miercuri, 2 martie 2011

Pax Americana in Libia

Deja e prea de tot.
Pute de la o posta.
SUA (mai exact guvernul SUA, care are alta agenda si interese decat ale natiuniii americane) vor cu tot dinadinsul sa intre cu armata in Libia.
In ultimele zile am tot citit stiri ale diversilor oficiali americani sau ofiteri de rang inalt ai armatei USA, care ne transmit, pe canale oficiale, ca sa ne pregateasca psihologic, cum isi muta ei tot mai aproape portavioanele si diverse armate pentru a incolti Libia.
Iar cand am mai auzit-o si pe madam Hillary Clinton cum declara ca SUA ia in calcul orice varianta si orice optiune este posibila, inclusiv interventia militara in Libia, m-a apucat greata....
Adica, treaca mearga, dar cand o aud pe Hillary sau pe toanta celalata Sarah Palin ca fac politica externa a SUA...
Iar la nivel neoficial, se pare ca au dat semnalul celorlalte puteri ca ei vor ataca.
Rusia, se opune, deocamdata destul de vehement,
Sa vedem cat ii va tine sa se opuna, caci pana la urma nu vor avea incotro, si vor inghiti, caci nu se pot opune Marelui Licurici. La fel au obiectat si cand cu  Iugoslavia, Irak, etc. Dar a ramas tot cum se stabilise. Adica razboi. Si atunci. Si Licuriciul vrea si acum razboi. Se pare ca nimeni si nimic nu il poate opri. Ne rugam sa i se infunde odata. Ne-am saturat de razboie si "revolutii" aranjate de CIA, si foamete, si crize umanitare, totul doar ca sa se schimbe stapanii puturilor petroliere.
Gaddaffi e prezentat acum ca Satana, mare dictator, dar SUA nu pare deranjata de dictaturile care pupa poala popii din Arabia Saudia, Bahrein, etc. Despre aia nu ni se toarna in cap prin TV si ziare si agentii Reuters ca isi impusca proprii cetateni. Mi-e clar. E o mascarada. O diversiune, o noua gogoasa umflata ca si cea cu armele de distrugere in masa din Irak, ca si armele nucleare ale Iranului, etc. ni se vara pe gat toate minciunile, toate grozaviile, cum ca Gaddaffi isi mitraliaza din elicoptere si bombardeaza din avioane proprii cetateni, ca sa creeze inca o data  o "incalzire" a publicului international si o acceptare pt salvarea venita de la armata  SUA. Se pare ca nu e chiar asa cu bombardarea din avioane a populatiei si alte grozavii. Exista marturii de la fata locului, doar ca ele nu sunt deloc popularizate in mass-media oficiala, pentru ca nu servesc interesul stapanilor momentului. Iata de exemplu o marturie, un jurnal la cald chiar de acolo, traducerea e tehnica, de pe google, dar se intelege ce vrea sa zica omul: Libia- martor ocular
Rusii au monitorizat perment situatia din sateliti si nici vorba de bombardarea din aer a rebelilor, asa cum ne inoculeaza "trompetele" BBC si Al Jazeera:

Din Egipt aveam permanent imagini, filmari cu demonstratiile din Piata Tahrir si din alte zone, era plin netul de imagini, din Libia insa ce avem? Zvonuri, zvonuri, zvonuri. O intreaga strategie de zvonistica. "Martori oculari ne-au declarat", "au spus", "au vazut", dar nimic concret, imagini, nimic.
(Ca si la Revolutia din Romania. A fost o intreaga fabrica de zvonuri, totul dirijat pentru a mentine o stare de panica si de asteptare a maselor de a fi salvate de o noua putere, oricare, doar sa se instaleze odata o putere si sa fie liniste. Parca se dorea cu tot dinadinsul sa se creeze o presiune uriasa pe cetatean, amenintat din toate partile de pericolul teroristilor care puteau sa traga in tine de la orice colt si de pe orice bloc, totul pe fondul sonor al imuscaturilor ce se auzeau permament in marile orase, pentru a crea starea de razboi si panica. Acum, dupa atatia ani, inteleg toata smecheria. Il fortezi pe omul simpu sa zica: "Gata, m-am saturat, vreau liniste, luati odata puterea, oricare ati fi, dar luati-o si lasati-ne sa ne traim vietile")

Dar, sa revin.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu, fratilor, m-am cam saturat de SUA.
Nu sunt cu nimic mai buni decat sovieticii.
Eu, cel putin, de prin '91, deci de vreo 20 ani, am amintiri neplacute cu ei, de cand tineau toata planeta cu sufletul la gura, asteptand sa vedem cum se va sfarsi razboiul din Irak (primul), caci atat de mult il " umflasera" in mass-media pe Saddam si armata lui, incat chiar credeam cu toti ca va fi o inclestare a titanilor, intre doua armate gigantice, asa ni se spunea la TV. Irakul , se afirma "oficial", avea a 4-a armata din lume. Pana la urma, s-a vazut cat de gigantica era armata lui Saddam, caci SUA s-au distrat pe acolo si au ucis si facut ravagii dupa cum i-a taiat capul, iar "marea" armata a lui Saddam ia-o de unde nu e. Eram foarte tanar si tin minte emotia provocata in inima mea de adolescent sincer si naiv, care chiar credeam pe vremea acceea ca ei sunt salvatorii poporului irakian si al nostru, al romanilor.

Democratizarea asta americana, de fapt e o Pax Americana .

UPDATE: Se pare ca am avut dreptate: trupele SUA deja au inceput sa debarce in Libia pentru a ajuta "revolutia".

5 comentarii:

originar spunea...

asa si e: este o invazie a SUA.

Flavian spunea...

Astia sunt disperati dupa petrol. Daca Gaddafi le dadea petrol, ok. Daca demonstrantii le dau petrol, ok. Numai ca starea asta de revolutie si productie diminuata la costuri crescute nu le place. Si de aceea se agita, ca sa rezolve cat mai rapid. One way or another... ;)

originar spunea...

se pare ca se termina petrolul; nu eram prea convins cand citeam diverse satitstici despre peak oil, etc, ca apareau altele care le contraziceau, si nu mai stiai ce interese poarta diversele statistici; dar cel mai bine te lamuresti cand vezi invaziile astea armate taman acolo unde e petrol; in Rwanda unde productia de petrol e 0, i-a durut undeva ca e genocid si mor milioane.

Flavian spunea...

Da, se termina si vom avea masini care merg cu apa si polueaza mai putin. Sau OZN-uri cu tehnologie anti-gravitationala. Sau vom invata levitatia si vom calatorii pe cate un covor magic. Ne vom teleporta doar constiinta atunci cand nu avem devoie de materializare la destinatie... :)

Ia, sa va mai destindeti un pic, ca si pai mei are nevoie: http://www.youtube.com/watch?v=2xept9eIM44

originar spunea...

la faza cu clipul ce mi l-ai dat de pe yt, iti dau dreptate: tocmai am ajuns acasa dupa vreo 3 zile de calatorii prin tara, ocazie cu care am fost cam rupt de tot ce inseamna bloguri, net, tv, si ...am acesta senzatie, stare, si opinie acum: prea complicam lucrurile, si le luam prea in serios :)
Lucrurile stau mult mai simplu, dar avem noi impresia ca sunt mai complicate :).
Uneori chiar e buna o iesire de cateva zile :)