miercuri, 27 ianuarie 2010

News ...from Amsterdam



Adaugarea de tutun in jointuri in coffeeshop-urile din Olanda va presupune incalcarea unei legi ce va intra in vigoare la 1 iulie privind interzicerea fumatului in locurile publice.
Potrivit unui raport al publicatiei Belfast Telegraph exista posibilitatea ca aproximativ 1300 de coffeeshop-uri s-ar putea inchide. Ministrul Sanatatii din Olanda se declara pentru legea impotriva fumatului, declarand: "Ar putea sa aibe un efect pozitiv faptul ca acesti consumatori nu vor mai pierde toata ziua in coffeeshop-uri si vor face alte lucruri cu timpul lor".
Din luna iulie doar jointurile de cannabis pur vor putea fi fumate in interiorul coffee-urilor, spre deosebire de cele cu tutun care vor putea fi consumate doar in aer liber.
"Noua lege este o prostie. Va fi aproape imposibil sa intervina, deoarece nu au cum sa-si dea seama daca omul fumeaza cannabis combinat cu tutun, sau doar cannabis" declara Willem Panders, seful uniunii tutunului.
Legea tutunului va intra in vigoare pe 1 iulie, la doar cateva saptamani de cand specialistii americani au dat publicitatii rezultatul unui studiu potrivit caruia fumatorii care folosesc cocaina in tigara au sanse de 50% sa devine dependenti.
In Oanda, coffeeshop-ul este locul unde cannabis-ul este comercializat si fumat legal.

Niciun comentariu: