marți, 17 iulie 2012

Jumatate din sistemul bancar din Ungaria va fi al ungurilor. De ce UE judeca cu masuri diferite Romania si Ungaria


Viktor Orban: 50% din sistemul bancar trebuie să aparţină ungurilor
Premierul ungar Viktor Orban a declarat că 50% din sistemul bancar al Ungariei ar trebui să se afle în mâini ungureşti, aceasta fiind una dintre caracteristicile modelului economic pe care doreşte să-l implementeze, scrie Budapest Business Journal. Atingerea acestui scop ar fi un fapt singular in Europa Centrală, a spus Orban dupa ce a discutat cu liderii Camerei de Comerţ si Industrie a Ungariei. 
I-auzi! 
As zice : bravo!
Darrrr...daca facea Ponta sau Antonescu afirmatiile astea, adica "jumatate din bancile din Romania sa fie ale romanilor'' ,imediat indivzii gen Cristian Preda in frunte cu dictatorul se duceau la Inalta Poarta a UE si isi lepadau chilotzii pentru o portie de destrabalare, si certau Romania, cereau sanctiuni si excluderea din UE. Si imediat doamna Merkel si toti parazitii de la Bruxelless din diferitele comisii si comitete areau ca arsi ca in Romania este dictatura si lovitura de stat.

Vad ca Victoraş -fiu de ungur le-o cam trage Măreţilor din U.E şi d'aia ungurii ii girează măsurile şi deciziile de stat pe care le ia. Caci nu-i rău să te bati pentru binele natiunii, al oamenilor ei, a bunăstării şi al traiului lor de viaţă.

Oare pe Orban nu il repudiază UE, nu il scot afara din Europa, pe el şi pe naţiunea lui nesupusa si rebela, care iese din rând?

Va zic eu: NU
De ce?

Caci elitei de la Bruxelles, dincolo de o aparenta retorica de mustrare a masurilor conjunctural anti-corporatiste ale lui Orban, in fond le place asta, pt ca regimul lui Orban este un regim de dreapta, cu tenta fascista, Orban este cel care declara ca doreste infiintarea de lagare de munca pentru cei saraci care nu au joburi, etc.
Orban , in fond are o agenda cu aceeasi finalitate ca si a elitei de la Bruxelles: edificare fascismului in Europa, ori cel mai mare dusman al fascistilor sunt cei cu ideologie de stanga, cei ce promoveaza statul social.

De aia sare UE in ajutorul lui Basescu, nu pt ca- asa cum cred naivii -- o dorea in cot pe coana Europa despre democratia de la noi, care oricum era schioapa- ci pt ca basescu este cel care clama ca statul nu este responsabil pentru cetatenii sai, ca fiecare cetatean trebuie sa se descurce singur.
Asta e ceea ce doreste Merkel si Europa: cel de-al IV-lea Reich ,ce nu a reusit Hitler, dar spera ca vor reusi ei: un stat european federeal fascist al austeritatii, al lipsurilor si al infometarii pt cei saraci, condusa de banci, cu o elita hiper-bogata si o masa mare de sclavi care sa munceasca in doritele lagare moderne de munca. Ambele parti vor acelasi lucru: Big Brother, fratele cel mare care ne va veghea pe toti.
Asa ca Orban este lasat deocamdata in porcii lui, caci naiv sau nu, in fond indeplineste planul federalilor de la Bruxelles. Pe moment va reusi cateva victorii de palmares pt concetatenii sai unguri, dar cu pretul renuntarii la o serie de libertati individuale. La final, cand va indeplini ce e necesar pt UE, va fi inalturat ca o masea stricata, iar micile beneficii castigate pt unguri vor fi anulate ulterior.

Niciun comentariu: