duminică, 24 iunie 2012

Capitalismul face ravagii in Europa. NATO face ce vrea in Orientul Mijlociu



"Preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, propune ca statele membre ale UE să lanseze o reformă a sistemelor de pensii, în concordanţă cu speranţa de viaţă din aceste ţări".


Elita criminala a UE isi continua agenda draconica pro-austeritate, sub pretextul crizei financiare, in realitate fiind vorba de puntul no.1 de pe ordinea de zi a elitistilor, reducerea si controlul populatiei. Rompuy  face recomandari in asa fel incat nimeni sa nu mai "apuce" pensia, ci sa lucreze pentru interesul de grup al bancherilor pana se sfarseste ! Nemernicul !

Cei care cotizeaza, care alimenteaza fondul de pensii, se curata, de obicei, inainte sa iasa la pensie. In schimb, sunt militarii, magistratii, securistii si parlamentarii care beneficiaza de el. Si nu pentru 3-4 ani, ci zeci de ani de mancat pensie babana, fara sa cotizeze mult si cam fara sa munceasca. Aici trebuie umblat, nu la amaratii care-l alimenteaza.


Acest Rompuy, o marioneta nealeasa de nimeni si care nu s-a remarcat prin nimic, un psihopat care isi da cu parerea,fara sa i-o ceara cineva si fara raspundere personala,  vrea marirea varstei de pensionare pt ca fondurile de pensii au fost FURATE.Dar despre distrugerea locurilor de munca din Europa nu spune nimic? Cine a dirijat actiunea de sabotaj economic? Asta inseamna ca averea publica de stat,mai ales resursele naturale, trebuie sa ramana in proprietatea statelor care vor trebui sa palteasca pensiile. Altfel , cu ce vor garanta plata acestora?


In Romania, pentru barbati varsta de pensionare este cu doar 3-4 ani mai mica decat speranta de viata... La femei e ceva mai mult, vreo 8 parca. Cei din jurul meu, care au apucat pensia, s-au stins foarte repede, asa ca au iesit din sistem si nu i-au mai dezechilibrat balanta lui Basescu. Nu au mai stat ca grasii pe spinarea celor in putere... Sunt curios cum vor vedea cetatenii occidentali aceste masuri, ca la noi a venit Voda si le-a impus prin Piticul Atomic.




In tot acest timp, iese la lumina treptat degradarea situatiei sistemului bancar din Spania: "autorităţile spaniole iau în calcul forţarea investitorilor privaţi care deţin la băncile din ţară capital şi creanţe fără prioritate la plată să accepte pierderi prin restructurarea parţială a datoriilor din sistemul bancar".
Cu alte cuvinte, se doreste confiscarea banilor din banci ale firmelor private pt a continua salvarea sistemului bancar.
In Spania, datorita contractiei economice fara precedent, avand ca efect acumularea masiva de restante la plata ratelor la creditele ipotecare, bancile executa pe banda rulanta restantierii persoane fizice si ii evacueaza din casele luate pe credit. Se repeta scenariul din SUA, unde aproape fiecare mare metropola se poate lauda la periferie cu "cartiere" intregi de homeless evacuati din case si care locuiesc acum in corturi. Asta e rezultatul functionarii capitalismului, care se repeta ciclic odta la doua-trei decade, si prin care se urmareste acumularea masiva de bogatie in mana unei elite restranse , pe spatele masei largi a muncitorilor. Situatia actuala de pe piata ipotecare este foarte bine descrisa in desenul de mai jos, cu umorul negru aferent:

Iata si nivelul salariilor directorilor de corporatii, bancare sau nu, in lume, raportat la salariul mediu din tara respectiva. e bine de stiut asta cand se discuta despre masurile de luat in conditiile crizei financiare, si pt a intelege de ce elitele corporatiste nu dau doi bani, in masurile pe care le iau, pe conditia muncitorului de rand, si tot ceea ce doresc e doar cat mai multa putere si concentrarea a cat mai multi bani in mainile lor:




Ca sa incheiem cu capitolul criza financiara, trecem un pic prin Grecia.
Alegeri, nealegeri, demantelarea Greciei continua bine-mersi. E, in fond, tot ceea ce conteaza cu adevarat sub mascaradele "democratice"... alegerile sunt doar o capcana pentru tâmpiti, si cretini: 
Criza economică din Grecia atinge noi culmi. După ce au ajuns să-și vândă terenurile și hoteluri, elenii au scos la vânzare una dintre cele mai importante autostrăzi ale țării. Autoritățile elene au scos la vânzare și 12 porturi și câteva aeroporturi regionale.

In timp ce Europa e ravasita de binefacerile capitalismului, Orientul Mijlociu e ravasit de interventia brutala a NATO si SUA.
In Siria, mizeria creata de SUA si NATO atinge cote paroxistice: "rebelii" teroristi mercenari care controleaza inca orasul din vest  Homs, in frustrarea lor maxima pt ca armata siriana este din nou pe pozitii si a re-asigurat controlul intregii tari, ameninta ca daca armata guvernului sirian nu renunta la incercuirea orasului, vor proceda la executia locuitorilor orasului. Acesti teroristi mercenari numiti "rebeli" de mass-media de propaganda occidentala au salariile platite de regimul saudit obedient SUA, asa cum recunaoste The Guardian.


In fine, mulţumită politicii înţelepte a SUA şi a Occidentului european, Egiptul are un preşedinte din Frăţia Musulmană! Urmează adoptarea shariei, cu lapidarea femeii adultere, cu tot?  Evreii se vor bucura.


Situatia din orientul mijlociu se inrautateste pe zi ce trece, mai ales ca raportul de forte militar pe plan mondial este total disproportionat, si nu exista inca un jucator pe plan mondial care sa se opuna real agendei SUA in regiune, doar si daca privim in topul mondial al cheltuielilor militare, care spune totul:



Cheltuielile militare ale SUA sunt mai mari decat al tuturor celorlalte tari importante ale lumii, adunate, cu atat mai mult cu cat majoritatea acestora sunt tari aservite politicii SUA.



2 comentarii:

lgone spunea...

Free market ? De unde free daca statul centreaza si tot el da cu capul ? Daca FED-ul imprima si parlamentul aproba bailouturi ? Nuu, este ca si cum ai spune accident de avion. Se uita dupa avion si a cazut in groapa.

Intr-un free market statul n-ar avea putere de a controla moneda. Nici de a salva bancile. In secunda doi cine a luat o decizie tembela ar da faliment. Iar preturile caselor vandute de bancile falimentare ar scadea ca bolovanul, incat si-ar permite si ultimul vagabond un apartament. Asta ar fi cu adevarat free market...

Capitalismul ? Ala e alta discutie. Pentru alta data. Despre dreptul la proprietate si linia aia pe care comunistii au tras-o la o casa si o masina de caciula. Iar capitalistii au zis: fara limita, daca ai bani suficienti poti sa cumperi toata planeta.Hai sa vedem unde ar trebui mutata linia aia ?

originar spunea...

bine spus.