duminică, 29 ianuarie 2012

"Daca voi nu ma vreti, eu va vreau"

O metoda foarte controversata de extragere a gazului, deoarece presupune poluare severa, in special a panzei freatice, deci a apei potabile, dar si riscuri seismice majore, este extragerea gazelor naturale prin fracturarea hidraulică a rocilor cu apă sau alte lichide cu presiune de peste 20 de bari. 
Franta si Bulgaria au interzis aceasta metoda de extragere a gazelor, cea din urma in urma protetelor masive ale populatiei.
Mega-compania Chevron a obtinut licenta de exploatare pentru cateva perimetre in Dobrogea, atat inn partea bulgara cat si in cea romana, precum si in judetul Bihor.
Daca bulgarii au luat atitudine prin societatea civila, romanii inca dorm in bocanci.
Desi atat guvernul cat si parlamentul bulgar a trecut in ilegalitate acest procedeu si a anulat licentele Chevron, stapanii din Sua si-au trimis la inaintare pe "marea doamna" a politicii externe a SUA, H. Clinton.
Presiuni la cel mai inalt nivel politic pentru a deschide calea unei corporatii ce sfideaza orice norma de protectie a mediului si a vietii oamenilor.
In Romania, se doreste inceperea in luna februarie a exploatarii gazelor de sist in judetul Bihor.

Fiti convinsi ca daca in Romania, guvernul sau parlamentul ar ceda presiunii publice si ar interzice exploatarea cu cianuri la Rosia Montana, ne-am trezi cu o delegatie la cel mai nalt nivel din SUA si Canada pt a ne mustra ca alungam investitorii si a ne arata "calea cea buna".
De altfel , ambasadorul canadian a facut spume la gura de cat a facut lobby pt compania RMGC ce detine licenta de exploatare la Rosia Montana.

vineri, 27 ianuarie 2012

Romania vs. FMI, un meci nedrept cu final anuntat

Romania a adoptat masuri de austeritate cerute de FMI, pentru un acord care nu era necesar tarii noastre, 
care ne-a fost bagat pe gat de finanta internationala, pentru a-si recupera de la BNR parte din
 rezervele minime obligatorii (RMO), necesare bancilor straine prezente in tara noastra, 
Altfel, cum ne explicam faptul ca respectivul acord a fost conditionat de reducerea RMO de la 40% la 20%, ceea ce s-a si intamplat de fapt, acordand multe miliarde de euro din visteria BNR acestor banci.

Absolut tot ce a facut Basescu (prin Boc) este sa limiteze deficitul, si inca folosind cele mai simpliste masuri pentru economie: cresterea TVA, scaderea brutala, la gramada a salariilor bugetarilor si a ajutoarelor sociale. Economia nu o sa creasca de la sine, 2011 era tot pe scadere daca nu se intampla minunea in agricultura (cel mai bun an agricol din istorie).
Imprumutul FMI a fost o teapa ordinara data contribuabilului roman care e mamaliga si nu explodeaza. Da, am luat imprumut multe miliarde ca sa “reconsolidam” rezervele BNR pe care le-am golit dand absolut fara nici un motiv jumatate din depozitele obligatorii inapoi bancilor straine. Care ghici ce? Aveau mare nevoie de bani inapoi in bancile mama ca se jucasera dea investitorii pe Wall Street si isi luasera teapa. Lasa ca au dat-o si ei mai departe: noua.


Pentru cei care se intreaba unde s-au dus banii de la FMI: bancile straine au repatriat in 2009 si 2010 vreo 10 miliarde de euro, in mare parte din fondurile disponibilizate de la BNR. Acolo s-au dus.


Dacă facem un calcul şi cumulăm datoria privată cu cea publică, ajungem undeva la peste o sută de miliarde de euro. 
Dacă ne referim la resurse, exceptând gazul natural, toate sunt în mâna companiilor străine. 
N-o să vedeţi vreo ţară dezvoltată în care băncile şi resursele energetice sunt controlate, aproape în întregime, de companii străine. Din acest punct de vedere am putea spune că avem un statut de colonie. Suntem la discreţia capitalului străin. Uitaţi şi cazul Nokia: nu le mai convine profitul, pleacă mai departe!
Domnul Băsescu ne spunea că trebuie să ne împrumutăm pentru a plăti pensiile şi salariile. Dar de ce nu ne-am preocupat serios de combaterea evaziunii fiscale ?  Avem o evaziune estimată anual la 15 miliarde de euro. N-ar trebui să ne împrumutăm deloc. Dar nu se vrea acest lucru. 
Justificările celor aflaţi la putere sunt puerile. ..explicaţii de doi bani... 
Există însă o categorie privilegiată, restrânsă, care beneficiază din plin de pe urma evaziunii.
Ne îndreptăm cu paşi rapizi spre un sistem oligarhic.


Licitatiile publice in valoare de aprox 12 miliarde euro sunt fraudate in proportie de 20-30%;
Banii din sanatate , in valoare de 5.5 miliarde euro sunt fraudati in proportie de 10-20%, poate si mai mult;
Companiile si institutiile de stat, potrivit rapoartelor Curtii de Conturi,produc fraude financiare la nivel de 10 miliarde euro anual, cu prejudicii directe stabilite de aprox 1 miliard euro


O să avem mari probleme cu redresarea economică, deoarece reducerea salariilor în sectorul bugetar, dar şi în cel privat - pentru că şi aici s-au redus salariile - afectează cererea de consum. Nu poţi avea o relansare economică fără cerere. 
Pornind de la premisa că trebuie să reduci cu orice preţ deficitele lovind în cererea de consum prin tăierea salariilor, n-ai cum să ajungi la relansare economică.
Preşedinţi, manageri de instituţii sau companii de stat, oameni care nu au nici o tangenţă cu managementul, sunt numiţi politic pe acele funcţii. Nu poţi să ai performanţe cu asemenea oameni.

luni, 23 ianuarie 2012

2012 - anul trezirii spirituale? In Romania cu siguranta nu!

Iata cum reactioneaza romanii in piata la Universitate ( s-a petrecut acum doua zile):

Trist.


Cand spui Romania, muta-ti ceasul inapoi cu 100 ani.

vineri, 20 ianuarie 2012

Manifest

 De pe blogul pai mei
Vrem:
1. Un STAT al cetățenilor, nu al marilor interese capitaliste.
2. Ca cetățenii să fie prioritatea zero în orice politică de stat.
3. Un alt sistem electoral. Eliminarea, prin lege, a oricăror forme de sponsorizare a campaniilor electorale. Pedepsirea aspră a celor care susțin cu bani partidele ori candidații. Eliminarea traseismului politic, la cei care ocupă funcții în aparatul de stat.
4. Să fim stăpînii propriei țări. Toate resursele naturale să fie exploatate doar de către stat, exclusiv în interesul cetățenilor. Inclusiv resursele reciclabile, în special fierul vechi.
5. Un sistem de taxe și impozite care să susțină munca în detrimentul speculațiilor financiare.
6. Accesul gratuit la un sistem public de educație pentru toți copiii.
7. Un sistem de sănătate accesibil tuturor cetățenilor, indiferent de contribuția lor la acesta.
8. Eliminarea obligativității pensiilor private (pilonul II). Cetățenii nu pot să aibă obligații decît față de stat. Adică față de ei înșiși.
9. Monopol de stat asupra asigurărilor obligatorii.
10. Denunțarea tuturor privatizărilor frauduloase și a celor care s-au făcut împotriva intereselor cetățenilor. Recuperarea proprietăților publice.
11. Denunțarea și aducerea în justiție a tuturor retrocedărilor frauduloase, ori făcute către cetățeni străini.
12. Controlul statului în toate domeniile strategice (transporturi, energie, telecomunicații)
13. Protejarea mediului înconjurător


De fapt sunt pentru disparitia statului, a banilor/bancilor, etc. Dar - manifestul de mai sus e un inceput.

joi, 19 ianuarie 2012

Primitivi

Hai sa mai scuturam putin termenul "primitiv" de renumele de ne-evoluat pe care si l-a "castigat" in constiinta publica, sa incercam sa il percepem din alt punct de vedere.
Ce le lipseste acestor oameni, din punct de vedere al nevoilor , atat de baza, cat si al celor de apartenenta, dragoste, siguranta, respect? Care societate ofera un grad mai ridicat de fericire membrilor sai? Cele primitive sau cele moderne, civilizate?
Daca unii nu vor sa adere la curentul majoritar, civilizational, cine suntem noi sa li-l impunem?  Ce ne garanteaza noua ca fericirea spre care tindem noi e ceea ce vor ei? Live end let live.


"Almost universally, anthropologists remark on how ridiculously happy hunter gatherers seem to be. Laughter is far more common in their societies."
http://www.raw-food-health.net/HunterGatherers.html

marți, 17 ianuarie 2012

Si eu sunt un anarhist

Un miting autorizat e ca un barbat fără testicule. Ca o femeie fără  vagin. Ca un tenor fără coarde vocale.
Să  ceri autorizație pentru a demonstra împotriva autorității e ca și cum un ateu ar cere binecuvântarea Patriarhului. Ca și cum ai renunța la școală, dar numai după absolvire…
Obligația de a autoriza un miting este de fapt o interzicere explicită a acestui drept la exprimare. Că mitingurile autorizate, organizate „conform cadrului legal”, nu sunt decât niște fake-uri penibile, niște caraghioslâcuri tolerate de Putere tocmai pentru că sunt complet inofensive am văzut la ultimele „demonstrații” organizate de sindicate sau de partidele politice. Un miting „legal”, desfășurat într-un anumit interval orar, cu baloane colorate și fluierașe de bâlci, cu muzichie și șepci cu sigle pare un hibrid între o procesiune religioasă și o paradă gay. Un asemenea miting – legal – nu este unul real. Mitingurile reale sunt mitinguri – precum cele pe care le vedem zilele acestea – ilegale, neautorizate, „anarhiste”. Și prefer infinit mai mult un asemenea miting – ilegal, dar real – celui legal, dar ireal, ireal de ridicol – precum dansul pinguinului-profesor „organizat” de niște sindicate din învățământ ajunse de râsul curcilor.
Mergând pe opțiunea „legalității”, aceleași sindicate au preferat să lupte cu statul în instanță, uitând că cine face legea în țara asta poate să o și desfacă. Ceea ce s-a și întâmplat de fiecare dată: sindicatele din învățământ câștigau în instanță, dar până la punerea în aplicare a deciziei judecătorești, guvernul emitea o altă lege prin care decizia devenea caducă. Sindicatele, de o cumințenie suspectă, transformate deodată într-un fel de organizații advocățești, mergeau din nou la tribunal să ceară de la jude dreptate. Judele făcea din nou dreptate profesorilor, profesorii se întorceau fericiți – în ritm de pinguin – după care din nou Guvernul le tăia – legal – drepturile câștigate în instanță. Iată deci ce înseamnă să renunți la modalitățile specifice de luptă sindicală – iar modalitatea cea mai specifică și cea mai eficientă de luptă sindicală este GREVA.
Dar cine crede că dintr-o asemenea confruntare „autorizată”, „legală”, cu statul va ieși victorios înseamnă că e atât de prost încât crede că într-un război îi poți cere inamicului muniție și alimente. Dacă inamicul ți le dă totuși, înseamnă că muniția e oarbă, iar alimentele – otrăvite…
Mitingul din București este ilegal, neautorizat. Cu derapaje, cu violențe. Neorganizat. Fără revendicări explicite. Fără un program anume. Da, dar tocmai de aceea este unul real, autentic, viu.

Grăbit ca întotdeauna, impulsivul retor Crin Antonescu a încercat să-l transforme într-o manifestație USL. Sunt sigur că nu va reuși sau dacă va reuși mitingul se va dizolva de la sine ca atâtea alte manifestații colorate politic. Ceea ce nu a simțit domnul Crin Antonescu, anume că manifestanții au pentru dumnealui și pentru ceilalți doi membri ai triumviratului USL la fel de puțină stimă ca și pentru domnul Băsescu sau pentru domnul Boc, a simțit – cu antenele ei mult mai fine – camarila jurnalistică a domnului Voiculescu. Dovadă faptul că angajații biroului de presă ai domnului Voiculescu au cotit-o brusc de la o prezentare favorabilă manifestanților la o prezentare în culori sumbre și apocaliptice. Când și-au dat seama (destul de repede) că partidul-presă al domnului Voiculescu nu este câtuși de puțin agreat de manifestanți, aceștia s-au transformat – în relatările Antenelor – din niște eroi care ne aduceau aminte de eroii Revoluției în huligani, vandali, ultrași. Apelurile făcute către massele populare să se alăture manifestanților s-au transformat – pe nesimțite – în apeluri făcute Jandarmeriei să restabilească ordinea și disciplina cât mai repede. Critica la adresa jandarmilor – că sunt prea duri și prea zeloși – și-a schimbat deodată sensul: jandarmii deveniseră prea moi și prea toleranți cu „descreierații”.  Tocmai întoarcerea armelor de către membrii biroului de presă al domnului Voiculescu este dovada cea mai elocventă a faptului că mitingul este o manifestare a unei nemulțumiri sociale profunde, sincere și reale a oamenilor provocată de scăderea – tot mai dramatică – a calității vieții lor și a unei neîncrederi generalizate față de ce se numește – atât de impropriu – „clasa politică”.
Mitingul de la București nu a fost autorizat de către Primărie. Autorizația inițială emisă de către domnul Voiculescu a expirat. Autorizația semnată în grabă de către domnul Antonescu va fi probabil retrasă astăzi sau în cursul zilei de mâine. Ceea ce înseamnă că manifestația din Piața Universității – dacă va continua – va fi de trei ori mai adevărată.

luni, 2 ianuarie 2012

Bucurie, viata, iubire

Ei nu deţin Pământul. Ei nu ne deţin pe tine sau pe mine. Ei nu deţin nici simbolurile lor secrete, de fapt tampite.. Ei nu deţin prezentul, nu deţin viitorul.. Ei nu se deţin nici macar pe ei înşişi.
Sunt uzurpatori, în fiecare sens al cuvântului. Şi absolut nimic de care sa te temi.
Faptul că acesti nebuni invadatori străduindu-se să controleze lumea încearca să pretindă ca detin unele cunoştinţe secrete este o fraudă. 
Şi avem nevoie să-l vedem ca ceea ce este. O şaradă. Ei nu au puteri secrete. Coşmarul este al lor, nu al nostru.
De fapt, nu există nici un secret, decat ceea ce este intenţionat blocat in noi sau în mod deliberat ignorat. Şi pentru conştiintă, nu este nimic ascuns care nu poate fi dezvăluit.
Mândria lor este pe duca. Sunt speriati.


Ei sunt cei care sunt se ascund de ceva atat de incredibil de puternic incat trebuie să  ridice castele de nisip gigantice să se ascundă în spatele lor în timp ce încearcă să ii extermine pe toţi cei care poarta acest potenţial uimitor de a realiza Adevarul.


Noi. Un Noi trezit şi puternic este lucrul de care ei sunt absolut speriati.


Războiul nostru este unul spiritual. Jocul la care participam este unul de care nu avem a ne  teme. Lupta lor febrilă de putere şi de inginerie socială care are loc pe o astfel de scară largă este de fapt  bazata pe frică.
Frica de voi, şi frica de mine. Pentru că noi reprezentăm legătura potenţiala cu  Adevărul. Şi căderea lor inevitabilă.

E timpul să revii la realitate.


Amintiţi-vă, planul lor este în întregime conceput pentru a înlocui realitatea cu o matrice falsă de putere care este alimentat de frică. Nu insista pe ea, şi vezi-o drept ceea ce este. Şi inverseaza fluxul.
Pe masura ce conştiinţa noastră colectivă creşte si devine mai treaza si constienta, ea castiga putere. Si sincronicitate. Atunci când fiecare dintre noi raspunde adecvat Conştiinţei universale, lucrurile se schimba dramatic, ne schimba viata si o potenteaza într-un mod pe care nu l-am banuit .
Cu fiecare constiinta constiinta individuala trezita, războiul este câştigat.
Acesta a fost de fapt câştigat de la început. Avem doar nevoie doar sa oprim sa credem iluziile din jurul nostru şi sa actionam conform cu conştiinţa noastră adevărată.

Dragoste


...citatele zilei

“You must give up the life you planned in order to have the life that is waiting for you.” – Joseph Campbell
"The love of liberty is the love of others; the love of power is the love of ourselves." ~ William Hazlit 

“The world of the Takers is one vast prison, and except for a handful of Leavers scattered across the world, the entire human race is now inside that prison. Naturally a prison must have a prison industry. It helps to keep the inmates busy. It takes their minds off the boredom and futility of their lives. Our prison industry? Consuming the world.”- Daniel Quinn - Ishmael
“Every time anyone says that Israel is our only friend in the Middle East, I can’t help but think that before Israel, we had no enemies in the Middle East.”
Fr. John Sheehan, S.J.

Sora Nayirah

Material didactic. Minciuna ordinara ridicata la cel mai inalt nivel. Propaganda de razboi bazata pe marturii mincinoase, dovedite apoi ca falsuri da capo al fine.
Iata cum se minte poporul cu televizorul. Americaneste. Democratic.

Asa-zisa sora medicala e de fapt fiica ambasadorului Kuweitului in SUA. Tatal sau sta langa ea la audieri si se preface ca nu o cunoaste. "Inocenta" vicitima debiteaza niste aberatii monstruoase. Totul este insa pus la cale de o firma de PR americana. Dupa audierea "martorei" in Congres, discursul sau e preluat de toate canalele TV importante din SUA.
Pentru a justifica invazia din Irak, sapte senatori si-au bazat discursul propagandistic de razboi pe marturia tinerei. Presedintele SUA chiar a repetat povestea de cel putin 10 ori in urmatoarele saptamani, pentru a justifica invazia ce se pregatea.

Recent, un cunsocut imi povestea ca fusese in Irak cu putin timp inaintea invaziei SUA. Nivelul de trai al populatiei era cu mult peste nivelul de trai din Germania, unde fusese de asemenea, si putea face comparatia.

La fel ca si in Libia.De ce l-au omorat pe Gadaffi

Treblinka- contestarea teoriei oficiale

Cercetatori independenti sustin ca au dovezi cum ca renumitul lagar de exterminare de la Treblinka, unde se presupune ca au fost ucisi aproape un milion de oameni, nu ar fi existat de fapt, ci era doar o statie de tranzit.
Si ca toata povestea este doar propaganda oficiala.