miercuri, 16 februarie 2011

Patriot Act se prelungeste, ba chiar se intareste

Desi urma sa expire la data de 28 Februarie 2011, adica peste cateva zile, ceea ce era previzibil s-a produs.
Adica Senatul SUA a votat prelungirea masurilor "anti-teroriste" din Patriot Act.
Patriot Act este legea ce s-a adoptat urgent dupa falsele atacuri teroriste de la 9/11 (se speculeaza ca a fost chiar unul din motivele principale pentru care a avut loc 9/11), sub pretextul "luptei anti-teroriste".
Patriot Act prevede niste masuri profund ne-democrative si anti-constitutionale, ce dau posibilitatea autoritatilor sa violeze in mod abject intimitatea cetatenilor.
Ba mai mult, s-a votat chiar extinderea ariei de actiune in "lupta anti-terorista", adica o si mai mare intruziune in viata oamenilor din partea autoritatilor.
Acest vot urmeaza unei perioade recente in care  presedintele marioneta Obama a militat pentru prelungirea chiar si mai lunga in timp a Patriot Act, mai exact pana in Dec 2013, iar conducerea republicanilor a mers chiar mai departe, cerand permanentizarea acestei legi fasciste.
"When people fear their governement, there si tiranny, when governement fear people there si democracy..."
Asa ca, surubul se strange....intram cu pasi decisi in ...A Brave New World a lui Orwell..
sursa

Un comentariu:

originar spunea...

exact; ca si la noi, pe forumurile ziarelor, nu se poate cristaliza o opinie coelctiva corecta, sau sa se mentina cat de cat tema unei dsicutii despre un anumit aspect, ca imediat apar demolatorii de dezbatere: sunt destui vreo 2-3, care incep: pai PDL a facut aia, sau PSD e de vina, si dinamiteaza discutia, o arunca in ridicol, de acolo incep toti sa se certe si sa se imparta in tabere false, care partid e vinovatul, etc...majoritatea nu vad ca e o mascarada, aia sunt agenti infiltrati , vorba ta, sa denatureze directia discutiei, si sa faca praf orice dezbatere serioasa.