asa ca din punctul meu de vedere, libartatea de expresie pe internet nu mai exista.


-daca nu stiati, chiar daca va stergeti contul,datele raman stocate intr-o baza de date.intre altele toate informatiile personale sunt "fructificate" de unii si altii,de la campanii publicitare pana la "violarea" uor convingeri personale ,indiferent de care gen este.nu in ultimul rand este o unealta folosita de cia si mossad pentru anumite "operatiuni" la scara mare.mai vreti? cautati pe pisbook :))


-Bine ca a inceput trezirea,chiar daca la un nr mic de utilizatori!O sa ramana doar cei care sufera de grandomanie si vor sa-si"strige" in gura mare."realizarile":masini,femei(prieteni),case,etc. si nu prea ii asculta extaziat nimeni in viata reala!


-Milioanele de oameni care renunta la Facebook, CRED EI CA RENUNTA.
DATELE NU SE STERG, CI CONTURILE DEVIN INACTIVE. DATELE ( INCLUSIV MODIFICARILE FACUTE DE-A LUNGUL TIMPULUI ) RAMAN IN DATABASE


sursa

4 comentarii:

Anonim spunea...

Posibil sa aiba legatura cu pupincureala de la Summit-ul G8 dintre patronul face-ului şi Sarkozy de luna trecuta?

Centrul de Cultura spunea...

Posibil cum spune Artistic Communism, sau oamenii s-au saturat sa stie ca datele lor personale sunt folosite in scopuri capitaliste ;)) Sau, asteapta venirea unui nou mod de a socializa, crezand ca daca se lasa de Facebook, careva mai destept o sa le ofere ceva si mai bun...:-??

originar spunea...

FB are un rol important in toata constructia asta noua, global-fascista; patronul FB vad ca e invitat la conferinte si dineuri intocmai ca un sef de stat si sta la maasa cu alti sefi de stat ale marilor puteri.
Probabil ca si-au luat in calcul ca la un mom dat gogoasa asta se va dezumfla, insa si-au atins scopul partial: au pus mana pe datele reale si detalii despre modul de viata a zeci de milioane de oameni din toata lumea, caci toti bizonii si-au pus pe tava modul de viata , si realizarile personale.
Plus ca au material didactic pentru ani de zile de acum incolo, pt a realiza studii de psihologie sociala in "laboratoarele" serviciilor secrete,care altfel ar fi costat mult timp si bani, insa in acest mod le-au primit gratis.
Pana la urma urmei , FAB e un mare experimetn la scara globala, de a pune internetul si slabiciunile oamenilor in slujba puterii.
Oricum, deja nu prea mai ai anonimitate pe internet.
Mai putin si ne vor da "buletin" de internet pt a naviga online, vorba lui pai mei

Centrul de Cultura spunea...

Pai la cati bani au si Facebookman si Googleman si altii din ginta lor, poti sa spui ca reprezinta un stat :) Statul cibernetic :)) Asa ca faza cu "buletinele" ar parea ceva "normal"...