sâmbătă, 20 octombrie 2012

Mercurialul spagilor la PDL. In provincie.

Cateodata, asa cum am mai spus si in postarea precedenta, cate un infrant de sistem, eliminat din joc sau fugar (cazul Sima), vorbeste despre regulile nescrise ale sistemului politic mafiot.
Intotdeaua insa, cel ce vorbeste o face abia dupa ce i s-a luat prajiturica din fata, dupa ce a fost scos din clubul select al celor ce fura statul din cele mai inalte pozitii.
Este randul, acum, lui Visan Gelu, fosta mare figura emblematica al fostului partid prezidential PDL. Iata ce adevar graieste gura pacatosului , acum pocait:

"In politica functioneaza acelasi sistem ca in mafia italiana. Atunci cand rupi tacerea esti impotriva partidului", declara Visan, care sustine ca "de alaltaieri si pana acum am primit telefoane din interiorul partidului", spunandu-i-se "daca mai vorbesti, te situezi in afara partidului". 
Gelu Visan a declarat in ultimele zile ca unii colegi din filiala PDL Dolj au avut afaceri cu statul in valoare de 30 milioane euro.
Deputatul a povestit si despre intalnirea avuta cu  Emil Boc, anterior, cel din urma, pe atunci premier, spunandu-i, la acel moment: "Nu ne trebuie scandal acum". I s-a atras atentia, declara Visan, sa opreasca scandalul. Recunoaste insa ca nu a avut cum sa ajunga pana la Traian Basescu.
Asta, chiar daca, spune el, detine informatii relevante despre coruptia din sistem. Potrivit lui Visan, valoarea unei spagi pentru un contract cu statul este de 500.000 de euro. De obicei, e de 5% din valoarea contractului, aceasta fiind "o spaga onorabila". 


link

Niciun comentariu: