duminică, 30 ianuarie 2011

FMI, mars de aici !

Dupa Polonia si Ungaria, iata ca e randul Portugaliei sa dea peste bot parazitilor de la FMI:

Portugalia nu are nevoie de Fondul Monetar International (FMI) sau de sfaturile acestuia pentru rezolvarea problemelor fiscale, a declarat vineri premierul Jose Socrates, excluzand din nou varianta ca autoritatile sa ceara ajutor international, potrivit AFP.

"Guvernul va face tot posibilul pentru a nu exista o interventie externa. Portugalia nu are nevoie de o interventie din exterior. Nu are nevoie de FMI sau de sfaturile FMI", a spus Socrates in cadrul unei dezbateri in parlament.



sursa

3 comentarii:

originar spunea...

da, asta mi-a placut : "sfaturi". hehehe

mizantropescu spunea...

La unguri, (inteleg ca esti de prin vestul tarii), sunt sigur ca n'ai vazut palma de pamant nelucrata. Politica lor e ca minim 30 la suta din produsele de pe raft sa fie autohtone. Macar atata minte au avut.

originar spunea...

Da, sunt din vestul tarii :)
Asa e, stiu si eu de noua lege de la unguri (stiu ca de anul trecut a intrat in vigoare), care impue supermarketurilor sa vanda un procent minim de produse autohtone, e laudabila treaba.
Au luat multe masuri bune ungurii pt protejarea tarii de invazia asta nimicitoare a corporatiilor straine.
Plus taxa pe tranzactiile bancare, intrata deja in vigoare, taxa despre care la noi nu a avut nimeni curaj sa deschida subiectul din clasa politica.
Plus ca s-au contrat cu FMI-ul, si pana la urma a ramas ca ei, adica le-au dat peste bot prazitilor si i-au trimis la plimbare.
Deci...nu ne comparam.
Ne dau clasa.
Si cand ma gandesc ca dpv al resurselor si capacitatii de furnizare de hrana locala, Romania este insutit mai bogata ca ei..