luni, 16 aprilie 2012

Fuga de civilizatie

posta mutat la:

abandonarea civilizatiei in favoarea salbaticiei

11 comentarii:

Logosfera.ro spunea...

LOL. La foc lumea sta pe iphone si pe laptop, legati la net probabil, isi iau apa cu gipul. Curat reintoarcere la natura coane fanica.

avrig spunea...

AIUREA ! AU INVADAT EFECTIV ACEST COLT DE RAI ! CU JIPANELE, DRUJBELE S TOATA SMEKEREALA.... ,,AMATORII " DE NATURA NU-S DECAT NISTE NEAVENITI ...ZGOMOTOSI SI PARVENITI !

originar spunea...

Daca as considera utopic despre cum am "trebui" sa ne traim o viata normala, eu as zice ca mi-as dori un anarho-primitivism tribal pt a putea fi intr-adevar in simbioza cu natura, asta presupunand implicit lipsa tehnologiei; as fi asadar impotriva tehnologiei; dar e prea tarziu ; boala e atat de adanc insinuata in sufletul omului de catre sistem, incat practic e imposibil de a iesi din sevrajul confortului tehnologic si a duce o viata cu adevarat fireasca si simpla; confort tehnologic care ne aduce si o f eficienta sclavie. Sistemul chiar tinde spre, daca nu chiar a devenit tehnofascist.
In concluzie, in mod real nu poti cere oamenilor taman scapati din oras dupa o viata uniformizata de sistem sa se lepede de vechile naravuri. Dar pt ca au facut un mare pas si au evadat , mi s-a parut interesant filmuletul despre ei, mi-a atras atentia.

originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
originar spunea...

e evident ca cei din film au posibilitati financiare peste medie; e tot la fel de avident ca daca s-ar fi dus pe munte cu "mana in cur" sa inceapa o viata noua, de la zero - "look for a new begining" cum ar zice primitivii din Apocalypto al lui Mel Gibson :) - nu ar fi fost asa curajosi si ar fi abandonat orasul; ar fi fost in situatia lui Mos Racu, omul padurii(ala da, poti zice ca s-a rupt real de sistem si traieste in sanul naturii- culmea, nici nu face focul iarna, ceea ce mi se pare extraordinar)

Cristian spunea...

KK Renuntare la civilizatie e asta:
http://www.youtube.com/watch?v=ZEyFB2wJXQQ&feature=player_embedded

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/externe/in-premiera-miliardari-rusi-refugiati-in-iglu-urile-din-siberia-123246.html

Synthesis spunea...

@Originar
Problema nu e folosirea tehnologiei, ci tipul ei. In sistemul actual tehnologia este una de tip entropic, opusa vietii (pe langa faptul ca ea in sine trebuie intretinuta prin noi aporturi de energie si materie). Exista si tehnologia neg-entropica, bazata pe implozie. A se vedea ce spune despre acest aspect Viktor Schauberger, unul dintre cei care au inteles cel mai bine cum functioneaza natura si forta vietii.

"Prevailing technology uses the wrong forms of motion. It is based on entropy – on motions which nature uses to break down and scatter materials. However, nature uses a different type of motion for creating order and new growth. The prevailing explosion-based technology – fuel burning and atom splitting – fills the world with expanding, heat-generating centrifugal motion."

Inclusiv electronicele actuale sunt bazate pe o forma de energie entropica. De aici si efectele colaterale asupra sanatatii si starii psihice a utilizatorilor...

originar spunea...

@Synthesis

Interesant ce spui :)
Ai dreptate.

mihai spunea...

@Synthesis

Multumesc ;-)