marți, 12 octombrie 2010

O batrana de 75 ani, cercetata de DIICOT pentru ca a cultivat canepa (canabis) pentru lujerii de fasole

Mama scriitorului Alexandru Musina a fost cercetata de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc. Anuntul a fost facut de Alexandru Musina, care a adresat o scrisoare deschisa procurorului general, Laura Codruta Kovesi, si ministrului de Interne, Traian Igas, in care prezinta cazul pe larg. "Este vorba despre o combinatie de afaceri si de coruptie", careia i-a cazut victima o pensionara de 75 de ani, a acuzat acesta. Procurorul DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, a declarat pentru Mediafax ca a fost distrusa cultura de canepa, iar dosarul a fost inchis, fara ca femeia sa fie trasa la raspundere. 
Batrana care cultiva droguri 
Pe 30 septembrie, mama profesorului universitar, Musina Viorica, in virsta de 75 de ani, a fost citata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT, Serviciul Teritorial Brasov, in calitate de invinuit intr-un dosar de cultivare de droguri de mare risc. Alexandru Musina sustine ca politistii locali au intrat fara mandat in curtea femeii, au fotografiat canepa "pe care toti oamenii din sat o cultiva" pentru vrejii de fasole, au si luat canepa, dupa care "au dus probele la DIICOT si au facut dosar". "Semintele au fost cumparate - perfect legal - din piata, si plantate pentru ca, dupa metoda romaneasca traditionala, pe "glojdanii" de cinepa sa creasca vrejii de fasole", precizeaza profesorul universitar in scrisoarea deschisa publicata inObservator Cultural. In consecinta, batrana a fost obligata sa mearga impreuna cu doi politisti de la DIICOT, la Sinca Noua, ca sa taie si sa arda "cinepa delicventa". 


Povestea drumului pierdut in canepa 
"Totul a inceput anul trecut, cand jandarmii si o firma de constructii au intrat pe terenul mamei mele, ca sa construiasca un drum comunal", povesteste scriitorul. In septembrie 2009, fara vreun anunt sau vreun act de expropriere, primarul din Sinca Noua - judetul Brasov, Dumitru Flucus, ar fi dat dispozitie unei firme de constructii sa intre pe acest teren pentru a construi drumul. Miza ar fi un drum "care in acte apare ca terminat din 2006 si modernizat in 2009, dar care de fapt nu exista. Este vorba despre niste bani care s-au scurs undeva si pentru care probabil ca nu exista acoperire", acuza acesta. Viorica Musina l-a dat in judecata pe primarul din Sinca Noua, Dumitru Flucus, si firma de constructii SC Morani Impex SRL din Zarnesti.  
"Satrapii locali au devenit niste mici Ceausesti care terorizeaza pe toata lumea, iar coruptia de aici incepe. Acum se agita lumea, dar dupa ce o sa se uite cazul, o sa o ia de la capat", a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Musina. "Vreau sa fie verificate actele, sa se vada unde sunt banii pentru drumul ala, sa fie sanctionati sefii politiei si jandarmii din Brasov care au actionat complet in afara legii. Si vreau ca ministrii sa simta si ei cum ar fi ca parintii lor sa fie acuzati de trafic de droguri", a continuat acesta. 
"Va rog sa faceti o ancheta interna serioasa, sa-i sanctionati pe sefii Politiei si Jandarmeriei din Brasov, care tolereaza asemenea abuzuri ale subordonatilor lor, sa-i sanctionati pe procurorii din Zarnesti, care "pitesc" anumite dosare si sa-i dati afara pe politistii din Sinca Noua, incepand cu seful de post, Catalin Serban, autor de denunturi calomnioase, si pe jandarmii de la Fagaras care au participat la desantul de anul trecut de pe terenul mamei mele. Totodata, sa vedeti cum s-a ajuns la situatia aberanta ca DIICOT Brasov sa citeze ca invinuita (de cultivare si trafic de droguri) o femeie bolnava si in virsta. Pentru ca, de la a ameninta oameni care-si apara proprietatea si a denunta calomnios oameni nevinovati si pina la a da cu cascheta de pamint si a-i striga presedintelui tarii "Iesi afara, javra ordinara!" nu-i decat un pas. Iar acesta, dupa cum stiti, deja a fost facut de anumiti politisti din Romania", precizeaza Musina in scrisoarea deschisa. 
Scriitorul a anuntat ca, daca nu se va lua nicio masura, "am sa ma adresez prim-ministrului, apoi presedintelui Traian Basescu. Daca si acesta din urma se va dovedi neputincios in a face ca in Romania sa fie respectate drepturile omului, la urmatorul miting (ne)autorizat, politistii nostri se vor simti indreptatiti sa-i strige nu doar "javra ordinara!", ci si "impotentule!"". Scriitorul a anuntat ca va apela, impreuna cu familia, la CEDO, pentru a-si gasi dreptatea. "Dar, la fel de bine, s-ar putea sa adopt o cale mai scurta: greva foamei. Se pare ca Statul roman, politia si justitia de la noi au nevoie de un poet si eseist, de un profesor universitar ajuns si el la 40 de kilograme (ca tot mi s-a redus salariul cu 25%!), numai bun pentru a fi chemat si el la DIICOT, in calitate de invinuit, pentru ca a scrie poezie este - nu-i asa? - o dovada clara de terorism (intelectual), iar a le preda studentilor (fara sa primesti ciubuc) este cea mai clara dovada de crima organizata (academica)".
sursa

Niciun comentariu: