duminică, 31 octombrie 2010

Singur impotriva tuturor- film- Franta, 1998

Orfan de mic, macelarul (personajul principal din film), ajunge sa isi urasca viata si concubina  supraponderala, care ii inseala asteptarile retragandu-si promisiunea de a-i deschide o macelarie cu o parte din banii obtinuti din vanzarea propriului ei bar din Paris, promisiune care l-a determinat sa o urmeze in orasul ei natal de provincie.
Este presat de concubinaa sa isi ia un post de paznic la un azil de batrani. Acolo e martorul mortii unei paciente, si observand-o pe aceasta cum moare, i se intareste ideea de non-sens a vietii.
Dupa ce, acuzat fiind pe nedrept de adulter de catre concubina, o loveste cu putere in pantece, cel mai probabil omorandu-si copilul nenascut, fura un pistol si fuge inapoi la Paris. Treptat se convinge sa nu mai simta nici o vina pentru fapta comisa. Falit, cauta ajutor la vechii prieteni, dar acestia sunt prea ramoliti si batrani ca sa il mai poata ajuta.
Cauta un job de macelar, dar economia Frantei este in plina recesiune si nu gaseste.
Monologul lui interior se focuseaza pe ura impotriva celor bogati si a exploatarii clasei sarace de catre acestia.
Decide sa isi omoarare un fost colaborator, un patron care refuza sa il angajeze.
Observa ca are doar trei gloante, si cauta sa gaseasca cea mai buna utilizare a acestora, astfel incat sa isi omoare inamicii.
In final, decide sa isi vada fiica muta, o cauta la azil, o ia la el in camera si ezita daca sa o omoare cu unul dintre gloante, pentru a nu fi siluita pe viitor de alti barbati, dupa moartea lui. Pana la urma , decide sa fie bun, isi imbratiseaza fiica , o dezbraca, si , ca o justificare a faptului ca urma sa faca sex cu ea, .monologul lui interior decreteaza ca dragostea lor este pura pentru ca e condamnata de cei din jur.

Niciun comentariu: