luni, 21 mai 2012

Gazul de sist in campanie. La Arad

Tocmai am venit de la o intrunire cu alegatorii, a primarului Aradului,  Ghe. Falca. 
Facea apologia gazelor de sist, o tinea cu vechea placa cum ca e interesul Rusiei sa nu exploatam ,etc. 
I-am demontat afirmatiile, i-am spus ca manipuleaza. Am vrut sa dezbat cu el pe argumente, i-am dat niste date si fapte concrete (poluare crunta, state americane care au interzis - ex. Vermont recent-, economic: redevente, iluzia ieftinirii gazelor datorita reglementarilor UE si FMI care cer liberalizarea preturilor, plus alternativa unei vizuni de dezvoltare durabila in loc de vanzare resurse ca o colonie de mana a treia, etc), dar nu era capabil sa poarte o discutie pe argumente.
El o tinea una si buna, ca e bine sa exploatam, ca avem si la Arad trei perimetre, si ca e necesar sa dam drumul la exploatare. S-a enervat , a ridicat vocea peste mine, si mi-a zis ca asta eventual discutam in privat, acum el vorbeste, caci e intalnirea lui cu alegatorii.
Halal democratie. Ii manipula pe aia 50-60 de oameni simpli din cartier, majoritatea in varsta. In context a facut si apologia mineritului ca salvare a tarii (ref la Rosia Montana).
M-a intrebat daca sunt ecologist, i-am zis ca da. A zis ironic ca acum e la moda sa fii ecologist, insinuand ca ecologistii sunt doar niste oameni care se afla si ei in treaba, fara contact cu lumea reala.
Plus alta chestie aiurea: zicea ca el ar omori toti cainii, dar nu ii da voie legea.


p.s. Si inca ceva amuzant: le explica alegatorilor cum "criza asta mondiala doar a atins usor Romania. Noi suntem bine. Stati sa vedeti ce e in Spania, unde somajul e 25%". Rasu-plansu'. Astia pe ce lume traiesc?

p.p.s.  O buna parte erau babe cu 500 lei pensie, dramuiti la sange sa le ajunga o luna, si el le povestea SF-uri cu magistrale de autostrazi si cale ferata care se vor intersecta in Arad, cu sosele suspendate, mega-proiecte de infrastructura, cu tranzitul cailor comerciale din Asia spre Europa prin Arad, via portul Constanta spre Budapesta si Vest...cum Aradul va deveni un important nod comercial al Europei. Iar publicul sau erau batrani cu cateva sute de lei pensia si proletari amarati. Astia sunt rupti complet de realitate, domnule.

3 comentarii:

Anonim spunea...

bine i-ati facut!

Anonim spunea...

Nu ti-a tras un cap in gura ca sa te convinga ca e bine sa sa umple niste jmecheri de bani si noi sa ramanem cu chimicale in apa din fantana? Mama lor de talhari!

Anonim spunea...

e aceeiasi idee care trebuie aplicata peste tot: daca esti oficial trebuie sa raspunzi penal pentru fapte , cum ar fi un manager la o firma, iar daca faci prostii lumea sa te schimbe atunci , nu la viitoarele alegeri, numai ca sistemul le permite genul asta de comportament