miercuri, 5 octombrie 2011

Domesticirea si munca



Vor veni unii si vor zice: bine, dar cine va spala vasele si va duce gunoiul?
Este intrebarea , cheia de bolta a oricarui sustinator al actualului sistem.
Si le raspundem (vezi pe blogul pai mei):

-"Cine vrea! ". 
Veti zambi: 
-Si daca nu vrea nimeni?!
- Nici o problema din nou. Inseamna ca aia vor sa faca, sa stea cu vasele nespalate si gunoiul nedus. 

- Dar nu e bine!
- Dar e treaba lor :). Oricine or fi "aia". 


Intr-o lume libera oamenii care vor sa spele vasele ar trai langa alti oameni cu aceleasi inclinatii. Fara sa fie deranjati de vecinii care pana la urma au renuntat si la farfurii, decat sa le spele. Sau nu le-au inventat. Treaba lor. Fara "un singur mod corect de a trai, pentru ca asa trebuie". Asta e nebunie.

"Dar intr-o familie, cine face treburile astea??". 

Din nou - "cine vrea!". Daca e nevoie ca cineva sa fie amenintat fizic, emotional, santajat - ca treburile astea sa fie facute - aia nu e o "familie"
"Intrebarea "dar cine face..." - vrea sa spuna de fapt: "eu nu vreau sa fac asta, sclavi sau oameni pe care putem sa-i santajam sa faca asta nu sunt ?"
Da. Si nimeni, nu se intreaba "de ce trebuie sa facem?". Asa ca obtine o "mare intrebare filozofica". Nu-l duce capul sa spuna "eu fac asta, daca vreau, daca nu nu, unde-i problema?". Ce e cu fixarea asta "eu nu vreau sa fac, dar trebuie facut!". "Trebuie sa gasim pe cineva s-o faca, si daca nu vrea - sa-l facem sa vrea!" De ce gandeste asa Homo Sapiens ? 

Despre "munca". "Cum adica sa nu mai muncim, din ce traim??". Oamenii liberi nu munceau niciodata. Orice faceau, nu era munca. Datorita indoctrinarii e nevoie de multe explicatii pentru a intelege asta, desi avem ocazia sa experimentam aceasta "munca - joaca", oricand facem ceva - pentru noi.

Niciun comentariu: