marți, 25 octombrie 2011

Fidel Castro despre asasinarea lui Gaddafi


Fidel Castro a calificat luni drept "asasinat" moartea fostului lider libian Maummar Kadhafi şi a denunţat acţiunea de "genocid" a NATO, care reprezintă, în opinia sa, "instrumentul de reprimare cel mai perfid" din istorie, relatează AFP, preluată de Mediafax.ro.
Colonelul Kadhafi "a fost grav rănit de avioanele cele mai moderne ale NATO, care i-au interceptat şi neutralizat vehiculul, a fost capturat încă în viaţă şi asasinat de cei pe care această organizaţie i-a înarmat", a declarat Fidel Castro într-una dintre "reflecţiile" pe care le publică frecvent în presa oficială cubaneză.
"Cadavrul său a fost expus ca un trofeu de război, un comportament care încalcă principiile cele mai elementare ale preceptelor islamului şi altor credinţe religioase din lume", continuă părintele Revoluţiei cubaneze, în vârstă de 85 de ani, care a cedat puterea fratelui său Raul, în 2006, din motive de sănătate.
În articolul său intitulat "Rolul genocidar al NATO", Fidel Castro afirmă că Alianţa Nord-Atlantică a devenit "instrumentul de reprimare cel mai perfid pe care l-a cunoscut istoria umanităţii".
NATO şi-a "asumat acest rol imediat ce fosta URSS, care a servit ca pretext pentru crearea sa, a încetat să existe", iar "obiectivele sale criminale au fost dezvăluite în Serbia" în 1999, când "ţările din această organizaţie funestă şi-au trimis trupele să îi susţină pe secesioniştii kosovari", apreciază Fidel Castro.
În "reflecţii" precedente, Fidel Castro a avertizat, încă din februarie, că NATO va interveni în Libia, cu scopul apărării intereselor sale petroliere.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru ca s-a tinut de cuvant şi nu a fugit ca un mırşav şi nici nu a ıngenuchiat ın fata NATO ca Mubarac merita sa fie numit EROU!

originar spunea...

exact asta scriam acum pe facebook, in grupul Anarhia Romania:

"la cat rahat mananca astia din presa, dupa ce au supt stirile presei corporatiste americane, cum ca gaddafi ar avea averi in ocnturi de vreo suta de miuliarde de dolari...pai atunci daca era asa, putea nenea gaddafi sa plece demult afara, pt ca sa-si fi strans atata banet? dar nu! el a ales sa moara ca un erou, sa se lupte pt tara lui. Pt ca sa stea sa fie linsat de gunoaiele alea? asa ca e tot manipulare si cu averea aia a lui."

Anonim spunea...

Dap şi dupa ce i-au facut felul lui Ceauşila nu tot aceiaşi propagaanda se facea.Averile lui Gaddfii sunt de fapt ıntelegerea cu Franta şi alte tari din Europa. Ne ştiu daca se pomeneşte ceva prin presa voasta despre acest lucru.

originar spunea...

asa e.