sâmbătă, 30 aprilie 2011

Prostirea prin religie

Cateva imagini emblematice cu  pupatori de moaste, gloate tampite de microbul religiei.
Prostirea prin religie isi dovedeste eficacitatea si in prezent, mai ales in randul segmentului foarte sarac al populatiei.
Vizionare "placuta":

7 comentarii:

mizantropescu spunea...

Somnoroase creierele
Prin biserici se adună,
S-aşază pe scăunele -
Noapte bună!

Doar credinţele suspină,
Pe când logica lor tace;
Dorm şi neuronii-n tihnă -
Dorm în pace!

Trece preotul la strană
Credincioşii să îi culce,
Iar icoanele imprimă -
Somnul dulce!

Peste-a minţii anestezie
Se ridică o minciună,
Totu-i vis si nerozie -
Noapte bună!

originar spunea...

ioi :))

mizantropescu spunea...

Se ştie că Mântuitorul a suferit pe cruce pentru noi şi din cauza asta crucea este un sfânt obiect de cult. Se uită însă, că la suferinţa Mântuitorului au contribuit totodată biciul, cuiele, ciocanul şi coroana de spini. Propun deci ca şi acestea să fi declarate obiecte de cult, la fel de sfinte, şi să fie purtate de către credincioşi agăţate la gât de un lanţ. De asemeni, propun să fie construite şi câteva biserici cu ciocane în vârful turlelor.

originar spunea...

corect;
daca ar fi trait in zilele noastre si ar fi fost omorat, sa zicem, cu o pusca, am fi purtat toti la gat lantisoare cu pusti sau pistoale, si nu cu cruciulite :)

mizantropescu spunea...

Se face o confuzie grava intre religie si Dumnezeu. Daca putem accepta si termenul asta, care dupa parerea mea conduce la adevarata cunostinta de sine si lume. Adica o chestie care tine de simtul realitatii.
Din pacate, religia promoveaza negarea realitatii, dezumanizarea, obedienta...intr'un cuvant sclavagismul crunt.
Si cum s'a constatat ca sclavagismul e mai ieftin cand iti pui sclavii sa'si intretina singuri burtile, in timp ce tu le intretii creierele, metoda "religie" e una foarte eficienta.

Anonim spunea...

Religiile au fost si sint cel mai eficient instrument de indobitocire si manipulare a omenirii ! Adevaratul scop al religiilor este de a indeparta oamenii de divinitate,in acest mod oamenii sint sclavizati.

Anonim spunea...

Simblul crestinatatii: o cruce cu un om muribund. Se putea scorni ceva mai abominabil? Soar crucea a fost un instrument de ucidere prin tortura in antichitate, Intradevar mult sange s-a varsat in numele crucii inca si in prezent.