vineri, 11 mai 2012

Bailout de Romania?

Mugurel l-a trimis la inaintare pe mos Vasilescu sa ne pregateasca psihologic pentru salvarea bancilor straine din Romania pe banii contribuabilului roman.


Bineinteles, limbajul este de tip "1984", codat: bancile straine sunt denumite "romane" desi nu au pic de actionar romanesc, dar sunt inregistrate in Romania  ca subsidiare ale bancilor mama straine, apoi suntem linistiti de BNR ca nu se va umbla la banii nostri (insa atunci pe ce bani vor fi  sustinute de BNR?), si ni se spune ca "inca" nu ar fi motive de panica, dar BNR "este pregătită cu mai multe etape de măsuri care să asigure funcţionarea băncilor care s-ar afla sub presiune".


Nu inteleg pentru ce a fost trimis mosul sa dea aceste mesaje, decat ca BNR are niste informatii cum ca niste banci de pe aici sunt  in buda.


Vasilescu conchide facand pe prostul, spunanadu-ne el ca unor tampiti ca nu e sigur ceva rau ca bancile au fost salvate pe spatele contribuabililor in SUA si Europa.


Intamplator sau nu, in acelasi timp, sefa FMI avertizeaza tarile PIGS sa nu le treaca prin cap sa nu ajute bancile - in limbaj bancar "bailout"-  asa cum le-a trasat ordinele troica FMI-UE-BCE.


Curat dictatura, coane Fanica!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil ca dl. Vasilescu avea in minte "Banca Romaneasca" - cu actionariat integral grecesc. Deci n-a mintit.

originar spunea...

:))) probabil