sâmbătă, 18 septembrie 2010

"Marijuana - vremea legalizarii este acum !" - fost comandant de politie american





In ajunul referendumului pentru legalizarea marijuanei din noiembrie 2010 din California, redau pasaje dintr-un articol scris de un fost comandant de politie american din San Jose- California, Joseph D. McNamara :
"Am vazut teribilul impact al prohibitiei marijuanei, din postura de luptator in prima linie impotriva acestei plante, in cei 35 ani de seriviciu in cadrul politiei.
La fel ca si alti tot mai multi ofiteri de politie, am realizat ca cele mai rele lucruri despre marijuana- in special violenta devenita inevitabila datorita unei piete negre extrem de profitabile -  sunt cauzate de prohibitie, nu de planta in sine.
Opozantii legalizarii vor implora californienii cu aceleasi vechi argumente gresite sa nu schimbe legea. Opozantii vor promova frica, ignorand vasta experienta a fortelor de ordine si experienta medicala in domeniul marijuanei.
Oamenii nu ar trebui sa fie din nou prostiti de acesti avocati ai prohibitiei, cand sustin ca:
1. Legalizarea canabisului va rezulta intr-o explozie a utilizarii acestuia de catre populatia tanara.
Din contra, consumul va scadea: experienta si studiile arata ca SUA, desi are una din cele mai dure legi anti-marijuana din lume, are in schimb o rata a consumului intre cele mai mari din lume si de doua ori decat in Olanda, unde marijuana este legalizata.

Niciun comentariu: