luni, 22 octombrie 2012

Infiintarea SUA- o poveste trista a crimei si genocidului

"Ingroapa-mi inima la Wounded Knee"/"Bury my heart at Wounded Knee": adevarata istorie a Americii, din perioada creearii SUA.
Lagare de concentrare pentru indienii care le incurcau planurile albilor, "rezervatii" pentru triburile bastinasilor, care au fost dezradacinate cu forta, epurate etnic sau "domesticite" in a deveni sclavii unui sistem nou, al Imperiului Omului Alb, venit sa cucereasca noi teritorii. Si nu in ultimul rand, masacre.
SUA, o tara construita prin munca slavilor negri, pe un teritoriu integral furat de la indinenii bastinasi.
Bastinasi care au fost masacrati, li s-au luat cu japca pamanturile, iar cei ce au scapat cu viata si s-au predat, au fost "domesticiti" in schimbul unei bucati de paine, li s-a "repartizat " o suprafata minima,  pentru subzistenta in cadrul careia le-a fost impus sa cultive plante, impunandu-li-se agricultura omului alb, in acelasi timp privandu-i de un mod de hrana vechi de milenii,  in care se hraneau cu plante crescute salbatic sau vanau animale salbatice.
Li s-au acordat "imprumuturi" pentru a-si construi case dupa modelul european.Se poate downloada integral de pe torente.

2 comentarii:

Adrian spunea...

L-am vazut de cel putin 10 ori, am si cartea... Recomand!

originar spunea...

:)