miercuri, 15 iunie 2011

Proteste violente si greva generala, azi in Grecia

Zeci de mii de greci au iesit, miercuri, in strada, strigandu-si furia fata de masurile de austeritate ale Guvernului de la Antena. 
Furiosi, ei au inconjurat Parlamentul si nu au lasat pe nimeni sa intre si s-au batut cu politistii care incercau sa-i tina in frau.

Activitatea in porturile, bancile, spitalele si companiile de stat din Grecia a paralizat, inca de miercuri dimineata, in conditiile in care principalele doua confederatii sindicale au chemat la proteste fata de noile masuri de austeritate si privatizarile avute in vedere de premierul George Papandreou.

Noile masuri sunt luate in timp ce creditorii tarii,Uniunea Europeana si Fondul Monetal International, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia si au avut dificultati in a se intelege in privinta modalitatilor de deblocare.



 "Demisia! Demisia!", scandeaza grecii in fata Parlamentului. Multi protestatari au venit cu copiii, tinandu-i pe umeri pentru a-i feri de imbulzeala.

- Mai multi manifestanti au aruncat in masina premierului Giorgios Papandreou cu portocale, a declarat un oficial din politie.

- 5.000 de politisti, inarmati cu bastoane si avand asupra lor scuturi si gaze lacrimogene, au fost adusi pentru a tine in frau demonstrantii.




Χημικά στη Βασιλίσσης Σοφίας de News247


Niciun comentariu: