marți, 24 iulie 2012

Lovitura de stat data de UE in Romania

Mie mi se pare exact invers, ca tot vorbim de lovituri de stat. Eu zic ca lovitura de stat se incearca a se da invers: BNR, la ordinul FMI (a carui politica slugarnica si de inrobire a tarii a dus-o basescu), joaca total si pe fata de partea lui Basescu si nu mai intervine absolut deloc in piata, si lasa cursul sa urce la maxime istorice, ba chiar poate il incurajeaza, pt a provoca panica si a intoarce soarte votului; caci asa cum a zis si un Rotschild pe vremuri: "dati-mi emisiunea de moneda si politica monetara si nu ma intereseaza cine face legile"; Isarescu profita de criza politica pentru pentru a lasa leul sa se pravale, dupa ce in toti anii crizei a cheltuit - zice-se -  pana la 10 mld euro pt a sustine acest curs, din motive nejustificate moral (justificate insa de crearea  premiselor unui exit lejer de pe piata a speculantilor straini); Isarescu participa astfel la campania electorala de partea echipei proFMI- Basescu-servicii secrete-banci straine.


Oricum, se pare ca nici Basescu, nici Antonescu, nici Ponta , etc... nimeni nu poate stopa jocurile murdare de speculatiior pe leu... normale într-o colonie...dar anormale intr-o tara demna, care isi apara interesul; aici, in Romania, capitalismul este numai un capitalism de extragere bogatiei tàrii....si transferat in afara.


De ce credeti ca inainte de orice cerinta din partea vestului referitor la o tara pe care vor sa o aduca pe "drumul cel bun", cerinta no.1 e "independenta bancii centrale" a oricarui stat? Pt a fi bine explicat, independenta se refera la independenta fata de guvernul national , care vrea -nu vrea, mai trebuie sa aplice si masuri nationale, de protejare a tarii. Bancile centrale de sub umbrela FMI, BM, BIS, etc, adica marea finanta internationala, toate sunt "independente" fata de guvernul tarii din care fac parte, e cerinta no. 1 a vestului, de fapt a elitei ce conduce marile banci mondiale. De aia s-au ofuscat cel mai tare si ref la Viktor Orban din Ungaria, care a vrut sa reduca independenta Bancii Centrale a Ungariei, ca aceasta sa mai asculte si de politica guvernului.
Pana la urma ajungem tot acolo: traim intr-un sistem capitalist globalist , intr-o dictatura bancara, si "marea finanta", marile banci mondiale decid cine detine puterea intr-o tara sau alta; Romania e exemplul cel mai elocvent in prezent in zilele astea, e material didactic toata treaba.


De ce nu ii palce lui Merkel referndumul? Unde e democratia clamata de UE? UE isi arata adevarata fata si pt Romania, o fata hidoasa; si-a aratat-o si pt grecia, si Spania, si Irlanda, etc.


Traian Basescu, de ce nu vrei tu sa pui capat suferintei tuturor romanilor si sa demisonezi de buna voie, uite, din motive de sanatate de ex. !
Ce inconstient, fie el chiar si Presedintele unei tari, ar accepta sa mai stea in functie cand o tara intrega nu-l mai doreste ?! 
Ti-e chiar atat de greu sa accepti realitatea, sa dai dovada de maturitate, sa platesti pentru tot raul facut ca un adevarat barbat ?! Chiar vrei sa ai soarta lui Ceausescu si sa rezolve poporul ce nu poate rezolva un guvern de poilticieni ?! Gandeste-te la asta !!!


Pînă la urmă şi suspendarea grăbită a fost determinata la origine de un singur lucru: cetăţenii revoltaţi de austeritatea dusă la absurd, fără plan de rezervă, fără măcar o speranţă. Tăieri şi împrumuturi, singura idee, şi cheltuieli clientelare şi multă multă propagandă europeană şi FMI-stică şi mai multă agresivitate pentru pătura vulnerabilă. 


Chestia cu nu sunt bani de pensii si salarii e falsa. Sunt bani, important e sa nu se mai fure atat de mult.

Mihai Gotiu face o analiza lucida azi:

"La fel cum în ianuarie a știut că a atins ”limita suportabilității” populare, motiv pentru a retrage proiectul Legii Sănătății, de a-l repune în funcție pe Raed Arafat și de a pune punct Guvernelor Boc, Traian Băsescu știe și acum că nu mai are șanse de a câștiga pe teren și, cel mai posibil, nici la masa verde. ... a lansat și tema fraudării votului, ...asta pentru a face plauzibilă ulterior teoria fraudării. 

Să fim serioși, România nu se mai află la nivelul anului 1946. Nu există nicio armată de ocupație care să împiedice un vot corect. Pe lângă reprezentanții partidelor, la secțiile de votare vor fi prezenți numeroși observatori independenți din partea societății civile. Din punctul de vedere al tehnologiei, posibilitățile de comunicare sunt nenumărate, astfel încât nu există șansa ca eventualele fraudări să rămână ascunse. O fraudare masivă ... este, practic, imposibilă.

Și, atunci, de ce are nevoie Băsescu de această teorie a fraudării votului la Referendum? Înainte de a răspunde la această întrebare, trebuie răspuns însă la alta. Este Băsescu cel care are nevoie de ea? Pentru că mai degrabă au nevoie de o asemenea ”acoperire” reprezentanții UE. Cei care au tratat cu o monedă total diferită abuzurile (în special după 2010) împotriva democrației ale Executivelor Băsescu-Boc (numeroasele asumări de răspundere guvernamentală pe legi esențiale, în principal cele ale austerității, atacurile la CCR, votul fraudat la Legea Pensiilor – vizibil și de pe Lună), comparativ cu cele săvârșite de către USL.

Ce îi sperie într-o așa mare măsură pe reprezentanții UE? Încălcarea democrației? Să nu fim naivi. Când a fost vorba de interesele UE, România a fost primită ca stat membru, deși se cunoșteau gravele probleme care existau în domeniile administrației și justiției. Când au existat încălcări ”convenabile”, au privit în altă parte. Lăsând România în postura de cobai pe care FMI să testeze ”limitele suportabilității” austerității. Apoi UE a încercat să multiplice ”Experimentul România” în Grecia (fără prea mare succes) și, mai nou, în Spania (unde deja întâmpină o importantă opoziție în stradă). Ultimul lucru de care ar avea nevoie UE acum ar fi înlăturarea prin vot popular a președintelui țării-pilot pentru programul de austeritate.


Înlăturarea prin vot popular a unui președinte care a promovat și susținut austeritatea ar crea un precedent mai mult decât periculos pentru politicile financiare ale UE. Pe de o parte, ar fi un semnal transmis mișcărilor civice, de genul ”lupta nu e inutilă, totuși, se poate”, pe de altă parte, ar fi o sperietoare (de pierdere a Puterii) pentru executivele tentate să aplice același gen de politici. E exact lucrul de care se teme UE cel mai mult în acest moment."


CTP:  "Domnul Băsescu strigă că va fi furat înainte să se producă actul de alegere naţională. Dacă are îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului poate să ceară reprezentanţi Noii Republici, ai asociaţiei lui Ungureanu, ai altor asociaţi civice să trimită reprezentanţi suplimentari în comisiile de supraveghere din secţii, poate să ceară observatori europeni, sigur că e o umilinţă pentru noi, dar ar fi de acceptat. Dar nu să spui că referendumul va fi oricum fraudat şi că îl boicotezi. Din 2004 de când cu figura aceea de pistolar de ruletă rusească apărea pe ecrane şi spunea că trebuie invalidat votul pentru fraudă electronică şi operate imediat testări. Atunci s-a jucat cu soarta României, cu un sânge rece. După 8 ani domnul Băsescu ajunge tot acolo. E capabil în fiecare moment pentru interesul său personal, e capabil să rişte România. Mizează pe invocarea fraudei înainte să se producă alegerile, mizează pe faptul că vrea să transforme în hârtie igienică milioanele de voturi ale celor care vot veni la acest vot, aruncă la coş, se şterge cu voturile celor care vor veni la referendum....Nu e bine ca un preşedinte să se joace cu cuvintele, cum ar fi lovitura de stat. Cum să mai iei în considerare ce spune acest om"


5 comentarii:

Anonim spunea...

aha. acum ponta e premier. daca devine si antonescu presedinte BNR va fi independenta de FMI? va raspunde altfel?

originar spunea...

Nu, are nici o treaba Antonescu aici, probabil e la fel de ahtiat dupa putere ca si Basescu, doar ca e mai cult. Dar nu la asta ma refeream.
BNR nu va deveni independenta de FMI, insa sper ca guvernul sa nu se mai puna pres in fata FMI, ci sa negocieze de pe alte pozitii.

originar spunea...

Politica monetară nu o face guvernul, o face BNR.

E deja clar că leul a fost supra-apreciat în toţi aceşti ani, şi că asta a avut un preţ: BNR a cheltuit pentru susţinerea leului peste zece miliarde de euro. Din banii împrumutaţi de la FMI, în principal.

BNR trebuie să ne explice de ce a ţinut leul supraevaluat. Explicaţia este legată de relaţiile vicioase ale BNR cu băncile străine. Ca şi modificarea Codului Muncii, şi supraevaluarea leului a micşorat costurile de exit din România ale unora.

Faptul că Isărescu profită de "criza politică" pentru a devaloriza leul este o mare măgărie. Pentru care ar cam trebui să plătească.

Vali spunea...

Aha! Atunci sa o punem de-un referendum si pentru Isarescu. Asa..ca sa nu ne iesim din mana.

originar spunea...

da! eu as face referendum pt orice problema importanta a tarii.
Referendumul e forma pura de democratie, democratia directa, "vocea poporului".
Da, as face referendum pt privatizari strategice, pt decizii majore de politica fiscala si monetara, in principiu pt orice ne influneteaza major viata.