sâmbătă, 26 mai 2012

Vin americanii !

Dupa ce bunicii nostri i-au asteptat atat cu ochii in soare pe americani , dupa razboi, iata ca generatia noastra i-a adus. Asa ca imi vine sa imi strig : mamaie, vin americanii! 

La inceputul acestui an s-a infiintat AMRO (Consiliul de afaceri roman-american). 
Presedintele Romaniei s-a intalnit acum cateva zile in USA cu un ins ce e presedintele AMRO. si vicepresedinte al Chevron (cei cu gazele de sist).
Presedintele roman s-a dus sa ia lumina.
De acum o sa curga banii pentru propaganda pro- gaze de sist si sa vedeti ca toti ce care-s contra sunt platiti de rusi...deja au inceput unii care se considera deontologi sa dea drumu' teoriei "e bine pentru afaceri": dai din gura ori scrii cateva randuri si-ti iei partea leului...ca si la Rosia Montana. 

In acelasi timp, ambasadorul lor, unul cu un nume ce se termina in "stein", ne lumineaza calea despre cum sa procedam cu gazele romanesti de sist din subsol, caci iata, redneckul de rand plateste gazul pe factura de cinci ori mai ieftin ca bizonul roman.
Acum, pentru bizonul roman, atentie la mine: ii doare pe americani fix in p@#a de Romania. E si normal sa fie asa, baietii au treaba cu profitul si daca nea omu’ ala care e ambasador poate sa mijloceasca niste biznisuri, astfel ca Bechtelul sau Chevron sau Smithfield sa ia banu’ mocca de la prosti, e ok. Asta e menirea lui p-acilea, sa traga ceva parale si sa-i scoata din cacat pe americanii care calca pe bec, de restu’ are voie sa vorbeasca vorbe frumoase si sa-i abureasca pe prostii care se uita-n gura lui.

cateva cuvinte despre acest asa-zis "consiliu de afaceri romano-american": din partea romana...cine face parte? Nimeni. Sunt doar membrii americani? Sau romanii au un singur membru, si tare mi-e teama ca este... presedntele Romaniei.

Iata si membrii principali, si cam ce realizari au la activ:

- Chevron: distrugerea mediului : e ok, pot polua apa, aerul siniste mici cutremure acolo, nu are nimic; ca doar nu vor romanii sa traiasca vesnic
- Raytheon: tehnologie militara supra-evaluata: e ok, ne pot vinde la supra-pret armament second-hand.
- Eli Lilly: culturi agricole modificate genetic si industria farmaceutica, cu acuzatii de-a lungul timpului despre grave cazuri de coruptie, genocid medical, etc. Se banuieste ca ar fi de fapt detinuta din umbra de dinastia Bush; sunt cei care au scos pe piata celebrul Prozac, dovedit treptat ca fiind un medicament extrem de nociv, ce a dus la numeroase sinucideri si afectiuni psihice, banuit a fi folosit in operatiuni de "mind control"
- Smithfield: o imensa corporatie  ce deja s-a extins si in Romania (au ferme la Timisoara si vestul tarii), sunt cei cu imensele ferme de porci; s-au facut numeroase documentare despre poluarea majora din jurul acestor mega-ferme de porci; eu personal am vazut problemele create in Polonia de Smithfield; in plus, aceasta concentrare monopolista a dus la distrugerea  micilor fermieri.
In Romania, au fost adusi de Ghe. Seculici, fostul vice-premier PDL-ist venit de la Arad, si care nu a parasit postul din fruntea guvernului pana nu a obtinut si ultimul aviz necesar pentru demararea afacerilor Smtihfield in Romania; se zvoneste ca doar factura de servicii de proiectare emisa de firma acestuia  - Proiect SA - catre Smithfield s-a ridicat la suma de 27 milioane dolari.

Dar...ciocu' mic insa cand e vorba insa de americani.


Niciun comentariu: