luni, 30 aprilie 2012

Blanculescu, portretul robot al agentului de influenta


Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri s-a dorit a fi o creatie  de imagine pt guvernul MRU.
Un guvern format dintr-un:
- PM mediocru si servil lobby-urilor corporatiste transnationale -care a crezut ca prin conjugari si epitete pretioase isi poate ascunde mediocritatea si lipsa de cunostinte in domeniul economic- 
-  ministri ajunsi acolo doar pentru a ne demonstra parca cat de sus poti ajunge in politica atunci cand cari mapa sefului; ministri incompetenti, cu averi consistente facute fara a fi lucrat vreo zi in economia reala, ci doar ca functionari


Dar iata: ce vedem? Secretarul acestui Consiliu, un securist de nadejde , scrie un articol, dupa momentul caderii guvernului , prin care face ochi dulci  noului guvern si ii transmite ca este dispus a-l sluji:


"Daca noul Prim Ministru Victor Ponta va agrea ideea, Consiliul va putea sa-si continue activitatea, pe structura de componenta si obiective acceptate de acesta"


 Doar-doar ii pastreaza si lui un ciolan acolo, pt a participa la simpozioane prin tari straine si a putea trage sfori, sau mai ales spre a putea face lobby dintr-o pozitie avantajoasa companiei Gold Corporation (asa cum ne-a obisnuit), binecunoascuta companie ce preseaza pentru pornirea exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana. 


Licenţiat în economie şi proaspăt-scos-de-la-naftalină-cu-banii-RMGC Blănculescu, bani ai Gold-ului care l-au propulsat pe mai toate televiziunile cu titlul de ‘expert’, si care crede el ca ii dau dreptul să şi-o ia în cap. 
Cunoaşteţi expresia “s-a suit scroafa-n copac”? S-a investit mult în umflarea lui ca a broaştei din poveste – şi mă tem că patronii care l-au re-creat pentru a-i servi vor fi nemulţumiţi când il văd că a început să ia iniţiative. 
Blanculescule, inţeleg că fostul prim-ministrul Ungureanu te-a numit în fruntea nu-ştiu-cărui-consiliu-consultativ; dar să începi, încă de a doua zi, să susţii alături de domnia-sa şi să justifici ‘teoretic’ cel mai mare şi vizibil jaf din istoria românească a ultimelor decenii… e prea de tot. Se va prinde toată lumea că sunteţi cioară vopsită… tot efortul şi toţi banii se vor duce pe apa Sâmbetei.

Nu mai bine învăţaţi să mai tăceţi din guriţă, să lăsaţi pixuleţul de comentator al economiei româneşti şi, poate, să vă reluaţi studiile la doctorat? E o diplomă care nu cred că v-ar prinde rău – şi, pe parcurs, aţi mai învăţa şi Dvs. cu cifrele…

Nea Blanculescule, sincer imi provoci greata de fiecare data cand iesi pe posturile TV sa ne spui ce bine am face noi romanii sa ii lasam pe RMGC sa exploateze aurul la Rosia Montana, sa vindem cuprul de la Rosia Poieni, si in general sa dam bogatiile naturale pe gratis sau pe maruntis unor corporatii rapace, ca in coloniile bananiere. 

Apropos, in guvernul Nastase ai fost ministrul controlului: ce schimbari in mai bine ai adus tu tarii asteia, caci Nastase avea mare incredere in tine, si ti-a delegat multa putere..?!


Ai fost si cu guvernarea Nastase, apoi cu guvernul Ungureanu, iar acum faci ochi dulci noului guvern…vorba lui I.Gavrila Ogoranu: ” oranduirile se schimba, profitorii nu”.

Iata si cv-ul cu care se mandrese nevoie mare:
Ionel Blănculescu, 52 ani, economist licentiat ASE, facultatea de management, doctorand in finante.
30 de ani de activitate:
- 12 ani, analist in Ministerul Apararii Nationale (1981-1993)= nomenclaturist comunist, securist.
- 3,5 ani bancher, Banca Romana de Comert Exterior, activitate la nivelul Presedintelui bancii (1996-1999)=participant direct la jaful/falimentul BANCOREX
- 5 ani activitate guvernamentala, Guvernul Romaniei, consilier, director, director general, secretar de stat, Presedinte AVAB=vanzator de tara ca si acum (1999-2003); ministru al controlului si ministrul sanatatii (ian.2003-dec.2004)
- 9,5 ani consultant financiar, CEO si presedinte al companiei Consultanta si Investigatii Financiare (2005-2011) si alte companii de consultanta economica in calitate de CEO= ABUREALA (eu in CV-ul meu, in anii cu activitati nerelevante pentru postul unde aplic, trec “activitati independente”)

Esti o trompeta care n-a realizat nimic in viata si se lauda cu “activitate la nivelul Presedintelui bancii ” ca si secretara ori soferul.

Blanculescule, ai credibilitate zero. Esti un agent de influenta, cand te vad schimb canalul.


Ce-ati facut voi vesnic ‘reevaluatii’ in ultimii 22 ani si in ultimii ani ceausisti e de domeniul evidentei.
Ati avut treaba mare si ati facut treaba mare.
Ati facut o tara praf si pulbere fina.
Si veti ajunge la groapa de gunoi a istoriei.
Si poate vor fi candva si niste procese, pentru Rosii (Montana / Poeni)

Lumea s-a cam prins, dle. Blanculescu, ca sustineti deschis interesele straine Romaniei, respectiv vanzarea la pret de nimic a tururor resurselor tarii, indatorarea excesiva catre FMI si transformarea oamenilor in sclavi.
Sunt acte grave de tradare nationala care nu vor ramane nepedepsite. 



4 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Excepțional articol!Este motivul pentru care începând de azi voi fi un cititor fidel al acestui blog!

originar spunea...

ms

ddanilov spunea...

Ma bucur ca nu sunt singurul care am observat ca blanculescu este un robot stupid,un cyborg gretos cu aere de lider de opinie si gesturi de grandoman,un poseur al eruditiei si al intelectualismului.Emite fraze pretioase,incarcate de neologisme,subliniate emfatic cand cu gesturi largi cand cu atitudini de "cold steel".Gesturi studiate indelung,fraze plate,empatie zero.

originar spunea...

me mi-a mirosit urat de cand a aparut de nicaieri, tam-nesam, si promovat intensiv la toate poturile Tv acum cateva luni, dupa ce fusese lasat "adormit" cativa ani, pentru a latra incontinuu despre binefacerile deschiderii exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana, iar mai apoi facand lobby desantat pt vanzari "strategice" ale resurselor naturale ale tarii prin privatizari cel putin dubioase; cine a urmarit emisiunile si talk-show-rile resepctive isi aduce aminte; mi-am dat seama ca este scos in fata sa toarne placa asta de grupuri de interese obscure, total straine de interesel nationale sau ale omului de rand; este tipul agentului de influenta, al marionetei zugravite in "tehnocrat", "specialist" (in ce ??), "analist"; iar durerea si mai mare mi-a fost cand a fost ales de MRU sa fie secretarul acestui Consiliu consultativ al Guvernului, ce se presupunea ca reuneste oameni de afaceri de succes; chiar si asa, el nefiind om de afaceri ori sa fi dovedit realizari sau know-how in vreun domeniu.
Mi-am zis: e clar ca grupurile astea obscure de interese au ajuns la cel mai inalt nivel in stat, de ii dicteaza insusi premierului cu ce cozi de topor sa se insoteasca si sfatuiasca.