joi, 30 iunie 2011

Grecia, azi

Actiuni sub lozinca " Loviti-i unde ii prindeti!", parlamentari "interceptati" pe strada si agresati fizic


Lupte crancene pe strada, in piata centrala a Atenei:

miercuri, 29 iunie 2011

Munca

Oamenii muncesc in general prea mult pentru a mai putea fi insisi.   Munca este un blestem.  Iar omul a facut din acest blestem o voluptate. A munci din toate fortele  numai pentru munca, a gasi o bucurie intr-un efort care nu duce decit la realizari irelevante, a concepe ca te poti realiza numai printr-o munca obiectiva si  neincetata, iata ceea ce este revoltator si  ininteligibil. Munca sustinuta si neincetata tampeste, trivializeaza si impersonalizeaza.
Ea deplaseaza centrul de preocupare si interes din zona subiectiva intr-o zona obiectiva a lucrurilor, intr-un plan fad de obiectivitate. Omul nu se intereseaza atunci de destinul sau personal, de educatia lui launtrica, de intensitatea unor fosforescente interne si de realizarea unei prezente iradiante, ci de fapte, de lucruri. Munca adevarata, care ar fi o activitate de continua transfigurare, a devenit o activitate de  exteriorizare, de iesire din centrul fiintei.. Este  caracteristic ca in lumea moderna munca indica o activitate exclusiv exterioara.  De aceea, prin ea omul nu se realizeaza, ci realizeaza. Faptul ca fiecare om trebuie sa aiba o cariera, sa intre intr-o forma de viata care aproape niciodata nu-i convine, este expresia acestei tendinte de imbecilizare prin munca. Sa muncesti pentru ca sa traiesti, iata o fatalitate care la om e mai dureroasa decit la animal. Caci la acesta activitatea este atat de organica, incat el n-o separa de existenta sa proprie, pe cind omul isi da seama de plusul considerabil pe care-l adauga fiintei sale complexul de forme al muncii. In frenezia muncii, la om se manifesta una din tendintele lui de a iubi raul, cind acesta este fatal si frecvent. Si in munca omul a uitat de el insusi. Dar n-a uitat ajungand la naivitatea simpla si dulce, ci la o exteriorizare vecina cu imbecilitatea. Prin munca a devenit din subiect obiect, adica un animal, cu defectul de a fi mai putin salbatic.  In loc ca omul sa tinda la o prezenta stralucitoare in lume, la o existenta solara si  sclipitoare, in loc sa traiasca pentru el insusi – nu in sens de egoism, ci de crestere interioara – a ajuns un rob pacatos si impotent al realitatii din afara. Ideea din  spatele citatului este ca munca in exces diminueaza personalitatea umana, cu cat muncesti mai mult, cu atat te transformi mai mult intr-un automat, robot. Ti se diminueaza sau chiar dispare timpul sa-ti pui intrebari, sa gandesti, timpul destinat contemplatiei, artei, amicilor, persoanei iubite, adica exact ceea ce ne defineste ca oameni. Viata ti se petrece intr-o rutina obositoare (de la a da cu sapa, pana la a aduna cifrele intr-un cabinet de contabil si chiar pana la a preda aceeasi materie, ani de-a randul, elevilor de aceeasi varsta), pe care cand o termini, nu mai poti face altceva decat sa dormi, pentru a o putea lua de la cap a doua zi.                              
Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. In consecinta, repet ca cei care umbla dupa placeri scumpe, chiar daca au, uneori, un mic plus de satisfactie dintr-o mancare luata la un restaurant de lux, fata de cea luata la cantina, sunt per total in pierdere, daca au facut nesabuinta sa munceasca pentru a avea banii pt. respectiva distractie.

Emil Cioran

duminică, 26 iunie 2011

Noi aparitii de cercuri in lanuri

O forma geometrica neobisnuita a aparut pe 20.06.2011  in localitatea Poirino, din Italia. Ea cuprinde anumite informatii codificate. Printre acestea, mai multe linii exterioare ale figurii desemneaza cuvintele "Enki Ea", conform codului ASCII, informeaza Crop Circle Connector.

Cuvintele corespund numelui unui zeu sumerian, care insemna Dumnezeu, creator al omenirii in mitologie. 

Figura geometrica are forma unei stele si seamana cu o alta, ce a fost vazuta la Lane End Down, in sudul Angliei, in iulie 2005.

luni, 20 iunie 2011

Sclavia practicata de multinationale in Romania

Companiile si-au crescut profiturile in criza concediind oamenii si reducand salariile.
Multinationalele tin intr-un birou un sclav in loc de trei, iar acesta munceste, preponderent “de foame” sau “pentru ca are rate”…. si face si munca colegilor inexistenti, incasand cam un sfert din suma totala datorata in cazul unei incadrari normale cu personal.
Angajaţii români din multinaţionalele locale au generat un profit brut anual mai mare cu aproape 8% faţă de cel generat de angajaţii din Europa de Vest, arată un studiu realizat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC) România.
Astfel, mediana profitului brut per angajat a fost în 2009 în România în multinaţionale de 5.898 de euro, faţă de 5.472 de euro în Europa de Vest, afirmă PwC. Mediana înseamnă poziţia dintr-un şir crescător care desparte în jumătate acel şir.
În anul anterior, profitul brut anual per angajat fusese în România de 2.910 euro, dar concedierile au generat o creştere a profitului. Rezultatele sunt neaşteptate, având în vedere că indicatorul PIB per capita în Germania, de exemplu, este de cinci ori mai mare decât în România. O explicaţie este profitabilitatea ridicată a multinaţionalelor pe piaţa locală şi ponderea de doar 9% a cheltuielilor cu remuneraţiile în total costuri, faţă de 22% în Vest.
"Companiile obţin un profit mai mare de pe urma capitalului uman faţă de perioada de dinainte de criză. Rentabilitatea capitalului uman în România a crescut cu 20% faţă de 2008, deoarece costurile cu forţa de muncă sunt cu peste 50% mai mici decât media europeană", a spus Peter de Ruiter, partener şi liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică în cadrul PwC.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 58 de companii dintre care 76% au capital privat străin. Aproape jumătate dintre acestea au cel puţin 1.000 de angajaţi şi venituri de peste 100 mil. euro.
România are în continuare unul dintre cele mai ieftine costuri cu forţa de muncă din Europa, chiar dacă adesea investitorii străini sunt nemulţumiţi deoarece cheltuielile aferente unui salariu pot ajunge la circa jumătate din câştigul brut încasat de salariat, dacă se ia în considerare şi impozitul pe venit, pe lângă contribuţiile sociale suportate de angajator.
La fiecare euro investit într-un salariat român (în costurile cu salariile, cu bonusurile, cu programele de training sau prin contribuţiile sociale etc.), o multinaţională câştigă, în medie, 1,53 euro. Câştigul per angajat al unui investitor străin din România este mai mare cu 30% faţă de un angajat într-o multinaţională din Europa de Vest.
"Companiile au făcut restructurări de echipe fără a face restructurări de procese. Au tăiat costurile de unde le era mai simplu, fără să ia în considerare efectele adverse ale concedierilor, adică o creştere a costurilor cu absenteismul, generată de frustrarea angajaţilor care nu au alte oportunităţi de angajare şi care au avut o încărcare a responsabilităţilor pe post. Cea mai mare rată a absenteismului s-a înregistrat în rândul managerilor", a spus Lavinia Ţânculescu, managerul departamentului de consultanţă în resurse umane al PwC.
Totodată, în 2009, rentabilitatea investiţiei într-un angajat român a fost cu aproape 20% mai mare decât în 2008, când, la un euro investit, un angajator câştiga 1,29 euro.

O noua Fukushima in SUA

Din pacate, scenariul Fukushima se pare ca se repeta, de data asta in SUA.
Oare cate astfel de catastrofe mai trebuie sa se intample?
Deja o buna bucata din Japonia este evacuata, practic poate fi "decupata" de pe harta, caci nu mai e locuibila.
Poluarea cu radioactivitate, petrol, etc a atins cote inimaginabile.
Ne transformam rapid planeta intr-o groapa de gunoi, intr-o groapa de deseuri toxice.
Ne indreptam rapid catre o autodistrugere a rasei umane.
Totul, in numele profitului.Al banului.

SUA se confruntă în acest moment cu o urgenţă nucleară majoră la centrala atomică din Nebraska, care este afectată de inundaţii, informează Business Insider citând un raport al agenţiei de reglementare în domeniul nuclear din Rusia, citat de publicaţia pakistaneză The Nation.
Zona a fost afectată de revărsările de apă ale fluviului Missouri şi de incendii.
Conform raportului, situaţia dela centrala nucleară Fort Calhoun din Nebraska este unul dintre cele mai grave accidente nucleare din istoria SUA, administraţia Obama încercând să acopere informaţiile legate de incident.
De asemenea, Business Insider menţionează că în zonă au fost interzise zborurile, fiind invocate incendiile.
Incendiul de la centrala nucleară, care a avut loc la 7 iunie, a afectat sistemele de răcire ale centralei timp de 90 de minute.

duminică, 19 iunie 2011

Guvernul SUA ne-a pus gand rau: vor sa inchida internetul

Ultimele noutati de pe frontul luptei impotriva internetului liber :

SUA anunţă că vor cheltui 350 de milioane de euro pentru a construi o "replică a internetului"

Guvernul SUA va construi "un model la scară redusă" al internetului, pentru a elimina atacurile informatice la adresa ţării, scrie BBC.

Mai multe companii, printre care Lockheed Martin (cea mai mare corporatie producatoare de armanent furnizat guvernului SUA), lucrează la un prototip al acestui "câmp de luptă virtual". Sistemul le va permite cercetătorilor să simuleze atacuri informatice din partea ţărilor inamice sau a hackerilor din SUA.
Departamentul de Apărare a alocat, până acum, peste 350 de milioane de euro pentru "replica internetului", numită The National Cyber Range. Proiectul este supravegheat de Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (Darpa).
Un "mini-internet controlabil" le va da şansa cercetătorilor să facă experimente mult mai rapid. "Ceea ce făceau până acum într-o săptămână, vor putea face într-o zi", spune Eric Mazzacone, purtător de cuvânt al Darpa.
Spre deosebire de internetul real, varianta "la scară redusă" poate fi ştearsă sau resetată între două teste, a explicat Mazzacone. El a precizat că o primă versiune a noii tehnologii va fi disponibilă în decursul acestui an.
Odată funcţional, noul proiect va permite testarea tehnologiilor defensive, cum ar fi noi reţele de securitate, dar şi, posibil, ofensive, scrie BBC.

Ar putea fi deci si o simulare pentru a inchide internetul sub diverse pretexte, sau parti importante ale acestuia, din moment ce au investit masiv intr-o replica a internetului ce poate fi stearsa sau resetata.
Oricum, directia in care actioneaza acesti conducatori ai statului american este in masura sa ne puna serios pe ganduri si sa produca ingrijorare. Totul arata a fascism in toata regula.
In ultima perioada, guvernul SUA a inmultit declaratiile si masurile la adresa internetului, pe care il considera de acum amenintarea numarul 1 pentru securitatea SUA.

Un episod al luptei SUA contra libertatii pe internet s-a petrecut acum câteva săptămâni, când Pentagonul a declarat că vrea să catalogheze atacurile informatice drept "acte de război".
Doar un naiv mai poate crede asta, in contextul liniei tot mai clare a masurilor de implementare a unui regim global de tip fascist al guvernului SUA. Marile agentii guvernamentale mai mult sau mai putin secrete ale SUA nici macar nu sunt conectate la internet.
Ceea ce ii deranejaza insa este libertatea totala a informatiei disponibila pe internet, care ajunge la ochii si urechile tot mai multor oameni de pe aceasta planeta, oamenii se trezesc si nu mai pot fi manipulati si mintiti atat de usor, " nu mai cumpara" toate mizeriile si razboaiele cinice ale USA si masurile fasciste tot mai desantate ale farului calauzitor al democratiei globale.
In mai 2009, preşedintele Obama a declarat că atacurile informatice reprezintă una dintre "cele mai importante" ameninţări la adresa SUA.


Acum 2 ani, senatorul Jay Rockefeller declara revoltat in Congres ca internetul nu ar fi trebuit sa existe.
Aceasta figura emblematica a sinistrei dinastii bancare si petroliere Rockefeller a dat tonul masurilor anti-internet liber din partea Congresului, a presedintelui SUA, a agentiilor de razboi (de "aparare" ca sa folosim nouavorba Orwelliana, caci  stim ca SUA ataca permanent si loveste fara mila orice tara sau popor ii sta in cale, nu se apara niciodata). Rockefeller da tonul, si guvernul SUA se executa, este doar marioneta marilor familii dinastice gen Rockeffeler.Asadar, marile corporatii mana in mana cu statul american se pun pe treaba , aloca sume imense si ne pun gand rau, ca prea ne-am dedulcit la a servi informatie libera si buna.
In prea multe tari internetul a fost coagulatorul marilor miscari de protest impotriva sistemului, vezi recentele miscari Los Indignados din Spania, revoltele din Grecia, si mai ales revolutiile arabe, pornite de pe internet, si care au rasturnat dictatori sustinuti puternic de SUA, financiar si militar.


http://originar.blogspot.com/2011/06/bau-baul-internetului-sau-cum-mai.htmljoi, 16 iunie 2011

Mama tuturor revolutiilor

Asa e ca nu ati mai vazut asa ceva?
Parca ce e in Yemen nu se compara cu ce am vazut in alte tari arabe :)
Dar na, inca nu au izbandit, caci SUA il sprijina puternic pe dictator.


Rusinos: demonstrantii greci ii alunga pe anarhisti din mijlocul lor

Rusinos: se pare ca grecii nu au invatat mare lucru si nu au tras invataminte din ceea ce li se intampla.
La manifestatiile masive de ieri, i-au insultat si alungat pe anarhisti din mijlocul lor, desi acestia , alaturi de rosii sunt cei ce au aprns scanteia revoltelor.

miercuri, 15 iunie 2011

Romanii se trezesc

In urma articolului "Cum au ajuns clienţii să urască băncile?" al directorului editorial de la Ziarul Financiar, articol care se vrea neutru, nici de partea bancilor, nici a populatiei, insa denota o necunoastere a fenomenului economic, am fost placut suprins sa vad comentariile cititorilor romani, care , de voie dar mai mult de nevoie, fiind arsi tare la buzunar de banci cu ocazia acestei ultime crize financiare, s-au trezit in privinta "bunelor" intentii si practici ale bancilor in ceea ce ii priveste.


Unii cititori chiar arata ca inteleg mai multe despre sistemul bancar si aconomic decat autorul articolului, autor care ramane captiv in vechi clisee de gandire gen: 
"În lipsa creditelor, nicio economie nu poate urca susţinut şi să-şi îmbunătăţească nivelul de trai." sau 
"Iar orice rambursare anticipată înseamnă un minus de bani în consum, în economie. În loc să cumpere un nou televizor, ceva haine, pantofi, adidaşi, poate un nou corp de mobilă, poate încă o sticlă de vin, banii se duc în seiful băncii, iar de acolo nu au unde să iasă din nou la fel de profitabil. Iar statul nu ia din acest circuit nici TVA, nici accize, nici impozit pe profit, nimic. Cum nu sunt venituri, toată lumea trebuie să taie din cheltuieli. Iar creşterea economică se lasă aşteptată, salariile nu cresc"


Prin contrast, iata cateva opinii ale cititorilor:


Daca aia din Elvetia mama bancilor nu ar avea un cartof, o paine sa manance, un PC, o cladire, curent electric si asa mai departe, ce ar face?
Astea toate au fost produse mancarea prin munca, caldirea construita, PC urile dezvoltate.
Prin munca domnule Ciprian., intelegeti munca?
Bancile nu fac NIMIC, nu produc nimic, fizic vorbind.
Omul are nevoie sa manance, sa locuiasca undeva, de o masina daca isi permite, primele doua fiind baza.
Nu de dobanzi.

Domnule Cristian, printr-o scurta analiza, o banca traieste din dobanzi, acestia sunt niste bani pe care clientii ii dau bancii, fara nici un beneficiu pentru ei ca clienti. Sunt sigur ca se poate elabora un plan cu imprumuturi fixe, fara dobanda, si cu asigurarea ca dpv financiar clientul isi poate plati imprumutul. De unde sa isi plateasca banca angajatii? de ce tre sa fie o banca?, nu s-ar putea plati angajatii pentru finantarea cliantilor din banii bigetului statului? Sa fim seriosi, bancile sug banii oamenilor, bani greu castigati. Dumneavoastra aveti habar? Poate cineva lucreza la Electrica iarna, ingheata, e greu, altu e inginer analiza element finit, altu face poduri le ies peri albi pana la 30 de ani da?, altii lucreaza la banca si traiesc din acesti bani greu castigati, altii lucreaza la telecomunicatii si cer bani pentru munute de vorbit ca na trebuie sa platesti sa vorbesti la telefon

Chiar nu vede nimeni ca Bancile v-au distrus vietile si v-au facut sclavii lor?
Solutia este la voi: nu mai platiti creditul.
Bancile trebuie sa faca astfel provizioane, creditele devin neperformante, ...
Va ganditi ca veti pierde locuintele?
Oricum sunt pierdute, pentru ca Bancile asta au urmarit de la inceput: sa va jupoaie de cati mai multi bani, iar spre finalul creditului sa va ia locuintele si tot ce aveti.
Si voi credeti ca omenirea evolueaza ..... cum? ..... material? ..... si asta e valabil doar pentru unuii.

E senzatie combinatia cu bancile. In 2007 cand am facut creditul ipotecar era francul 2.03. Acum e 3.53!!! Salariul e cam la fel ca si atunci. Dar rata e cu 75% mai mare doar din valuta. Daca adaug aici comisioanele si dobanzile mai mari decat ce exista in piata la ora asta ... concluzia e ca trebuie sa plec din tara... Am incercat o reesalonare si mi s-a oferit "o perioada de gratie de 1 an in care tb sa platesc doar dobanda si comisioanele". Minunat! Am cerut adaptarea dobanzilor la ofertele existente pe piata la ora asta si mi s-a spus ca trebuie sa platesc din nou toate evaluarile si comisionele si ... ca in tot intervalul asta trebuie sa platesc si rata aceea. Niste nesmititi! De 2 luni nu mai platesc nici o rata . Sa ia casa sa faca ce vor cu ea. Ma mut in chirie. Bancpost ... pentru cei ce se intreaba de ce banca e vorba.

Sistemul bancar romanesc nu a adus beneficii cetateanului pe termen mediu si lung. Sistemul bancar a indatorat oamenii pentru niste lucruri abslut stupide! 
Daca atunci cand euforia imobiliara era in floare sistemul bancar era de partea clientului si dadea pete maini vanzatorului astazi clientii ar fi inteles ca banca e un partener. In schimb banca a fost de partea vanzatorului si a devenit camatar cu acte in regula!
Viitorul trebuie sa il faca bancile si angajatii bancilor! Este timpul lor sa munceasca si sa creeze plus valoare investiind banii in afaceri ustenabile si in businessuri de suscces! 
De acum banca trebuie sa fie un consultant si consilier financiar!

am avut un credit si l-am returnat anticipat. sunt fericit pentru asta, cat am fost debitor la banca, m-am simtit ca un rob. bancile din Romania isi cam bat joc de clienti.

dar vai, toti aveti idei gresite, bancile sunt prietenoase si va ajuta. de ce sunteti rai, muriti daca dati cateva zeci de euro in plus pe luna? chiar nu va este mila de bancherii care cu greu mai castiga 4000-5000 ron? ce oameni fara inima

Domn'Hostiuc, 'dea Dumnezeu sanatate poporului roman, ca incepe sa se trezeasca! Ce spuneti dvs. asa frumos e doar praful. Daca cititi contractele de credit si urmariti odiseea OUG50 (ati facut- deja, sunt sigur)...va vine rau! rau de tot! problema e ca baietii isi fac de cap cu girul BNR, care le sufla tare in pupa! Buuuun: noi ne-am saturat, suntem tineri, am facut oleaca de scoala, nu vrem sa plecam din tara asta frumoasa cu oameni tristi. Ne luptam in instanta si vom castiga. Un sistem bancar curatit de camatari cu acte in regula. Un salut tuturor romanilor care mai cred in izbanda! Hai sus!!!

Proteste violente si greva generala, azi in Grecia

Zeci de mii de greci au iesit, miercuri, in strada, strigandu-si furia fata de masurile de austeritate ale Guvernului de la Antena. 
Furiosi, ei au inconjurat Parlamentul si nu au lasat pe nimeni sa intre si s-au batut cu politistii care incercau sa-i tina in frau.

Activitatea in porturile, bancile, spitalele si companiile de stat din Grecia a paralizat, inca de miercuri dimineata, in conditiile in care principalele doua confederatii sindicale au chemat la proteste fata de noile masuri de austeritate si privatizarile avute in vedere de premierul George Papandreou.

Noile masuri sunt luate in timp ce creditorii tarii,Uniunea Europeana si Fondul Monetal International, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia si au avut dificultati in a se intelege in privinta modalitatilor de deblocare. "Demisia! Demisia!", scandeaza grecii in fata Parlamentului. Multi protestatari au venit cu copiii, tinandu-i pe umeri pentru a-i feri de imbulzeala.

- Mai multi manifestanti au aruncat in masina premierului Giorgios Papandreou cu portocale, a declarat un oficial din politie.

- 5.000 de politisti, inarmati cu bastoane si avand asupra lor scuturi si gaze lacrimogene, au fost adusi pentru a tine in frau demonstrantii.
Χημικά στη Βασιλίσσης Σοφίας de News247


Secretele murdare ale Bilderberg

2009- Grecia, 2010- Spania, 2011- Elvetia.
De cand a inceput criza financiara, Bilderberg si-au tinut intrunirile in tari care ulterior s-au prabusit economic. Se pare ca acum au pus gand rau Elvetiei, caci nu mai au nevoie de ea. Au folosit-o pentru operatiunile lor murdare, iar acum s-au decis sa o ingenuncheze.
Despre alte secrete murdare si planuri malefice ale elitei Bilderberg, cum ar fi finantari de razboaie, lovituri de stat, asasinari de presedinti, cenzurarea internetului,  despre Cristine Lagarde, viitoarea sefa a FMI si veche membra Bilderberg, si multe altel , intr-un interviu acordat unui ziar rusesc, Noviden,  de catre un misterios bancher elvetian ce a participat la cateva intruniri Bilderberg.

Acuma, nu stiu cat e real si cat e inventie in acest interviu  (mi se pare putin trasa de par ideea bancherului elvetian, fost director general de banca, care da fuga in Rusia sa acorde un interviu despre cum participa el la plata asasinilor din tarile lumii a treia, si nici nu isi declina identitatea, deci poate fi totul o inventie ), dar totusi,  unele lucruri spuse pot fi veridice pentru ca le observam, se intampla sub ochii nostri. Mai ales ca stim cat de breji sunt cei din Bilderberg si ce agenda au, de realizare a globalizarii prin orice mijloace, fie ele oricat de murdare.

 Conform marturiei elvetianului, grupul Bilderberg se foloseste de bancile elvetiene pentru a finanta rasturnari de guvern, falimentarea unor tari, coruptia unor oficiali si chiar uciderea unor persoane care au putere sa se opuna politicilor grupului.

Nu toti participantii la intrunirile Bilderberg au cunostinta de aceste lucruri, pentru ca si in sanul grupului de elita la fel ca si in sanul francmasoneriei exista „bisericute”. Josef Ackermann, director executiv al Deutsche Bank si membru al comitetului de varf al Bilderbergilor este acuzat de bancherul elvetian ca orchestreaza multe dintre aceste activitati oculte. Ideea care ii este cea mai draga lui Ackermann si la care lucreaza asiduu este cenzurarea internetului.

I: Ce puteti sa ne spuneti despre activitatile dvs ca bancher?

R: Am lucrat in sistemul bancar elvetian ani indelungati, chiar si ca director al uneia dintre cele mai puternice banci. Atunci am fost implicat in plata pentru asasinarea unui presedinte de stat. Am participat la intrunirea directorilor bancii, in care s-a hotarat sa se plateasca pentru aceasta actiune. Asta m-a dat peste cap rau de tot. Un serviciu secret strain a trimis o cerere scrisa de mana prin care solicita plata unei sume pentru o persoana care lichidase un presedinte! Si nu a fost singurul caz de acest fel. Am primit o seama de astfel de cereri scrise de mana din partea unor servicii secrete , care aveau fonduri pentru organizarea de revolutii ori pentru ucideri la comanda. Eu confirm ceea ce a scris John Perkins in cartea sa „Confessions of an Economic Hit Man”. Exista un sistem financiar pentru astfel de operatiuni si unele banci elvetiene fac parte din el.

I: Ne poti spune despre ce banci este vorba si cine anume din aceste banci este implicat?

R: Este vorba de una dintre cele trei banci elvetiene din varf la timpul asasinarii acelui presedinte din lumea a treia. Mai mult, nu-mi risc viata. Eram mai multe persoane la adunare cand cineva a venit cu acea cerere si cum era vorba de o suma mare cash, a trebuit sa se faca o informare sumara a spetei. Dupa care directorii au zis „O.K!”

I: Ce fel de fonduri erau acestea?

R: Speciale! Codificate. Cifrul veneau odata cu cererile. Asa functionau, conform intelegerilor la varf. Cererile care deblocau cele mai mari sume erau scrise de mana! Trebuiau descifrate. Ele contineau sume de bani pentru asasinate, pentru organizarea de greve, de revolte si pentru finantarea unor partide de opozitie in diverse tari. Stiu membri ai grupului Bilderberg care sunt implicati in asa ceva.

I: Macar ne puteti spune in ce decada se intamplau astfel de operatiuni?

R: In anii ’80.

I: Aveati vreo problema sa lucrati cu astfel de fonduri?

R: O mare problema. Nu mai puteam sa dorm. De-asta am si parasit banca pana la urma. Erau implicatii periculoase. Cei care organizasera fondurile erau membri ai unor servicii secrete, cele mai multe din tari vorbitoare de limba engleza. Trebuia sa platim criminali care ucideau oameni ce se opuneau planurilor Bilderberg, FMI si Banca Mondiala, de exemplu.

I: De ce ne acordati acest interviu? Sau de ce ni-l acordati acum?

R: Pentru ca Bilderbergii se intrunesc anul acesta in Elvetia. Pentru ca situatia mondiala devine din ce in ce mai critica si pentru ca bancile elvetiene sunt implicate in actiuni lipsite de etica, dispunand de fonduri aflate in afara oricarui control financiar si e vorba de sume cu multe, multe zerouri.

I: Miliarde?

R: Mii de miliarde, in afara taxelor! Ceea ce se intampla este impotriva sistemului elvetian al valorilor, bazat pe incredere, bunavointa si neutralitate. Am asistat la discutii care sunt impotriva principiilor democratice. Directorii bancilor elevetiene nici nu mai sunt elvetieni, ci vin din afara, majoritatea anglo-saxoni, americani, britanici care nu respecta neutralitatea declarata a elvetienilor. Acestia distrug Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda si Elvetia, care este tinta acum, cand nu mai au nevoie de ea. Josef Ackermann este cetatean elvetian, dar este in fruntea unei banci straine si se foloseste de putere ca sa distruga.


marți, 14 iunie 2011

Secvente bucaliste postpuciste

Desi a fost scris de Paste, acum trei saptamani, mi-a atras atentia articolul, scris cu talent, asa ca il preiau, chiar daca cu intarziere:


Împuţitul capitalist crede că îmi poate programa viaţa. Acelaşi împuţit capitalist îşi închipuieşte că noi suntem la discreţia lui. A ajuns el stăpînul lumii.

Oraşul căcatului de cîine sărbătoreşte naşterea lui Iisus din Nazaret fără nici un rost. E sărbătoare mare în sufletele hoţilor şi în sufletele curvelor viermuind prin capitala bucalistă. Nu contează că habar nu au cînd s-a născut Iisus. Nu conteză că numărătoarea anilor erei noastre începe de la prezumtiva naştere a jidanului. ,, Importante sunt sărbătorile. Dă-i dracului de proşti inadaptabili. Lumea oricum nu îşi dă seama de cacialmaua creştinistă. Banii să-i luăm. Rasa noastră supravieţuiască.Piară a lor , a proştilor care se uită-n gura noastră,,.

Ţigănimea pute pe lîngă capitaliştii pestilenţelor postpuciste aşteptînd  o pomană şi totodată o ocazie favorabilă halerei duhnind a dansuri blonde de cururi frecate. Postul ţigănesc de televiziune ,,taraf,, ne-a arătat floci, cururi, spasme, dări dân cururi, ţâţe fleşcăite şi behăieli tremurate pe post de creaţii culturale. Ţiganii fac aceste exhibiţii în speranţa ţiganizării tineretului şi în special a tinerelor românce care nu au învăţat meseriile de hoaţe şi cerşetoare. Le urăm progresuri şi succesuri în prostituţie tuturor românilor cărora le curg balele după cultura ţigănească. La anu si la sapun!

,,Occidentul e bun,,  zice cerşetoarea din colţul buticului înconjurat de javre bucaliste flămînde. Sunt de acord cu coldouşul: Occidentul este bun că le programează exterminarea.

Un boschetar împute autobuzul poporului pentru a demonstra superioritatea capitalismului asupra poporului romîn. Lingăul proocidental cu maţele ghiorăinde aplaudă propaganda tîmpitoare de la ora 5.

Oraşul pute a căcat şi lumea trăieşte bine. Buldogii guvernului stau la pîndă-n colţul Cotrocenilor şi trei protestatari plătiţi de sindicatele capitaliste fac sluj în ţarcul poporului cu program permanent.

Profesori postpucişti predau ceea ce nici ei nu cunosc în timp ce femelele şi masculii sub numele de elevi se freacă în veceurile liceelor capitaliste.

O lume animalizată de propaganda imperială se scurge tiptil prin viaţă şi din viaţă mulţumită că a viermuit pînă aici, pînă acum.

Librari înfometaţi speră că le vei da pomanageşte  nişte bani pe vreo  carte de propagandă antiromanească sub coperţile căreia duhneşte moartea.

O şcoală populară face cursuri pe bani crezînd că poate vinde oameni ca să îşi cîştige dreptul la existenţă.

Mirosul de mort în putrefacţie răzbate prin încheieturile vitrinelor cu bijuterii şi aparatură toxică.

Trece timpul în cadenţa unei vieţi accelerate către moarte şi comanda capitalistă a sinuciderii sună constant în conştiinţa plăpîndă a romanului aciuiat în capitala pestilenţelor balcanice.

Da… va fi sărbătoarea slobozeniei morţii peste viaţă. Va fi sărbătoarea apei infecte plătită ca apă potabilă cu care capitaliştii îi decimează pe bucureşteni. Va fi sărbătoarea popilor capitalişti. Va fi sărbătoarea foamei postpuciste. Vor sărbători romanii naşterea celui ce îi va mîntui de alimentaţia toxică furnizată de comerciaţii străini, de bancherii ce le mănîncă banii cîştigaţi cu greu în boscheţii Occidentului. Trăiască capitalismul! Jos comunizmu! Tu-l ai doamne hîdă eşti, nu te-aş arde şi-mi plăteşti. Asta-i viaţa!

Nu contează foamea şi boala şi moartea! Importantă este propaganda căci ea ne dă idealul şi sensul vieţii. Holy-udul cururilor belite în America  este ţelul nostru întruchipat în animalul drogat în slujba capitalismului imperial.

Facebook va dispare in cativa ani


Milioane de oameni renunță la Facebook


Dacă în unele state, numărul utilizatorilor crește, există deja țări unde utilizatorii de Facebook deja încep să-și șteargă conturile. Și nu e vorba de câțiva useri, ci de milioane.
Astfel, conform ultimelor date, Facebook a pierdut 6 milioane de utilizatori în Statele Unite doar în ultima lună, de la 155,2 milioane de utilizatori, la 149,4 milioane. 


Este prima dată când s-a inversat tendința de creștere. 


De asemenea, în Canada, Facebook a pierdut 1,52 de milioane de utilizatori, de la 16,6 milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă o scădere de 8%. 


Alte state în care oamenii renunță la Facebook sunt Marea Britanie, Norvegia și Rusia, unde s-au înregistrat scăderi de câte 100.000 de unici.


Acum, numărul total de utilizatori ai Facebook mai crește pentru că populația din statele emergente precum Mexic sau Brazilia încă îl mai descoperă datorită conexiunilor la internet în creștere. 


Inversarea tendinței reprezintă semnul unei maturizări pe piețele în care Facebook a intrat pentru prima dată, ceea ce confirmă faptul că într-un timp relativ nu foarte departe, Facebook va păți pe o curbă descendentă.  
Facebook va dispărea. Întrebarea e când 


Orice cunoscător al mediului online ar trebui să fie de acord cu ideea că Facebook, deși este un concept revoluționar, este o rețea de socializare ca oricare alta.


Poate că nu se va întâmpla la anul, poate nici peste doi ani, însă Facebook va avea aceeași soartă pe care au avut-o și celelalte rețele de socializare.


În România, hi5.com a fost călcat în picioare de venirea Facebook. Luna martie este prima de la listarea hi5.com în SATI când rețeaua de socializare a făcut sub un miliard de afișări, în condițiile în care "în vremurile de glorie" depășea lejer două miliarde de afișări, iar în aprilie, hi5 a avut prima lună în care a căzut pe locul al doilea, semn că lucrurile se schimbă.


Rețeaua creată de Zuckerberg a atins, în România, peste 3 milioane de utilizatori, conform statisticilor făcute de FaceBrands.


La un moment Facebook va atinge un apogeu, după care va începe declinul, așa cum s-a întâmplat cu hi5 sau MySpace.


În şapte sau zece ani,  Facebook nu va mai însemna mare lucru, spunea comentatorul Bruce Sterling nu demult.


În afară de faptul că va urma o tendință firească pentru orice rețea de socializare, Facebook se confruntă, în ultima perioadă, cu o atitudine în schimbare a utilizatorilor.


Din ce în ce mai mulți dintre utilizatori încep să-și pună problema că socializarea online nu poate substitui socializarea offline.


Mai mult, au început să fie lansate o serie de campanii și mesaje potrivit cărora Facebook este un pericol pentru viața reală. 
Si cateva comentarii ale cititorilor la articol, care mi s-au parut interesante :

duminică, 12 iunie 2011

Lista particpantilor Bilderberg, in fiecare an si pe tari

link

Munca si nemunca

De câţiva ani încoace, în România ideea de stat se afla sub atacul permanent al guvernării de dreapta şi al ideologilor neoliberale.Ofensiva asupra statului social nu se reduce la politici ce vizează reformarea sistemului social şi a relaţiilor de muncă. Bătălia se dă la un nivel mult mai subtil, de manipulare a cuvintelor şi a sensurilor acestora, de fabricare a unei realităţi structurate cu ajutorul limbajului şi de reaşezare a valorilor, astfel încât actele puterii să fie mereu legitime şi mereu dezirabile.
Nouvorba română
Precum într-o sumbră lume orwelliană, suntem martorii cotidieni ai producţiei unor noi cuvinte şi a infiltrării  lor în limba română prin intermediul discursului public oficial. Adjectivul asistenţial şi substantivul nemuncă sunt cuvinte de dată foarte recentă,  fiind creaţii pure ale neoliberalismului românesc, cu ajutorul cărora ni se spune că „sclavia este libertate” şi singura realitate în care trăim este cea descrisă de guvernanţi. 
Adjectivul asistenţial este astfel folosit pentru a redefini ceea ce în literatura de specialitate e cunoscut drept Statul Bunăstării sau Statul Social.


Pasul doi constă în conferirea unor conotaţii cât mai negative termenului de asistenţial. Acest lucru se efectuează din nou printr-o manipulare a limbajului – şi  anume eliminarea aproape completă din discursul public a termenului de securitate socială şi supra-folosirea celui de asistenţă socială. Se insinuează că tot ceea ce ţine de protecţia sociala este exclusiv asistenţă socială. Protecţia socială are două componente: asigurările sociale şi asistenţa socială.


Schemele de asigurări sociale  funcţionează în baza principiul contributivităţii şi asigură cotizantul împotriva situaţiilor de risc (bătrâneţe, boală, şomaj). Asistenţa socială în schimb se adresează tuturor categoriilor considerate vulnerabile şi nu ţine seamă de contribuţie .
Urmare a acestei confuzii se face că ne trezim cu halucinanta cifră de 12 milioane de asistaţi sociali, pe care guvernul şi preşedintele o flutură sfidător de ceva vreme.

După ce a fost încărcat cu conotaţii negative, orice termen trebuie şi exagerat, pentru că abia atunci o simplă strângere din nas se poate transforma în indignare. Astfel, ni se spune că statul asistenţial este exagerat, obez, excesiv, că cheltuim nepermis de mult pe asistenţa socială şi asta prejudiciază dezvoltarea ţării. Păcatul nostru secular  – înapoierea – este perpetuat de cheltuielile exagerate cu asistenţa socială.
Cât de exacerbat este statul social în România? Cifrele se cunosc, dar guvernanţii le ignoră cu rea credinţă pentru că ele nu susţin logica  artefactul ideologic  pe care îl propagă. Cheltuielile cu protecţia socială în România reprezintă maxim 15% din PIB conform Eurostat, ceea ce ne clasează pe ultima poziţie din UE.

Din nou despre nemuncă
Un alt cal bun de bătaie al guvernanţilor este aşa numitul fenomen al „nemuncii”: statul asistenţial exacerbat şi „sistemul pervers” încurajează, vezi doamne, nemunca, pentru că asistaţii sociali cumulează venituri de ministru.
Teoria nemuncii are un dublu rol: pe de o parte, acela de a legitima retragerea sau reducerea ajutoarelor sociale şi pe de altă parte, de a camufla eşecul de proporţii al tuturor aşa numitelor programe de relansare economică, care nu reuşesc să elimine problema centrală a  precarităţii locurilor de muncă. Este foarte confortabil să dai vina pe lenea românilor, în loc să recunoşti că aceşti “asistaţi” nu au pur şi simplu unde să muncească.
Mă uit pe datele agregate din 2005-2008 de pe World Values Survey la atitudinea faţă de muncă a românilor prin comparaţie cu cea americanilor. Pentru 54,9% dintre români, faţă de doar 32,6% americani munca este foarte importantă. 62,4% dintre români  sunt de acord sau foarte de acord cu afirmaţia că este umilitor sa primeşti bani fără să fi muncitpentru ei, faţă de doar 43,2% dintre americani; 83% dintre români faţă de 55.5% dintre americani sunt foarte de acord sau de acord că cine nu munceşte se transformă în leneş; 70% dintre români consideră că munca e o datorie faţă de societate faţă de 55.2% americani. Este asta o atitudine a unor oameni ce iubesc nemunca? O să mi se spună ca romanii mint în sondaje. Dar atunci cum se explică că avem cea mai înaltă rată a mobilităţii forţei de muncă din Europa? Din cauză ca suntem leneşi şi ne place nemunca? Din cauză ca suntem leneşi muncim pentru salarii de mizerie, ceea ce face să avem un procent copleşitor, de 17,7% –  cel mai înalt din Europa, unde media este de 8,6% – de ceea ce se cheamă “working poor”, adică angajaţi ale căror venituri se situează sub pragul de sărăcie admis?

Legitimarea exploatării
Glorificarea muncii prin opoziţie cu nemunca are însă o miză mai profundă, care urmăreşte legitimarea exploatării. Etica muncii e o creaţie capitalistă, menita să deghizeze relaţia frustă de producţie prin crearea unui set de valori care să transforme munca dintr-o necesitate economică traumatizantă într-o obligaţie morală.