duminică, 25 decembrie 2011

Secretele psihedelice ale lui Mos Craciun

Desi multi vad sarbatoarea de Craciun ca o sarbatoare crestina, simbolurile asociate cu aceasta sarbatoare sunt originare din traditiile samanice ale triburilor pre-crestine din nordul Europei.

Ciuperca sacra a acestor triburi era ros-alba Amanita Muscaria, numita si ciuperca mustelor. Aceste ciuperci sunt foarte des intalnite in carti de basme si povesti, si sunt asociate cu magie, cu printese, etc.
Aceasta deoarece contin puternici compusi halucinogeni, si erau folosite de popoarele din vechime pentru calatorii - "tripuri" interioare si experiente transcendentale.

Majoritatea elementelor de baza a sarbatorii moderne de Craciun, intre care Mos Craciun, Pomul de Craciun, renul magic, darurile, origineaza din recolta si consumul acestor ciuperci sacre.

Mai multe detalii aici.

De asemenea, alte detalii interesante despre samanii din Siberia care se imbaraca ceremonial in rosu si alb, intra pe cosul caselor,despre ciuperca Amanita Mucaria care creste la radacina pomului de Craciun (brad sau alte conifere), despre renii ce mananca ciuperca si a caror urina este apoi consumata de samani pentru ca  ingredientele ciupercii nu snt metabolizate de organismul lor, insa sunt curatate de compusii toxici la prima trecere prin organism , si altele, aici.





Mai departe, vedem ca practic intreaga credinta crestina, dar si alte credinte religioase sunt bazate si originare in consumul acetei ciuperci. Dintr-o data avem o interpretare cu totul noua a simbolismului biblic al crearii omului, alungarii din Eden, etc: ceva mult mai umil si la indemana: ciuperca Amanita Muscaria. Adica "droguri", daca ar fi sa ne luam dupa perceptia publica contemporana, e adevarat indusa public printr-o propaganda interesata:



Teoria "stonde ape" a lui McKenna, privind saltul in constiinta de la animal la om prin consum de ayahuasca.

Variatiuni ale teoriei au mai fost sustinuta si de altii (Jan Irvin, Andrew Rutajit, autorii cartii de mai sus- The Pharmacratic Inquisition, sau John Allegro in "Sacred mushroom and the cross"), difera insa" planta sacra" consumata, in cazul acesta Amanita Muscaria.

Jaguar consumand ayahuasca.

Craciun fericit :)

2 comentarii:

mizantropescu spunea...

Cred ca glumesti... Gandeste'te la un singur lucru: anume ca cel mai puternic drog cunoscut de umanitate sunt...cuvintele. :) Mediteaza putin la asta.

UnaltOm spunea...

Daca ai rasfoi umpic google ai realiza ca te inseli amarnic, Dle Mizantropescu! Atat istoria cat si stiinta relateazza cele transcrise aici. Vei fi uimit caci in Biserica si in Biblie se discuta despre Amanita.