joi, 19 ianuarie 2012

Primitivi

Hai sa mai scuturam putin termenul "primitiv" de renumele de ne-evoluat pe care si l-a "castigat" in constiinta publica, sa incercam sa il percepem din alt punct de vedere.
Ce le lipseste acestor oameni, din punct de vedere al nevoilor , atat de baza, cat si al celor de apartenenta, dragoste, siguranta, respect? Care societate ofera un grad mai ridicat de fericire membrilor sai? Cele primitive sau cele moderne, civilizate?
Daca unii nu vor sa adere la curentul majoritar, civilizational, cine suntem noi sa li-l impunem?  Ce ne garanteaza noua ca fericirea spre care tindem noi e ceea ce vor ei? Live end let live.






"Almost universally, anthropologists remark on how ridiculously happy hunter gatherers seem to be. Laughter is far more common in their societies."
http://www.raw-food-health.net/HunterGatherers.html

4 comentarii:

originar spunea...

exact

mizantropescu spunea...

Buna idee..mersi! II bai mare daca preiau ? :)

mizantropescu spunea...

BTW, mai tu poti acceasa contul de feisbuk ? Ca eu nu mai pot. Ce dracu se intampla dom'le? Pana acu mi'au limitat commenturile pe blogger, in mod ciudat pot comenta doar pe unele pagini, pe altele nu, iar de azi, nu mai pot accesa feisbuk'ul.

originar spunea...

-be my guest :)
- la mine inca merge FB; pe blogger nu prea comentez, deci nu stiu.