vineri, 1 iunie 2012

Blestemul aurului de la Rosia Montana loveste din nou

Nu le-a luat mult celor de la Rosia Montana Gold Corporation ( care vor sa exploateze cu cianuri la Rosia Montana, in cel mai mare zacamnt de aur din Europa in exploatare deschisa de suprafata) pentru a-si intinde tenataculele si spre varful puterii actuale.
Primul cazut victima "lobby-ului" murdar al off-shore-ului din Barbados este noul ciocoi parvenit, Daniel Chitoiu de la PNL, numit proaspat ministru al economiei.

Daca in guvernarea trecuta, am avut indivizi tristi si cozi de topor de trista amintire ca MRU sau Marin Anton, fost secretar de stat la mediu, care, in curat conflict de interese, fiind la mediu, deci in loc sa apere mediul natural din tara, facea propaganda la TV corporatistilor de la Gold, iata ca ei sunt intrecuti de noul ministru al economiei.

Cu un tupeu demn de o colonie africana bananiera, ii intrece pe premergatorii lui in ale lobby-ului pro-RMGC-ist, si declara azi, nici mai mult nici mai putin ca:

"Se poate ajunge si la stramutarea localnicilor la Rosia Montana, dar nu pot spune de acum asta....Ce avantaje au daca raman cu casele acolo si nu au din ce trai si care sunt avantajele daca trebuie sa fie relocati in alta zona, de siguranta, si exploatarea sa inceapa sa produca si sa vina investitii, sa aiba si ei, si copiii lor, si nepotii lor in viitor, sa aiba locuri de munca si sa dezvoltam din punct de vedere economic acea zona" 


Nici macar Marin Anton, impotriva carora s-a revoltat intreaga societate civila la vremea respectiva,- cand le canta in struna RMGC-ului - nu a avut tupeul sa mearga asa departe si sa afirme ca ii va stramuta pe localnici.


Pentru toti cei care se intreaba daca si cand a primit spaga Daniel Cianuroiu, priviti aici:
Actiunile RMGC sar de cur in sus, revenindu-si din starea foarte proasta in care erau cotate la bursa din Toronto.


Alooo, dom' Chitoiu, mai usor cu declaratiile astea ca lumea nu uita, chiar daca nu se pun in practica. Puneti mana si curatati tara de alde Gabriel, Barrick si altii veniti la supt resursele Romaniei, cu tot cu poluarea si cu furtul lor cu tot. Sunteti mai mizerabili decat PDL daca unicul investitor in resursele strategice nu va fi DOAR statul roman si, eventual, romanii care doresc actiuni.


Si apropos de reclamele alea penibile ce ne inunda la TV cu  "Oamenii din Rosia Montana nu vor decat sa munceasca": pai unde mai muncesc daca-i muta in alta parte?

Nu le este rusina sa exploateze saracia unor oameni pentru a-i umili la televizor in fata intregii tari?


Cand o sa se repete dezastrul de la Baia Mare, or sa moara fomistii care apar pe la TV.
Deci faceti odata proiectul Rosia Montana! 

Sa moara mai repede cei care si-l doresc, otraviti de propriile vise umede, cu bani multi.
Romanii nu sunt in stare sa faca un dig ca lumea, ce sa mai zic sa tina un baraj cu OTRAVA!
La prima ploaie mai puternica barajul se va rupe si fraierii or sa stea cu picioarele in cianura.



Merita mentionat ca interesul pentru sustinerea RMGC este ca un fir rosu ce leaga numeroase persoane cu decizie din PNL. Astfel, Adina Valean, sotia liderului PNL Crin Antonescu, s-a facut remarcata in Parlamentul European, unde a facut lobby desantat companiei cianuriste, alaturi de Cristian Preda de la PDL: "europarlamentarul Adina Valean organizeaza o dezbatere in favoarea proiectului minier Rosia Montana in cadrul careia actorii principali vor fi reprezentantii companiei Rosia Montana Gold Corporation."

Niciun comentariu: