sâmbătă, 5 februarie 2011

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, susține că mănâncă alimente care conțin organisme modificate genetic

Intamplator sau nu, dupa ce la ultima postare, ieri, am aratat dezastrul, foametea si valul de sinucideri provocate de Monsanto in India, azi imi sare in ochi o stire din presa (Ev. Zilei)

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, spune că atât el, cât și familia lui, mănâncă soia și alte produse alimentare care conțin organisme modificate genetic.

Tabără susține că solicitarea lui către Comisia Europeană, de a reautoriza cultivarea organismelor modificate genetic (OMG-uri) în România,  se bazează în primul rând pe solicitarea primită din partea asociaţiilor de producători agricoli şi crescători de animale.
Și, ca să arate că OMG-urile autorizate nu afectează sănătatea, ministrul agriculturii a precizat că mănâncă plante provenite din astfel de culturi.
”Atât eu, cât şi familia mea, consumăm cu încredere produse alimentare ce au în componenţă OMG autorizate”, a declarat Tabără.
Valeriu Tabără crede că introducerea în cultură a soiei modificate genetic are ca principali beneficiari crescătorii de animale, fermierii şi consumatorii de alimente.
În timp ce ministrul agriculturii se declară pro cultivării  OMG-urilor, mai multe ONG-uri, dar și reprezentanții PSD Cluj, i-au cerut ministrului Agriculturii să demisioneze.
În timp ce ministrul Agiculturii este pentru cultivarea OMG-urilor, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a semnat, anul trecut,  o notă prin care se interzice cultivarea organisemlor modificate genetic pe o perioadă de cinci ani.  
Tabără a colaborat cu Firma Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic din lume. Acesta a făcut cercetare pentru firmă.

Acest traseist politic, Valeriu Tabara, ce a facut cariera pe la PRM, si nu stiu cum de a ajuns atat de puternic in PDL de l-au pus astia ministru, se afirma de cand a ajuns ministru doar prin propaganda desantata pe care o face Monsanto si organismelor modificate genetic.
Tupeul si ipocrizia sa nu are limite, pentru a-si indeplini sarcina trasata de baietii veseli ai Licuriciului.
Printre primele obiective din agenda politicii americane de implementare a capitalismului de succes corporatist in lume este si promovarea, prin orice mijloc, indiferent de pretul uman, al acestor malefici de la Monsanto.
S-a vazut si din telegramele Wikileaks, unde diplomatii americani din Franta erau foarte ingrijorati ca masurile guvernului francez in domeniul agricol nu prea se intersecteaza cu agenda Monsanto.
Monsanto au un palamres greu de egalat in toata lumea, procesele deschise contra lor sunt nenumarate.
Presiunea exercitata de guvernul american in toate tarile pentru acceptarea produselor Monsanto este imensa.
Bineinteles ca nu puteam scapa nici noi, Romania, doar suntem unul din vasalii de frunte ai Licuriciului, si ne inghesuim intotdeauna sa dam din coada in fata lor.
Cam asa se explica si atitudinea acestui individ aflat vremelnic in fruntea Min. Agrculturii, si care, deloc intamplator, a primit bani de la Monsato, as cum scrie si in articolul Ev. Zilei, sub forma "cercetarii prestate" pt ei. Haha, unde era cercetatorul....si noi nu stiam.

3 comentarii:

asybaris spunea...

Asta vine dupa ce in anii 80 americanii de la Pioneer au facut presiuni asemanatoare asupra guvernului roman de atunci. S-a incercat implementarea soiurilor de la Pioneer in Romania si rezultatul a fost un esec, pur si simplu soiurile lor nu se adaptau la conditiile pedoclimatice din Romania. Interesant de spus e ca Pioneer avea in anii 80 reprezentanta comerciala si birou in Bucuresti. Problema agriculturii romanesti nu este materialul saditor, avem material de calitate, inca mai supravietuiesc institute de cercetare. Daca toata suprafata agricola a Romaniei ar fi cultivata, chiar si cu samanta netratata din hambar tot am avea recolte care sa ne hraneasca si pe noi si pe altii.
Foarte dubioasa legatura dintre ministru si Monsanto si-i doresc sa manance in continuare el si familia lui ca poate...

originar spunea...

nu stiam ca si inaitne de '89 faceau presiuni..hmmm..
si , da ref la Valerica asta, corect, sa bage mare el si familia lui numai OMG-uri, macar de s-ar tine de cuvant (desi e propaganda ieftina, sunt convinsa ca nu mananca dinastea)si apoi sa ne comunice impresiile dupa un an-doi

Anonim spunea...

Doua milioane de morti in SUA din cauza organismelor modificate genetic
Acest lucru a facut ca unul dintre cercetetorii rusi sa avertizeze ca Lumea Noastra este acum la granita unei experiente de dezastru ecologic de proportii biblice.

Si conform acestor rapoarte, acest dezastru ecologic este bine implementat in America si afirmatia este sustinuta de statisticile americane ce arata ca din 2.5 milioane de morti raportate in fiecare an, numarul “mortilor subite” a crescut cu un procent de 40 % din Martie 2008 pana in Martie 2010.

Acum ca rapoartele si analizele acestor morti misterioase si inexplicabile continua; aproape toate dintre ele sunt legate de plamani si sunt eronat documentate ca fiind cauzate de boli de tipul influenzei si pneumoniei (sa nu se creeze o psihoza de masa).

In sustinerea concluziilor rusesti vine si noua cercetare condusa de Didier Raoult de la Universitatea Mediteraneana din Marsilia, unde pentru prima data in istoria umanitatii s-a identificat un virus al plantelor cauzator de boli la oameni.

Cercetatorii rusi merg si mai departe in aceste rapoarte, afirmand ca vaccinarea in masa a populatiei Statelor Unite impotriva presupusului virus AH1N1 ce a provocat gripa porcina anul trecut, nu a fost decat o tentativa bajbaita de a stopa imprastierea acestei boli misterioase de plamani, injectand oamenilor un fel de reparator de ADN al acestui porumb modificat genetic, si ca, dupa toate evidentele, se pare ca tentativa a esuat.
http://codexalimentarius.info/?p=157