vineri, 17 februarie 2012

Angajații Monsanto nu consumă OMG

link


Se pare că Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporații.


„Am luat această măsură pentru a asigura toți clienții că pot avea încredere în alimentele pe care le oferim,” spune furnizorul.
~~~~~~~
"Odată ce semințele modificate genetic ajung în sol, începe un cerc vicios: agricultorii nu mai au oportunitatea de a alege, pentru că odată ce  aceste semințe sunt eliberate în mediu, nu mai pot fi restricționate sau controlate, pentru că o sămânță poate fi luată de vânt sau de apa de ploaie și poate încolți pe terenul cuiva care nu vrea deloc să cultive astfel de plante modificate. "


...folosirea intensivă și pe scară din ce în ce mai largă a pesticidelor, în asociere cu culturile MG, presupune și alte riscuri pentru mediu și sănătatea umană, cum ar fi limfomul non-Hodgkin și defecte la naștere.
Ingineria genetică, controlul corporațiilor asupra alimentelelor și faptul că întreaga industrie alimentară se bazează mult prea mult pe pesticide și ierbicide, nu sunt soluții viabile. O soluție viabilă o reprezintă agricultura ecologică: este sigură, practică și deja se practică. 

8 comentarii:

Anonim spunea...

parca intr-unul din posturi scriati ca rodul pe care-l produc aceste seminte modificate genetic este steril...adica contine seminte care nu mai incoltesc ..
am inteles eu prost?
si atunci nu inseamna ca in natura se vor stinge de la sine acesti mutanti?

avrig spunea...

vrea sa zica; ca semintele acestora dau plante, al caror polen se combina cu al altor plante native si dau alte anomalii !

originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...

@anonim
nu, am scris ca:
"Seminţele de anul ăsta produc rod la anul a căror seminţe sunt sterile (deci trebuie să cumperi anual de la ei)"...prin urmare....
"Problema cu OMG e ca , lotul modificat pote crosspoleniza cu unul nemodificat al lui Badea Ghorghe si pac badea se trezeste ca samanta lui nu mai e buna , desi folosea plante normale . Aici e buba . Iar pericolul cel mare e sa nu ne trezim ca toate plantele de tipul x din lume au devenit infertile dupa cateva zeci de ani de expunere la OMG-uri"
vezi
articolul

Anonim spunea...

Despre hibridizarea necontrolata:

exista o multitudine de hibrizi vegetali ce pot aduce beneficii agriculturii: biomasa sporita, rezistenta in fata daunatorilor sau intemperiilor. intradevar, unii dintre acestia sunt sterili, altii isi pierd calitatile de la a 2-a generatie.
Insa: problema actuala, care se ascunde si in spatele ACTA, este faptul ca doar cateva culturi de hibrizi plasate strategic AU CA EFECT hibridizarea celorlalte culturi din jur - si nu ma refer la 2- 3 ogoare. Introducerea OMG cu ani in urma - a fost primita ca un lucru pozitiv- pentru sporirea productiei, etc. ceea ce s-a ignorat atunci, sau nu s-a avut in vedere a fost faptul ca in viitor - adica astazi- probabil toate culturile din Romania (cereale, plante industriale) sunt hibridizate PRIN POLENIZARE cu OMG. Mai pe intelesul tuturor, semnatura genetica - PATENTATA a industriilor biotehnologice prezenta in organismele modificate genetic, cat si in celelalte culturi transgenice ("infestate") se gasesc in prezent pe toate campurile. Dupa intrarea in vigoare a ACTA, TOT ce inseamna agricultura va intra sub controlul marilor producatori de biotehnologie.
CINE CONTROLEAZA HRANA, DETINE CONTROLUL ABSOLUT.
Producatorii autohtoni vor fi obligati sa plateasca pentru produsele proprii sau sa comercializeze sub legile in vigoare.

Constat cu mahnire ca teoria conspiratiei nu este doar o forma de paranoia, ci o istorie nescrisa. va urez sanatate in noua lume pe care arhitectii au construit-o pentru noi.

originar spunea...

@Anonim
binevenite adaugirile; ms.