joi, 27 octombrie 2011

UE preseaza Romania sa adopte Legea Big Brother

 Comisia Europeana a cerut joi in mod oficial Romaniei si Germaniei sa ia masuri in urmatoarele doua luni de zile pentru transpunerea in legislatiile proprii a directivei UE care obliga furnizorii sa stocheze datele de trafic si localizare pentru convorbirile telefonice si pe internet. 
Nerespectarea acesteia poate aduce tarii respective un proces la Curtea Europeana de Justitie. Este vorba de asa numita lege Big Brother, care prevede stocarea datelor de trafic (nu si a continutului) si care a fost adoptata in 2008, insa in anul 2009 a fost declarata neconstitutionala.

"De la momentul pronuntarii de catre Curtea Constitutionala a Germaniei si, respectiv, a Romaniei, a hotararilor de anulare a legilor nationale de transpunere a Directivei privind pastrarea datelor, cele doua tari nu au aratat cand si in ce mod vor adopta noile acte legislative in materie. Intarzierile inregistrate in prezent de Germania si Romania in ceea ce priveste transpunerea directivei in legislatia nationala ar putea avea un impact negativ asupra pietei interne a comunicatiilor electronice si asupra capacitatii autoritatilor politienesti si judiciare de a depista, a cerceta si a urmari penal infractiunile grave", explica executivul European decizia de a transmite celor doua tari avizele motivate.


sursa

7 comentarii:

mizantropescu spunea...

Fuck them all.

jumahess spunea...

Care e diferenta dintre datele de trafic(care ar urma sa fie memorate cu legea asta) si continut?

originar spunea...

pai cica datele de trafic memoreaza doar ora , titlul, volumul in memorie al mesajului, etc..de la cine catre cine se transmite..

originar spunea...

bine, e evident ca asta e prostela pt fraieri, e evident ca din mom ce stocheaza datele, au acces si la continut , e la mintea oricarui individ cu IQ minim..dar nah, traim intr-o era in care minciuna e la rang de frunte..

originar spunea...

During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act. George Orwell

jumahess spunea...

Da, la asta ma gandeam si eu. Mai spre sfarsitul articolului spune ca neaplicarea acestei noi legi orwelliene ar ingreuna foarte mult activitatatile de cercetare si urmarire penala a autoritatilor. Deci se subintelege ca autoritatile vor avea acces si la continut, ca doar n-or sa urmareasca infractorii gandirii numai dupa titlul mesajelor.

Si acum situatia acestei legi depinde de decizia catorva parlamentari care si-asa au imunitate...

originar spunea...

asa e; deznodamantul se intrezareste, din pacate...se impinge tot mai inainte agenda, au o agenda de infaptuit: crearea statului fascist mondial unic, statul orwellian.