joi, 20 octombrie 2011

De ce l-au omorat pe Gaddafi

Sa-ti fie tarana usoara, Gadaffi !
Stiati ca?


1. Nu există factura de energie electrică în Libia; energia electrică este gratuită pentru toţi cetăţenii săi.
2. Nu există dobanda la împrumuturi, băncile din Libia sunt deţinute de stat şi creditele acordate pentru toţi cetăţenii săi poarta 0% dobândă prin lege.
3. A avea o casa este considerat un drept al omului în Libia - Gaddafi a promis că părinţii lui nu vor primi o casa până cand toată lumea în Libia nu va avea o casa. Tatal lui Gaddafi a murit în timp ce el, soţia şi mama lui încă trăiesc într-un cort.
4. Toţi tinerii căsătoriţi în Libia primesc 60.000 dinari (US $50.000) de la guvern pentru a cumpăra primul lor apartament.
  5. Educaţia şi tratamentele medicale sunt gratuite în Libia. Înainte de a Gaddafi doar 25% din   libieni erau alfabetizaţi. Astăzi cifra este de 83%.
6. În cazul în care libienii doresc să aibă acces o cariera in agricultura, vor primi teren agricol, o casă de agricultura, utilaje,seminţe şi animale pentru porni afacerea -toate gratuit.
7. Dacă Libienii nu pot găsi unităţi de învăţământ sau medicale de care au nevoie, în Libia, sunt subventionati cu fonduri guvernamentale să meargă în străinătate pentru asta - nu numai ca e gratis pt asta, dar primesc si bani de cazare 2.300 dolari / lună .
8. În lLbia, dacă un libian cumpără o maşină, guvernul subvenţioneaza 50% din preţ.
9. Preţul benzinei în Libia este de 0.14 dolari per litru.
10. Libia nu are nici o datorie externă şi rezervele se ridică la 150 miliarde dolari - acum îngheţate in strainatate.
11. In cazul în care un libian este în imposibilitatea de a obţine loc de muncă după absolvire, statul ii plăteste salariul mediu al profesiei ca în cazul în care el sau ea este angajat, până la ocuparea unui loc de munca.
12.  Un procent din vânzarea petrolului libian este creditat direct în conturile bancare ale tuturor cetăţenilor libieni.
13. O mama care a dat naştere unui copil primeste 5.000 dolari SUA
14. 40 pâini în Libia costă 0.15 dolari
15. 25% din libieni au o diplomă universitară
16. Gaddafi a realizat cel mai mare proiect de irigare din lume,cunoscut ca cel Marele Rau Construit , pentru a face apa disponibila în întreaga ţară, in deşert.


Acum intelegeti de ce a fost ucis de puterile imperiale occidentale, agenturile straine, si plutocratia bancara vestica?

Care alte dictator a făcut atata bine poporului Său?

11 comentarii:

StrangersByNight spunea...

de unde ai luat aceste informatii ?

StrangersByNight spunea...

de unde ai adunat aceste informatii ?

flic spunea...

si majoritatea libienilor traiau cu 2 $ /zi....si somajul era de 30-40% ....si orice dizidenta era reprimata brutal ....si nu exista o constitutie scrisa

originar spunea...

@Strangers...
pe facebook, grupul Commune Alliance, ai acolo linkurile si sursele.

@flic pai smajul era mare, caci, asa cum ai citit, ei erau platiti oricum cu salariul pt profesia in care erau pregatiti; despre aberatia cu 2 dolari / zi, nu te mai uita prea mult la TV, ca dauneaza sanatatii ; btw, daca totusi te uiti, incearca sa fii atent la ce auzi: de ex, aseara, la Realitatea TV, a fost un talk-show despre Gaddafi, in care unii din cei prezenti (Bogdan Chireac si Mioara Roman), au spus, atat cat au avut curaj, ca sa nu iasa din curentul de opiunie care era imprimat de emisiune (Gaddafi- un monstru)niste chestii care confirma si ce am scris aici: de ex de ce traia in cort - dorinta de a fi umil, si a face case pt poporul sau, pt ca abia apoi urma sa se mute si el la casa; s-a confirmat in emisiune ca intr-adevar, din banii din exportul petrolului, o parte se virau direct in conturile fiecarui cetatean;despre pretul benzinei acolo, factura de energei electrica, pretul la paine,, premierea tinerilor casatoriti si fiecarui nou-nascut cu sume consistente, casa pt fiecare, nu are rost sa mai vorbesc, sunt lucruri bine stiute, de catre oricine a avut minimul bun-simt sa cerceteze ce e cu Libia, si ar fi citit pe net, inainte de a arunca cu clisee de spalare pe creier ale mediei corporatiste, care vor sa-si justifice ei de ce au mai declansat un raboi intr-o tara unde nu au nici un drept, doar pt a-i fura resursele.

originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...

si inca ceva, nea flicule; sa stii ca de data asta, tot poporul libian a fost de partea lui gaddafi, manifestatiile de cate un milion de oameni s-au tinut lant; dar nu au avut ce face in fata tavalugului bombardamentelor NATO, plsu sustinerii de la sol a "rebelilor" inarmati pana in dinti de americani, francezi, olandezi, etc.

originar spunea...

mi-e mila de poporul libian; de acum inainte, vor muri de foame; vor vedea ei "democratie" de acum; si vor emigra cu sutele de mii in Italia, in barci improvizate.
Acelasi lucru si reteta ca si ce ni s-a intamplat nouia dupa ,89. Iar desavarsirea jafului national in Romania, si carte va pune pecetea pe mormantul acestei tari, ca fi crima si jaful de la Rosia Montana.

Anonim spunea...

De unde ai luat aceste informatii?

originar spunea...

de la libieni, pe facebook, de ex pagina The truth about Libia, sau CommuneAlliance, care preia asta plus alte surse; se gasesc sursel in multe locuri, doar sa cauti ;)

originar spunea...

faptul ca nu exista o constitutie scrisa, nu o vad ca o problema, ci dimpotriva...asta arata ca traiau mult mai liberi, nu atat de reglementati ca si noi, in civilizatier, ci dupa o structura tribala; ce te ajuta pe tine ca ai o Constitutie? mai mult te incorseteaza, si te eticheteaza drept cetatean, cu obligatii, si drepturi atat cat iti permite Statul.

Stoie spunea...

Puiule, banii aia pe care ii primeau libienii de unde veneau? Ploua cu USD la Gadafi in gradina?

De aia oare libienii lui l-au violat anal (intr-o tara unde islamul pedepseste homosexualitatea cu moartea), ca le fusese foarte bine sub el? De aia l-au fugarit si pangarit si dupa moarte, pentru ca le facuse si le daduse?

Parerile fundamentate pe lucruri scrise, pe certitudini au faurit civilizatiile. In lipsa lor un om poate fi judecat dupa bunul plac al celui de la putere, nu crezi? Idealismul suna foarte bine la 18 ani, insa e al dracu de greu de implementat si demontat ulterior de realitate. Vezi URSS.