vineri, 4 februarie 2011

Ultimii oameni liberi de pe planeta

Primul film cu tribul de pe Amazon, făcut public. "Ultimii oameni liberi de pe Planetă" privesc împietriţi spre cer la avionul echipei de televiziune.


BBC a publicat în premieră un film cu tribul izolat care trăieşte în pădurea tropicală din Amazon, la graniţa dintre Brazilia şi Peru. Până acum fuseseră date publicităţii doar fotografii. Imaginile incredibile îi arată pe oameni privind uluiţi spre cer: autorii reportajului spun că au filmat de la un kilometru distanţă, pentru a reduce la maximum stresul pe care l-ar fi put provoca membrilor tribului.
Descrişi ca "ultimii oameni liberi de pe Pâmânt", aceşti locuitori ai pădurii amazoniene ar putea fi "o specie pe cale de dispariţie". Membrii tribului sunt în pericol din cauza defrişărilor ilegale, care le ameninţă stilul de viaţă şi îi alungă pe de pământurile lor.
Tribul este considerat izolat, având foarte puţine contacte cu societatea modernă. Nu se ştie nimic nici despre stilul lor de viaţă, nici despre limba pe care o vorbesc "şi poate că ar fi bine ca aceste lucruri să rămână aşa", spun jurnaliştii BBC. Autorii reportajului precizează că au primit acordul de a filma tribul de la o distanţă de 1 kilometru.
"Este foarte important pentru umanitate că aceşti oameni există. Aceasta ne-ar putea învăţa că se poate trăi şi altfel", este concluzia filmului BBC.











Niciun comentariu: