marți, 7 februarie 2012

Ministrul agriculturii din Romania si Monsanto

Noul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, este omul Monsanto.

A urmat cursuri interne ale companiei Monsanto (USA), dupa care a detinut functia de manager de vanzari la Monsanto Romania SRL (1995-1996), business development manager pentru Europa Centrala si CIS la Monsanto Europe SA, Belgia (1996-1999) si functia de director comercial la Monsanto Romania (1999-2002).


Totusi, inainte se cuvine sa trecem in revista si CV-ul acestui ministru, un CV mincinos si masluit in privinta studiilor in strainatate: 


(1) Nu exista "Kellog University" exista doar "Kellogg School of Management at Northwestern University"; cineva care a trecut pe-acolo n-are cum sa faca astfel de confuzii
(2) Preston University e o universitate americana neacreditata, la distanta, subiect de controverse.
(3) "Curs de specializare" e neclar de inseamna; e posibil sa fi participat in public la un curs scurt la care poate participa oricine; greu de crezut sa fi fost vorba de vreo selectie care sa poate fi numita "admitere la Harvard".

Sincer sa fiu, alaturarea unui curs la Harvard cu unul la "universitatea Kellog" si mai ales cu unul la universitatea controversata Preston ma face sa am indoieli fata de onestitatea intelectuala a dlui Fuia.


Si apoi, romanii sint superoameni !? Cum poate un om "normal" sa fie simultan deputat, cercetator stiintific si manager ?
Toate sint joburi "full time" !!!

Predecesorul sau, Valeriu tabara, a fost tot omul Monsanto; lucrase si ala pt Monstanto si facea propaganda desentata Monsanto si OMG (organismelor modificate genetic).


Se pare ca Monsanto are mai multi ministri ai agriculturii in Romania de-a lungul timpului, decat are PDL.


De altfel, mai toti noii ministri din noul guvern sunt catelusii/marionetele/oamenii de casa si de paie ai fostilor ministri. Si Boagiu si-a pus omul de casa in locul ei, si Udrea la fel, etc. 


Dar sa revenim la subiectul Monsanto si OMG.


Pacat ca majoritatea romanilor nu stiu ce e Monsanto! Sunt diabolici astia cu OMG. Monsanto este cea mai nasoala companie in ce priveste chestiiile modificate genetic.
Daca Monsanto se intinde mai tare in Romania, adio agricultura. Romania devine cimitirul otravurilor americane !
Toti cei ce au lucrat la marile concerne ce otravesc lumea cu tot felul de chestii sunt inoculati pe viata in spiritul expansiunii cu orice pret a afacerilor. 


Pentru cei care nu ştiu, Monsanto a forţat guvernul american în anii '70 să le acorde dreptul să patenteze "viaţă"! Adică patente pe "soiuri de porumb modificate genetic". 


Şi cum nimic era patentat până atunci, ei au "şutit" tot ce deja exista, la care au adus "mici modificări". Şi uite aşa "arhiva cu rezervele de soiuri" americană a devenit "privată" într-un timp record.

Mai mult de atât, Monsanto a pornind MII (dacă nu ZECI DE MII) de procese contra multor fermieri în America, acuzându-i că "folosesc porumb patentat". 
Totul a fost o schemă mârşavă, pentru că - cum altfel - poţi opri răspândirea polenizării de la culturile patentante la cele "băştinaşe"?? 

Monsanto a DISTRUS imensa cultură şi tradiţia a porumbului în Mexic. I-au dat în judecat pe toţi pe acelaşi motiv.

Dacă vă întreabă prietenii despre Monsanto, 2 chestii să le spuneţi:
- Monsanto produce seminţe "de unică folosinţă". Seminţele de anul ăsta produc rod la anul a căror seminţe sunt sterile (deci trebuie să cumperi anual de la ei)
- Monsanto a modificat genetic porumbul "lor" ca să reziste la otrăvorile lor de pesticide şi insecticide. Aceste pesticide în schimb DISTRUG orice altă formă de viaţă de pe acel pământ. Dacă nu pui seminţe Monsanto, nimic nu-ţi mai creşte acolo până nu faci lucrări solide de recondiţionare a solului.

Monsanto şi Pioneer sunt demonii agriculturii. Vezi "Food Inc." pentru mai multe detalii.


Problema cu OMG e ca , lotul modificat pote crosspoleniza cu unul nemodificat al lui Badea Ghorghe si pac badea se trezeste ca samanta lui nu mai e buna , desi folosea plante normale . Aici e buba . Iar pericolul cel mare e sa nu ne trezim ca toate plantele de tipul x din lume au devenit infertile dupa cateva zeci de ani de expunere la OMG-uri .


Monsanto a dat în judecată fermierii deoarece culturile acestora deveneau OMG prin polenizare (malevolentă, de obicei) - nu e mare filozofie să plantezi 10 plante OMG lângă un lan standard sau chiar să vii direct cu polenul şi să-l împrăştii. Drept pentru care, considerau că fermierii folosesc "seminţe patentate" fără drept.
Şi nu, plantele "oficiale" nu sunt sterile, produc rod. Dar rodul este steril (sau FOARTE slab calitativ).


Monsanto produc samanta saturata cu insecticide si alte otravuri. Planta care creste din samanta aia e asa de otravitoare incat omoara insectele care incearca sa manace frunzele.

Iar Monsanto ne mai spune o poveste. Fructele sau semintele nu contin otrava. Doar restul plantei. Toata planta e imbibata cu otrava dar cica fructele/semintele nu! Sa fim seriosi.

Asta e unul din motivele pentru care produsele modificate genetic au eticheta. Nu pentru ca sunt modificate ci pentru ca sunt pline cu otrava.
Am o rugaminte, incetati sa votati PDL sau oricare alt partid politic are este in pat cu multinationalele agricole
Au distrus agricultura din SUA, nu-i ajutati sa distruga ce a mai ramas din agricultura romaneasca.
Ori Valeriu Tabara or asta e tot una
Sunt tot pe statul de plata Monsanto. Nu e nici o diferenta.


Am senzatia ca pentru prima data s-a reusit ceea ce nu s-a reusit nici macar in perioada cea mai crunta a comunismului. Sa dam tara gratis si sa calcam in picioare tot ce s-a refacut in anii astia.


Sute de mii de tarani indieni s-au sinucis datorita Monsanto
Pioneer: "Noi hranim omenirea"
Puslamaua de Tabara, omul Monsanto

P.S. Un picut off-topic,daca tot am zis de numirea noilor ministri si PM si pregatirea lor profesionala si, se cuvine sa mai fac niste precizari:

Nu cunosc arborele genealogic al d-lui Ungureanu insa sunt suspect de multe burse si studii legate de comunitatea iudaica ca sa nu mai spun de scandalurile discrete pe care le-a cunoscut dpdv profesional. In ceea ce priveste ministrii, si m-am oprit la dl Fuia, multe lucruri nu se leaga. Nu inteleg cum poti sa fi director la o firma in Romania, sa o coordonezi si sa o pastoresti, si in acelasi timp sa faci un Executive Master in SUA. Sau sa ne indreptam spre d-na Claudia Boghievici care in 1999 a terminat facultatea si in 2000 era deja auditor public intern, functie ce presupune o experienta profesionala vasta, sa ai o judecata profesionala pertinenta si de valoare. Ma uit in CV-ul dinsei si in afara de faptul ca are 3 masterate (toate la Univ. Vasile Goldis din Arad, despre care, fiind bastinas, pot sa va spun ca este o universitate unde e suficient doar sa o platesti, si nu mai conteaza daca ai citit sau ai invatat pt un examen, primesti in schimbul banilor diploma ca in orice act de comert), in mediul privat angajatorul i-ar refuza CV-ul din start,  si un doctorat in desfasurare care in vremurile bune ale scolii romanesti nu era nici macar o lucrare de stat, nu straluceste cu nimic. Mai sunt si ceilalti, dar nu stau sa ii enumar aici. Un alt aspect este virsta. 32-37 de ani. mai este cite unul de peste 40 de ani. Oameni buni. La 32-27 de ani nu stii sa gestionezi bine o familie formata din sot, sotie si un copil, ce sa mai vorbim de un minister cu sute de oameni si agentii in subordine. Experienta de viata la virsta aceasta este 0 (ZERO). Bunica mea avea o vorba: E buna scoala maica, da scoala vietii nu te invata nimeni. Ar fi multe de spus dar...Doamne ajuta si fereste!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Despre Monsanto, de vazut :

"Le monde selon Monsanto", Documentaire de Marie-Monique Robin
(France, 2007, 1h48mn)

"Je n’ai jamais vu une société qui ait une influence aussi déterminante et à un niveau aussi élevé sur les autorités gouvernementales en charge de la réglementation que Monsanto avec ses OGM."
(l’essayiste Jeremy Rifkin)

Anonim spunea...

Din pacate toata lumea e picata pe spate de educatia domnului Fuia. Nici unul din ziarele majore nu a dat macar o cautare pe google sa se lamureasca. Ar fi aflat imediat ca Preston este o universitate la distanta, neacreditata, for-profit. Sunt scandaluri mari in jurul acestor universitati din state. Iar daca domnul Fuia ar vrea sa fie onest, ne-ar spune clar ce cursuri a facut la Harvard si Kellogg (probabil un curs de cateva mii de dolari dintre cele la care Harvard-ul face reclama in metrou). Ca pana la urma si Harvard-ul isi vinde numele pentru cateva mii de dolari.

Fila spunea...

Astia au incercat sa breveteze porcu'

http://video.google.com/videoplay?docid=1669587865067156619

originar spunea...

rasu-plansu; am impresia cateodata ca facem figuratie intr-un film prost.