miercuri, 8 iunie 2011

Inca o stire de spalat creierii prostilor

Ziarul cu profil economic Capital preia  o stire foarte amuzanta din presa mainstream engleza:
Omul a cărui avere s-a triplat într-un an: viitorul baron de Rothschild




Nu are decât 39 de ani, însă are un simț al banilor ieșit din comun. (extraordinar, ne simtim  cazuti in admiratie)

Numele lui este Nathaniel Rothschild, fostul șef al British Petroleum, care, așa cum spun cei de la Reuters, petrece sute de ore pe an în avionul său privat și locuiește în principala sa reședință aflată într-o zonă montană din Elveția. Are totuși case în Paris, Moscova, Londra, New York și Grecia. 

Conform presei britanice, Nathaniel Rothschild ar putea deveni cel mai bogat descendent al dinastiei Rothschild, o familie cu o îndelungată istorie bancară, fiind, cel mai probabil cel mai bogat membru al familiei din generația sa. 
Nat Rothschild a moștenit de la tatăl său bancher sumade 500 de milioane de lire sterline, însă a reuşit să-și mărească averea printr-o serie de investiții în Ucraina și în alte state din Europa de Est. (despre unele "investitii" ale fam. Rotschild in Uucraina, am mai scris pe blog, privesc acapararea si exploatarea petrolului din Marea Neagra, inclusiv din zona aflata in litigiu cu Romania; practic au jucat la doua capete, ca intotdeauna in istorie, realizand joint-venture atat cu firmele care exploateaza in partea romana,  cat si in partea ucraineana a platoului continental al Marii Negre, in contextul de dinaintea deciziei de la Haga, unde Romaniei i s-a dat castig de cauza: Rotschild , petrolul si romanii)

Mai mult, Rothschild "a servit" drept consilier financiar personal pentru oligarhul rus Oleg Deripaska, proprietarul gigantului din industria aluminiului Rusal, care a fuzionat cu alte două companii și a creat cea mai mare companie de aluminiu din lume. 

Mai mult, conform unor zvonuri, face consiliere și pentru Roman Abramovici, un alt miliardar rus, cu care este în relații extem de bune. 

(oare, dar relatiile extrem de bune cu miliardarii Ambramovici si Deripaska au vrea legatura cu faptul ca sunt de aceeasi etnie cu Rotschild?)

Presa britanică a observat de-a lungul timpului că Nathaniel Rothschild a trecut printr-un proces de transformare în bine, după ce părea că le urmează calea nefastă a unor membri ai familiei care au sfârșit tragic. Este vorba despre vărul său Amschel, care s-a sinucis surprinzător la 41 de ani, după ce a fost numit la conducerea băncii familiei din Londra. De asemenea, alt văr, Raphael de Rothschild, a murit în Manhattan în urma unei supradoze de heroină la doar 23 de ani. 


Multă vreme Nathaniel a fost considerat oaia neagră a familiei, după ce a început să facă multe excese și să frecventeze cluburile.
De câțiva ani încoace, a început să intre încet pe terenul investițiilor, iar acum, conform unor informații publicate de Reuters, se pregătește de o majorare de capital în vederea unor investiții masive în petrol.
Acuma, ce sa mai comentez la stirea asta: adica avem un descendent al celei mai mari dinastii bancare a lumii, familia Rotschild, familie ce coordoneaza se pare o buna parte din industria bancara mondiala, care este scos in fata putin si, pentru a da bine la public, i se croieste o imagine  "cool": e tanar, talentat, istet,  stie sa faca bani, ba chiar si-a TRIPLAT averea in ultimul an: mama, mama, cate calitati, ba mai zambeste si frumos in poza, ( zambetul sau, sincer, mie imi pare sinistru, caci  are trasaturi faciale similare cu cele din fotografiile stramosilor sai din familia Rotschild, care stim ce frinedly au fost si cum au influentat istoria umanitatii).
Comentariile unor cititori la articolul din ziar :) :
- Uau ce stire de spalat pe creier ! Nu sunt deloc adeptul teoriei conspiratiei, dar cat de cretin trebuie sa fii ca sa crezi ca Nathaniel Rothschild si-a triplat averea prin mijloace cinstite? A tras cu tunul cat a incaput, in tari unde sportul asta este in floare! La fel cum si marele nostru afacerist, Ion Tiriac se imbogateste prin contracte cu statul (masini Ford pentru politie), adica "afaceristii de success" nu sunt altceva decat conducatori de crima organizata. Ei sunt cei care, cu ajutorul justitiei si politiei, baga in buzunar banii platitorilor de taxe, bani care sunt destinati de fapt pentru scoli, spitale, drumuri, etc. De unde rezulta ca bugetarii traiesc de pe o zi pe alta (nu avem bani pentru ca "afaceristii" i-au furat) iar cei din privat sunt platiti la fel de prost ca bugetarii, pentru ca singura optiune este viata de bugetar. Practic vorbim de niste teroristi. Deh, boala grea, de care sufera cam toata lumea. Observam ca de cateva mii de ani oamenii la asta viseaza: trai usor, pe munca altora.
- Senzational, lui Rotschild ii plac banii altora in buzunarul propriu. Are un talent deosebit de a pacali prostii. Astept stirea ca a ajuns dupa gratii cu prietenii si familia de ecsroci.


In alta ordie de idei, individul a devenit acum doi ani primul baron global al carbunelui, efectele asupra mediului si planetei fiind tragice, tinand cont ca acest combustibil fosil, carbunele , este cel mai poluant tip de combustibil fosil existent, si asa cum spun oamenii de stiinta, singura mare amenintare reala a vietii pe pamant si a civlizatiei.
Acuma, cand trendul global este renuntarea la combustibilii fosili, si in special la carbune, iar semnalele de alarma trase privind distrugerea mediului de aceste exploatari se inmultesc, nathaniel Rotschild merge impotriva curentului si, prin achizitii in terte tari, isi "trage" cea mai mare companie de explaotare a carbunelui din lume, extinzand si inmultind minele de carbuni :
Un angajat al sau, director al acetei mega-copanii a carbunelui , declara:
 “He wants to make a mark as the Rothschild of his generation,” said Sir Julian Horn-Smith, a former chief executive of Vodafone and currently a non-executive director of Vallar.
Iar FT concluzioneaza::
As a long Financial Times article last week end explained, “more than Rothschild’s desire for money is the wish to forge a legacy.”
Am sa inchei cu un citat celebru al straomosului sau, ca sa stim cu cne avem de a face:
"Permit me to issue and control the money of a nation, and I care not who makes its laws. -Mayer Amschel Rothschild 

Niciun comentariu: