duminică, 29 ianuarie 2012

"Daca voi nu ma vreti, eu va vreau"

O metoda foarte controversata de extragere a gazului, deoarece presupune poluare severa, in special a panzei freatice, deci a apei potabile, dar si riscuri seismice majore, este extragerea gazelor naturale prin fracturarea hidraulică a rocilor cu apă sau alte lichide cu presiune de peste 20 de bari. 
Franta si Bulgaria au interzis aceasta metoda de extragere a gazelor, cea din urma in urma protetelor masive ale populatiei.
Mega-compania Chevron a obtinut licenta de exploatare pentru cateva perimetre in Dobrogea, atat inn partea bulgara cat si in cea romana, precum si in judetul Bihor.
Daca bulgarii au luat atitudine prin societatea civila, romanii inca dorm in bocanci.
Desi atat guvernul cat si parlamentul bulgar a trecut in ilegalitate acest procedeu si a anulat licentele Chevron, stapanii din Sua si-au trimis la inaintare pe "marea doamna" a politicii externe a SUA, H. Clinton.
Presiuni la cel mai inalt nivel politic pentru a deschide calea unei corporatii ce sfideaza orice norma de protectie a mediului si a vietii oamenilor.
In Romania, se doreste inceperea in luna februarie a exploatarii gazelor de sist in judetul Bihor.

Fiti convinsi ca daca in Romania, guvernul sau parlamentul ar ceda presiunii publice si ar interzice exploatarea cu cianuri la Rosia Montana, ne-am trezi cu o delegatie la cel mai nalt nivel din SUA si Canada pt a ne mustra ca alungam investitorii si a ne arata "calea cea buna".
De altfel , ambasadorul canadian a facut spume la gura de cat a facut lobby pt compania RMGC ce detine licenta de exploatare la Rosia Montana.

Niciun comentariu: