miercuri, 6 aprilie 2011

Mihai Giurgea, un psihopat fascist

Pe masura ce blogurile si siturile de pe internet au inceput in ultimii ani sa trateze tot mai vast criza in care ne adancim, atat economica, cat si morala, ecologica, sistemica daca vreti, intr-o societate si economie tot mai bolnava si ghidata dupa principii anacronice, se iese rapid din atitudinea de denial, de negare , multi incep sa nu se mai agate de modul vechi de gandire care ne-a fost implementat prin educatie si prin spalarea insistenta a creierelor dictata de o elita care isi trimite la inaintare in mass-media deontologii de profesie, specialistii in tot felul de ramuri economice, analistii bine platiti si vesnic prezenti pe sticla.

Deoarece devine un fenomen tot mai  raspandit in mentalitatea colectiva ca suntem intr-un blocaj, intr-o fundatura, suntem "blocati in proiect", cum ar zice un clasic roman in viata, si ca e nevoie de alternative, ce nu pot veni decat dintr-un alt mod de a percepe realitate, socialul, relatia cu natura si cu semenii, pe blogurile romanesti s-a creat deja o comunitate de economisti, sociologi, sau simplu oameni preocupati de aceasta, care trateaza aceste aspecte, si ale caror bloguri le urmaresc cu regularitate.

Orice criza poate fi sansa unei schimbari de paradigma, unei renasteri, prin distrugerea si implozia a ce a fost vechi si perimat , pentru a se recrea si reconstrui ceva durabil, pe princpii mult mai corecte.

Mi-a atras atentia recent un blog al unui anume domn Giurgea, capitalism pe paine. Spune acest domn, mare avocat al capitalismului, printre alte ineptii care te lasa cu gura cascata :
“Sărăcia trebuie sa redevină ceea ce era înainte de tembelismul socialist: o boală mortală. Oamenii trebuie să învețe pe pielea lor că dacă ești sărac, chiar mori de foame! sau chiar n-ai bani de medicamente (şi tot mori)! Banii trebuie sa redevină valoarea supremă în societate (nu “umanismul”, sau “mila” sau alte prostii).”
 Individul se pare ca are mare succes cu blogul sau catastrofic care vinde ... frica. Cel mai vandabil produs. Dl. Giurgea, de altfel chiar se mandreste cu asta: 
"Da’ de ce sa ma implic in rezolvarea problemelor? mie tocmai ca imi plac asa, nerezolvate! iar energia negativa e preferata mea, aia pozitiva eboring. Se pare ca nu avem deloc aceeasi scara de valori."
Abordarea acestui domn, dincolo de prezentarile aproximativ corecte ale falimentului general care ne paste ca stat si ca sistem, urmareste un scop pervers. De a baga frica in oase.  Adica domnul mentionat, ofera solutia iesirii din aceasta criza printr-o extremizare a capitalismului, ne explica cum sarantocii trebuie sa moara, cum disparitia asistentei sociale pentru cei nevoiasi si pentru batrani e obligatorie, si ca omul de succes este cel care prin calitatile sale de manipulare a celorlalti reuseste sa parvina in viata. Ne indeamna sa luam de la saraci si sa dam la bogati. Cum zicea si cineva ironic, "Pai eu credeam ca toata nobletea capitalismului consta tocmai in aceea ca nu ia nimic nemeritat de la nimeni", intr-un articol in care il desfiinteaza elegant pe dl. Giurgea.
In articolele dlui Giurgea, domnia sa indeamna la razboi civil, se extaziaza cand vede protestatari calcati in picioare de politie, viseaza doar sclavie si drepturi doar pentru patroni etc etc. Dar de ce nu permite comentariile negative ? De ce postarile ce se indoiesc de sanatatea lui mintala sunt sterse? Ii plac doar adulatiile celor la fel de dreptaci ca si dlui?
Ce vrea mr. Giurgea este ceea ce doreste si elita corporatista mondiala, careia ii sta in gat atatea drepturi democratice si libertati, sau cheltuieli sociale cu toti amarastenii si nenorocitii lumii, care atat timp cat nu mai pot produce pentru profitul elitei, mai au doar dreptul sa moara. Se pare ca intr-aevar, aceasta e si doctrina sa in viata de zi cu zi, caci la o simpla cautare pe google aflam cum s-a ocupat dansul si sotia sa, prin diverse firme gen Evolore, cu tepuirea altora prin 2008, carora le lua bani si le promitea diplome recunoscute de diverse institutii si angajari care nu se realizau.
Sau pe un site cu mare trafic, iata alte opinii ale unora care au avut de a face cu el si firma lui:

  1. Florina a scris pe 
    D-nul Mihai Giurgea este MR EVOLORE. El este infamul care se baza pe tinerii creduli, atunci cand ii chema la interviuri, promitandu-le posturi in PR in schimbul unor cursuri platite de candidat. I-a mers vreo 2 ani de zile acest hocus-pocus. “Traningurile durau 3-4 zile erau tinute de nevasta lui si costau vreo 240 ron. Promiteau ca dupa traning iti elibereaza o diploma recunoscuta de M. Ed. In fact, ei iti eliberau o diploma recunoscuta de un ONG, care era proprietatea tot a d-nului Giurgea. Doar daca dai un search pe Google iti dai seama cam ce fel de om este el sau ce fel de firma conducea.

  2. @Florina probabil infamul dadea de fapt tepe la bugetari si acum cu reducerile anuntate biznisul ii este in pericol.
    Nasoala stare, au ajuns infractorii sa ne dea pilde de politici economice

    Ce vreau sa spun, insa, pentru a nu insista pe un subiect si pe anumite personaje care nu merita o atentie din partea noastra:
    In momente de criza, intotdeauna avem de ales. De a continua pe baza fricii, cum a fost si pana acum, sau de a ne schimba atitudinea si perceptia , in una de iubire, caci doar pe baza iubirii putem construi ceva frumos si durabil. Am vazut recent pe blogul lui pai mei, un clip desosebit, despre un om real, care este contemporan cu noi, pe care vreau sa il postez ca cel mai bun raspuns la atitudinea celor ca giurgea, care promoveaza cu atat patos sentimentul de frica si vicotria finala a capitalismului cinic si fara scrupule. Este cea mai buna replica care poate fi data, va rog urmariti clipul, solutia sta in noi si in modul cum vedem sensul vietii si ce ne dorim de la viata.

    In incheiere, un citat din marele Bill Hicks:

    "A choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your doors, buy guns, close yourself off. The eyes of love instead see all of us as one. Here's what we can do to change the world, right now, to a better ride. Take all that money we spend on weapons and defenses each year and instead spend it feeding and clothing and educating the poor of the world, which it would pay for many times over, not one human being excluded, and we could explore space, together, both inner and outer, forever, in peace."

4 comentarii:

bogdan spunea...

"There is no room in love for fear."

"Banii trebuie sa redevină valoarea supremă în societate."

Cum adica sa redevina? Eu stiam ca banii au fost si sunt inca valoarea suprema in societate.

originar spunea...

@bogdan
f bine punctat

tipul asta, giurgea, zice ca a lucrat vreo 15 ani in televiziune; evident ca acolo a invatat stilul asta hollywoodian de film apocaliptic, catastrofic, a invatat ca panica se vinde cel mai bine celor saraci cu duhul sau celor naivi care inca mai cred ca si ceilalti au bun simt ca ei, ceea ce nu e cazul in speta, dupa cum am vazut giurgea avand mari lacune pe latura...morala si de bun simt

bogdan spunea...

Giurgea uita si un aspect esential: capitalismul fara saracie ar disparea intr-o secunda. Capitalismul este un sistem in care se incurajeaza saracia subliminal. In fata ni se spune ca oricine poate deveni bogat. E doar o iluzie. In capitalism saracii trebuie sa existe, pentru a munci pentru cei bogati, deci saracia nu este o boala, ci este un strict necesar. In capitalism trebuie sa existe frica de foame, frica de boli inventate sau nu, trebuie sa existe frica, in general, la fel cum exista si in comunismul dictatorial. Diferenta dintre capitalism si comunism nu e asa de mare. Ambele sisteme sunt bazate pe frica. Diferenta consta in cauza care provoaca frica.
Banii sunt o inventie a societatii. Sunt multe valori adevarate care nu sunt niste conventii sociale si care sunt calcate in picioare de bani.

originar spunea...

de acord intru totul