marți, 20 decembrie 2011

Gura pacatosului bancher, adevar graieste

Masurile care au fost luate de Guvernul Romaniei sunt aproape de neimaginat in Europa de Vest. Isi poate cineva imagina ca in Germania si Franta guvernul sa spuna: «Trebuie sa reducem salariile din sectorul public cu 25%?» Si in acelasi timp sa majoreze singura taxa care loveste pe toata lumea, TVA? Iar asta s-a intamplat fara o singura zi de greva. A fost o masura destul de brutala. Dar nu este una din diferentele dintre Est si Vest faptul ca Estul este o regiune unde oamenii au invatat sa traiasca cu brutalitatea si pot face fata unei crize substantial mai bine decat cei din Vest?


Este declaratia directorului general  Erste Bank.
Asta ne arata inca o data de ce noi, romanii, nu suntem o natiune, ci doar o adunatura manata incoace si incolo de vanturile vremii.


Si poate, tot aici, s-ar cuveni adaugat un citat dintr-un mare OM, care intamplator a fost si un mare patriot roman: 

"In lupta, in munti, am fost doar raniti, dar omorati niciunul. Ucisi am fost doar cand am fost vanduti. O spun cu durere: vanzarea de frate e o boala nationala, de care, daca nu vom reusi sa ne vindecam, ne va ucide pe toti. Nu ne-am facut iluzii ca ni se vor alatura multi oameni. Unii n-au venit de frica. Si ei trebuie intelesi. Pe altii nu-i intereseaza decat propriul interes. Regimurile se schimba, profitorii nu. Ramane apoi marea masa a trudnicilor, a caror viata se reduce la munca si hrana, intr-un ciclu etern si ale caror constiinte nu se ridica mai sus de blidul de mancare dinaintea nasului. Cu ei face stapanirea ce vrea. In primul rand, sa gandesca in locul lor.
"
Ion Gavrila Ogoranu

Niciun comentariu: