miercuri, 27 ianuarie 2010

Dezincriminarea consumului de droguri in Cehia


Guvernul ceh a aprobat ca incepand cu Anul Nou va permite fiecarei persoane sa detina 15 grame de marijuana, 1,5 grame de heroina, 1 gram de cocaina si 2 grame de metamfetamine. Potrivit Ministerului de Justitie din Cehia, care a si venit cu propunerea, persoanele care detin droguri in limitele de gramaj mentionate nu mai risca niciun fel de pedeapsa.
La inceput a fost Olanda cu "Opium Act", mai apoi tari precum Portugalia, Spania, Italia, Germania care au decriminalizat si tolerat si acum Cehia prin tolerarea nu doar a canabisului ci si a heroinei, cocainei si a amfetaminelor, o decizie radicala si foarte tupeista a ministerului de justitie. Sa nu uitam de cartierul Christiania(oras Christianshavn) din Danemarca, un cartier de doar 850 locuitori cu proprile legi privind canabisul.
Saptamana trecuta, Guvernul de la Praga a aprobat si o lista de ciuperci si plante halucinogene, intre care canepa, coca, peyote, hotarand ca fiecare persoana are dreptul sa creasca cinci astfel de plante si sa aiba in gospodaria proprie 40 de "ciuperci magice".
Vecinii nostri incep sa decriminalizeze drogurile usoare, ba chiar sa le tolereze iar noi bagam la racoare pustani cate 3-5 ani pentru consum si ridicam din umeri ca deh "asta-i legea".
Patetic.
Toti cei cu idei si opinii anti , Sistemul se bucura de voi , continuati sa fiti controlati in continuare si mergeti impreuna cu turma . Un an nou fericit, oilor.

Niciun comentariu: