marți, 7 iunie 2011

Valoarea vietii in SUA

Civilizatia actuala: suntem o civilizatie avansata, evoluata, viata omului e respectata. Ba mai mult, traim in democratie, nu intr-o dictatura. Asa suntem invatati la scoala, asa ni se spune la TV.
In centrul ei, SUA: patria democatiei, farul calauzitor al libertatii, cea care ne mustra cand nu facem ce "trebuie" si ne arata calea cea dreepta, tara de unde apar organizatii ca ciupercile dupa ploaie, cu finantari obscure, si care emit rapoarte perioadice cu clasamente ale tarilor din toata lumea unde se incalca libertatile fundamentale ale omului, unde nu se respecta drepturile detinutilor, libertatea presei, etc. Dar, "hotul striga hotii", sau "afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul":




In carcera de 39 ani , 23 ore din 24, in celule de 2/3 m

Albert Woodfox, 64 de ani, si Herman Wallace, 69 de ani, sunt izolati de restul detinutilor intr-un penitenciar din Louisiana (sud) din momentul in care au fost declarati vinovati pentru uciderea unui gardian, in 1972.

Woodfox si Wallace sustin ca sunt nevinovati si ca aceasta crima a fost inscenata, deoarece au fost membri ai Panterelor Negre si au denuntat conditiile grele din inchisoare.


sursa

Niciun comentariu: